A rockrajongók a lemezboltokba is járnak Amerikában?
hirdetés
Címlap / Színes hírock / A rockrajongók a lemezboltokba is járnak Amerikában?

A rockrajongók a lemezboltokba is járnak Amerikában?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-19

A Billboard legfrissebb 200-as albumlistáján, a top 10-ben öt(!) rocklemez található, ami azt mutatja, hogy igen. Az elmúlt hónapokban ugyanis ez nem volt rájuk annyira jellemző, bizonyára eddig más megoldást választottak az újdonságok megismerésére.  

 

Rendezvénynaptár
Az élen ugyan a 26 éves J. Cole rapper áll a Cole World: the Sideline Story című albumával (218 ezres eladási számmal), de a második helyen már a Blink-182 rock trió közel nyolcévnyi szünet után piacra dobott Neighborhoods című CD-je szerepel (151 ezer).

A „bronzérmes” pozícióban Adele 21 című lemeze található (118 ezer), ami némi vigasz lehet az énekesnő számára, aki hetek óta hangszál-problémákkal küszködik, így kénytelen elhalasztani amerikai turnéját. Az elmúlt heti listavezető, a 85 éves Tony Bennett, a Duetts II című munkájával lecsúszott a 4. lépcsőre (91 ezer), ugyanígy járt egy másik csúcsot megjárt formáció, a Lady Anteballum is az Own the Night című korongjával, amely a hatodik.


Térjünk vissza a rockbandákhoz! A Wilco alternatív rockcsapat The Whole Love című LP-je az ötödik (82 ezer). Nem szokatlan ez a magasság a zenekar számára, ugyanis ez már a negyedik alkalom, hogy a top 10-ben járnak. Legutóbb 2009-ben a „Wilco (The Album)” a lista 4. helyezettje volt 99 ezres eladási számmal.

A kaliforniai Switchfoot rockereinek (képünkön) nyolcadik stúdióalbuma stílszerűen a 8. helyen kezdett a Vice Verses-szel (45 ezer). Ennél egyszer még jobban is szerepeltek, ugyanis 2005-ben a Nothing Is Sound CD-jük 3. volt, amihez 131 ezer darabot kellett eladni. A Chickenfoot szupergroup III című albuma a 9. helyen debütált (42 ezer), ami talán kissé elmaradt a várakozástól. Igaz, két évvel ezelőtt a bemutatkozásukat jelentő munkájukból is csak 52 ezer fogyott az első héten, ami akkor a 4. pozíciót hozta meg Satrianiéknak.


Végül a 10. helyen a Mastodon rockbanda The Hunterét találjuk (39 ezer), ami kis előrelépés számukra, mert 2009-ben a tizenegyedikek voltak a Crack the Skye című lemezükkel (41 ezer). Tulajdonképpen a Machine Head zenekarnak sem lehet oka panaszra az Unto The Locus fogadtatása miatt (22.), mert korábban még az 50 közé sem tudtak bekerülni.

Ismét kiadásra kerültek a rockzene olyan sokak számára etalonnak számító kincsei, mint a Pink Floyd: Dark Side of the Moon-ja, amelyből rögtön eladtak 26 ezer darabot, s ezzel a tizenkettedik, a The Wall a 40. helyen tűnt fel, a Wish You Were Here pedig a 71. helyen indított. A Nirvana jubiláló, a 20. szülinapját ünneplő Nevermind-ja, pedig a 146. helyről repült előre a 13. lépcsőre (25 ezer).


 
Van néhány kellemetlen meglepetés is, mint például a Red Hot Chili Peppers: I’m With You LP-jének „hátrálása”, az elmúlt heti 15. pozíció után már csak a 21.! Mick Jagger és társainak SuperHeavy-je sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, amit a 26. hely utáni 66. helyezés egyértelműen mutat. Az pedig szinte hihetetlen, hogy az új évezred „Janis Joplinjának” tartott csodálatos blues-soul énekesnő, Beth Hart és Joe Bonamassa (képünkön) közös lemeze a Don’t Explain csak a lista 120. helyén indított!
 
 
[ 1001 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x