A Rolling Stones-on kívül is van élet
Címlap / Színes hírock / A Rolling Stones-on kívül is van élet

A Rolling Stones-on kívül is van élet

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

Ezt Bill Wyman, a Stones 20 évvel ezelőtt önként távozott basszusgitárosának zenei pályafutása bizonyíthatja, aki a Rhythm Kings nevű formációjával, egy 5 CD-ből álló zenei anyagot tesz le az asztalra október 25-én Collector’s Edition Box Set címmel. 

A rockzene olyan nagyágyúit is hallhatjuk néhány felvételen vendégként, mint Eric Clapton, George Harrison, Mark Knopfler, Peter Frampton, Gary Brooker és egy másik „elgurult kő” Mick Taylor.

Bill Wyman nemrég egy interjúban elmondta, hogy ő mindig vonzódott a rock gyökereinek a megismeréséhez, tehát az 50-es évek rhythm and bluesaihoz (megemlítve Fats Domino, Jerry Lee Lewis és Johnnie Ray nevét), míg – szerinte - a Stones többi tagja inkább „hard-core blues fan” volt.


Az új divatnak megfelelően ő is hamarosan könyvet ad ki, a korábbi, 1997-ben megjelent Stone Alone című emlékiratának a folytatását. Abban a könyvben, - amelyet a kritikusai túl hosszadalmasnak és nagyon aprólékosnak találtak – az 1962-1969 közötti időszakot dolgozta fel.


A folytatásban megtudhatjuk majd mi történt a bandában később az ő szemszögén keresztül.
Egyébként még mindig megmosolyogtatja, amikor a taxisok és a járókelők az utcán megállítva a Stones-ról kérdezgetik, hogy mikor turnéznak? Amikor pedig azt válaszolja, hogy fogalma sincs, mert már 20 éve otthagyta a bandát „meglepődnek”.


Eredetileg, Bill Wyman-nek a Rhythm Kings megalapításával mindössze az volt a célja, hogy saját maga és zenészbarátai szórakozására örömzenéljenek és szűk körben terjesszék az old-school és R&B muzsikát. Az idők során sokan megfordultak ebben a formációban, szerepelt itt az énekes-gitáros Andy Fairweather-Low, Terry Taylor gitáros, Georgie Fame énekes-billentyűs és Graham Broad dobos is. A Rhythm Kings debütáló albuma az 1997-ben rögzített Struttin’ Our Stuff volt, amelyet további lemezek követtek.


Az októberben megjelenő „gyűjtők számára készült” dobozos kiadványban, az 5 CD-n négy albumuk teljes egészében hallható lesz, összesen 66 dal. Klasszikusok feldolgozásai mellett olyan új dalok is lesznek a „csomagban”, amelyeket Wyman a régi muzsikák, a 30-as, a 40-es és az 50-es évek stílusában írt meg, amire nagyon büszke. „Ez majdnem olyan, mintha archeológusként leásnék a muzsikába – mondja – játszunk bluest, reggaet, soult, gospelt, jump musicot, korai rock ’n’ rollt és ezek keverékét”.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1529 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x