Rockzene a katedrálisban
Címlap / Színes hírock / Rockzene a katedrálisban

Rockzene a katedrálisban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-07

Bruce Dickinson, Ian Anderson és Justin Hayward, a Moody Blues gitáros-énekese ad koncertet december 10-én Canterbury világhírű székesegyházában, hogy a bevételből támogassák a katedrális felújítási munkáit. 

Tavaly már volt egy hasonló rendezvény, a Canterbury Rocks At Christmas, amelyen Ian Anderson akkor is részt vett Greg Lake társaságában és hatalmas sikert arattak. Valószínű, hogy idén sem lesz ez másképp, mert az Iron Maiden énekesének régi vágya volt, hogy együtt szerepeljen Justin Haywarddal.


A 900 éves Canterbury katedrális a keresztény örökség egyik legfontosabb helye Angliában, amely a Világörökség része és egyben turisztikai látványosság is. A több mint 70 méter magasba nyúló középső, úgynevezett Bell Harry torony középkori ólomüveg ablakai és a tetőcserepek egy része is már nagyon megrongálódott. Több mint 10 millió fontot költöttek az elmúlt években is a felújításokra és még mindig kellene évi 10 millió font a következő évtizedben a munkák folytatására.


Ian Anderson, - aki Jethro Tull bandájával a legszebben énekelte meg a világ vezető rocksztárjai közül Budapestet - a katedrálisról is elmondta, hogy miért viseli ennyire szívén a sorsát. „A mi generációnknak és a következőnek is mindent meg kell tennie azért, hogy a katedrális megmaradjon, nem csak a mának, hanem a jövőnek is. A gondolkodásunknak változnia kell az értékeink megőrzésnek terén, okosan kell gazdálkodni a  bolygónkon lévő természeti és ember alkotta értékekkel. Mindegy, hogy keresztény az ember vagy nem ezt az alkotást a szívünkbe kell zárni”.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1730 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x