Hendrix-film, Jimi dalai nélkül
Címlap / Színes hírock / Hendrix-film, Jimi dalai nélkül

Hendrix-film, Jimi dalai nélkül

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-07

Ez nem vicc, tényleg igaz, és valljuk be nagyon gáz, hogy minden idők legjobb gitárosának az 1966-os angliai érkezése utáni rövid időszakát bemutató filmben, Hendrix nem játszik egy saját számot sem, csak mások dalait! 

Nyilvánvaló, hogy a film készítői nem tudtak vagy nem akartak megegyezni a Hendrix hagyatékát gondozó céggel, amelynek nagy tekintélyű főnökasszonya, Jimi féltestvére Janie Hendrix. Nem volt tehát engedélyük egy olyan dalra sem, amely Jimi szerzeménye. Így kénytelenek voltak azzal az ideológiával előállni, hogy ők Jimi világsztárrá válása előtti időszakra fókuszáltak. (Szerintem, vissza kellett volna menni az időben Hendrix óvodás kori időszakáig, akkor még kevesebb jogi problémájuk lett volna!)


Ezek után nézzük, hogy mit hallunk, ha még lesz valakinek kedve megnézni ezt a filmet, amelyben hősünket Andre 3000 az Outkast hip-hop formáció egyik tagja játssza. A Beatles: Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, Chip Taylor: Wild Thing, Leiber and Stoller: Hound Dog, Muddy Waters: Mannish Boy, Elmore James: Bleeding Heart, és még két olyan dal (Future Trip és Driving South) amelyeket Hendrix hajdanában Curtis Knight zenekarában adott elő.


A filmben szereplő zenészekről annyit, hogy köztük van Waddy Wachtel gitáros (Keith Richards, Stevie Nicks), Leland Sklar bassusgitáros (Jackson Browne, Phil Collins) és Kenny Aronoff dobos (John Mellencamp, Chickenfoot).

Az Írországban All Is By My Side címen forgatott filmet a tervek szerint 2013-ban a Sundance Fesztiválon mutatnák be.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1845 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x