John McLaughlin új lemezére várva
Címlap / Színes hírock / John McLaughlin új lemezére várva

John McLaughlin új lemezére várva

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A jazz-rock gitáros óriás, a 70 éves John McLaughlin október 18-án Now Here This (Abstract Logix) címmel nagy örömünkre új albumot jelentet meg a The 4th Dimension nevű zenekarával. 

A „Mahavishnu”-ként is jól ismert és körülrajongott zenész képességeit a szakmában is nagyra értékelik, elég, ha csak Jeff Beck két évvel ezelőtti nyilatkozatát idézem, aki McLaughlint „a világ legjobb élő gitárosának” nevezte. Ezért is szánalmas, hogy a Rolling Stone magazin „minden idők 100 legjobb gitárosának” listáján 2003-ban csak a 49. helyet adta neki. Az pedig egyszerűen minősíthetetlen, hogy a 2011-es változatban még hátrább a 68. helyre „méltatták”. Ennyit a „szakértelmükről”!


John McLaughlin zenei pályafutásáról bővebben kapcsolódó cikkeinkben olvashattok. Legutóbbi munkája két évvel ezelőtt került a boltokba To the One címmel.

Ami a mostani lemezét illeti, zenekarának tagja az indiai dobos Ranjit Barot, basszusgitárosa a Párizsban élő Etienne M’Bappe, a billentyűs-dobos pedig Gary Husband. A nyolc felvétel a franciaországi Antibes-ban lévő Studio 26-ban készült. Az albumról hősünk azt mondja, hogy ez eddigi zenei munkáságának betetőzése, ezért az eredményt a rajongói felfokozott érdeklődéssel várják. 



Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1335 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x