Blaze Bayley: a rajongók a metal igazi királyai
Címlap / Színes hírock / Blaze Bayley: a rajongók a metal igazi királyai

Blaze Bayley: a rajongók a metal igazi királyai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A brit heavy metal színtér egyik legjelentősebb énekese, aki a Wolfsbane és az Iron Maiden élén is minőségi albumokat szállított, akárcsak szólókarrierje során. Március 25-én a budapesti Club 202-ben lép színpadra saját zenekarával 

Legújabb lemezével a rajongóknak mond köszönetet az énekes, ezt pedig stílusosabban nem is tehetné, mint egy kiadós klubturné keretében.


Hősünk 1984-ben kezdte menetelését a fémzenék világában a Wolfsbane vezetőjeként. Miután négy stúdióalbumot és egy élő lemezt is megjelentettek, 1994-ben csatlakozott az Iron Maidenhez. Itt az egy évvel korábban kilépett Bruce Dickinsont kellett helyettesítenie, ennél embert próbálóbb feladatot aligha kaphat egy metalénekes.


Az elsőként kiadott The X Factor lemez jelentős különbségeket mutatott a korábbi lemezekhez képest, talán ezért is nem aratott osztatlan sikert – ez persze nem csak az új énekhangnak volt betudható, hanem például a Steve Harris akkori személyes problémáira is visszavezethető sötét hangulatnak. A következő, Virtual XI lemezt sokan máig a kedvencüknek tekintik; a Best of The Beast válogatásról pedig a Virus lett az egyik legnagyobb sikerszám.


Dickinson 1999-es visszatérésével Blaze-nek távoznia kellett, de nem akarta rajongóit cserbenhagyni, hiszen őt is a metal zene élteti, így meg sem fordult a fejében, hogy letegye a mikrofont – szólókarrierbe kezdett. Pályája elején Blaze néven jelentette meg a lemezeit: Silicon Messiah, Tenth Dimension, Blood and Belief.


A tagcseréknek köszönhetően manapság már teljesen a saját neve alatt dolgozik, habár a zenészek cserélődnek körülötte, arra mindig nagy figyelmet fordít, hogy az őt kísérő muzsikusok maximálisan tudják hozni az ízes szólókkal tarkított metal himnuszokat. Noha a nagy sikerű visszatérő turnéjának köszönhetően manapság a Wolfsbane is újra aktív, Blaze Bayley számára mindig is a szólókarrierje marad a szíve csücske.

Friss lemezét (The King of Metal) az őt támogató rajongóknak ajánlja: „A címadó tétel a rajongóknak szól, mert ők a metal igazi királyai. A rajongók nélkül nem létezne heavy metal, sokan nem tartják tiszteletben a heavy metal rajongókat. Egyfajta tisztelgés a cím a rajongók felé, nem győzöm megköszönni nekik ezt a csodálatos karrier,  hozzásegítettek, hogy profi énekes lehessek.” A március 25-i koncertre tehát a budapesti a Club 202-ben kerül sor, ahol a hazai supergroup, az EGO Project lesz Blaze Bayley segítségére.


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1824 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x