Amy Winehouse lemeze visszatért a top 10-be Amerikában
Címlap / Színes hírock / Amy Winehouse lemeze visszatért a top 10-be Amerikában

Amy Winehouse lemeze visszatért a top 10-be Amerikában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-23

Amikor a hétvégén megtudták a tengerentúlon is az énekesnő halálhírét, sokan megvették a 2006-os Back to Black című albumát. A 37 ezer eladott példány a 9. helyet eredményezte a Billboard 200-as listáján. 

De nem csak ezt a korongját keresték a vevők, hanem a Frank című (2003-as) bemutatkozó CD-jét is, amelyből nyolcezer darab talált gazdára, ez az 57. helyezéshez volt elég. Ráadásul a 2008-ban csak digitális formában elérhető Back to Black: B-Sides EP-ből is fogyott háromezer, így a lista 152. helyezettje lett. Bizonyára ez csak a kezdet, mert valószínű, hogy ez a tendencia a jövő héten is folytatódik majd.


Az élen továbbra is Adele „21” című albuma található, immár 11. hete, még ha megszakítással is. Az első helyhez most elég volt 77 ezres eladási szám! A SoundScan cég 1991. májusától foglalkozik az amerikai lemezeladásokkal, a kimutatásuk szerint 11-hetes listavezetésre legutóbb 2008 végén Taylor Swift énekesnő volt képes a Fearless című albumával. Ha Adele sikerszériája jövő héten is folytatódik, akkor beéri Santana: Supernatural (1999) és Alanis Morrissette: Jagged Litle Pill (1995-1996) című munkájának sikerét, amelyek 12 alkalommal voltak a csúcson.


A jelenlegi lista 2. helyén a Kidz Bop 20 című LP áll (69 ezer), míg a dobogó 3. fokán a 3 Doors Down zenekar Time of My Life című albuma. A pop-rockzene határvidékén oly ügyesen lavírozó bandának ez immár az ötödik munkája, de indítottak ennél már jobban is, hiszen a 2005-ös Seventeen Days és a 2008-as nevüket viselő album number 1 volt. Meghallgatva ezt a mostani lemezüket az embernek az az érzése, hogy semmi kockázatot nem vállaltak. Ugyanaz a hangszerelés, ugyanaz a dallamszerkezet, mint korábban, amikor elindul egy dallam már dúdoljuk is folytatást, anélkül, hogy hallanánk. Én jóval többet vártam tőlük!


A nálunk viszonylag ismeretlennek számító 311 nevű amerikai rockbanda Universal Pulse című CD-jéből (képünkön) 46 ezret vittek haza a vásárlók, így a csapat a 7. helyen kezdett. Igazán nem panaszkodhatnak érdektelenségre a muzsikájuk iránt, hiszen ez már a 8. alkalom, hogy benn vannak a top 10-ben.
 
A július 24-i zárás azt mutatta, hogy a héten az USA-ban eladott 5,62 millió lemez egy százalékkal meghaladta az előző heti adatot. Sőt, 6 %-kal magasabb a tavalyi év ugyanezen hetében értékesített korongjainál is. A lemezkiadók gyomorszorító érzése is csillapodhat, ugyanis immár kilenc hete tart az árnyalatnyi keresletnövekedés a 2010-es adatokhoz képest. Igaz, ez mindössze egy(!) százalékos növekedés az évből eddig eltelt időszaknál tavalyhoz képest.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2417 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x