Meglepetésre, ismét angol banda vezeti az angol rocklistát...
Címlap / Színes hírock / Meglepetésre, ismét angol banda vezeti az angol rocklistát

Meglepetésre, ismét angol banda vezeti az angol rocklistát

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az utóbbi években ez már olyan ritka, mint a fehér holló a Towerben, hiszen az amerikaiak szinte kisajátították a rockbandák szigetországi top 40-ét. Igaz, a You Me At Six alternatív brit rockcsapat tavaly októberben is az élen állt, - ugyanígy mint most - a Sinners Never Sleep című albumával. 

Még mindig keresik a népek a bemutatkozásukat jelentő Take Off Your Colours című 2008-as lemezüket is, amely jelenleg a lista 29. helyezettje.


A dobogót továbbra sem szándékozik elhagyni a Foo Fighters, második a Wasting Light, amelyet a Greatest Hits-ük követ. Mindössze egy angol zenekar, a felülmúlhatatlan, de már 32 éve nem létező Led Zeppelin található a top 10-ben, a 7. lépcsőn a Mothershippel!


A régi, veretes angol zenekarok közül a 18. helyen találjuk a Black Sabbath: Greatest Hits-ét a 19. pozícióban. Ezen kívül még két szigetországi formáció tudta beverekedni magát a top 40-be! Az egyik a 2005-ben alakult Deaf Havana alternatív rockereinek (képünkön) Fools And Worthless Liars című munkája, amely korábban listavezető is volt és jelenleg a huszonegyedik.


A másik (26.) a glasgow-i, szintén alternatív muzsikát nyomó Twin Atlantic (képünkön) Free című, tavaly májusban piacra dobott korongja. Európát, a hamarosan Budapestre látogató holland Epica: Requiem For The Indifferent című LP-je képviseli a 32. grádicson.

Az amerikai résztvevőket nem sorolnám fel, talán csak azokat, amelyek több lemezzel (kettővel) képviseltetik magukat: Evanescence és a Guns N’ Roses valamint Slash – jó, tudom ő Angliában született!:))))


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1377 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x