Lányok, szólóban érkezik a Club 202 színpadára Kip Winger!...
Címlap / Színes hírock / Lányok, szólóban érkezik a Club 202 színpadára Kip Winger!

Lányok, szólóban érkezik a Club 202 színpadára Kip Winger!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-02

A szívdöglesztő rocksztár akusztikus koncertjére szeptember 26-án kerül sor, négy évvel a szólókoncertje és három évvel zenekarának legutóbbi fellépése után. 

Az akusztikus szólóesten a legnagyobb Winger slágerek mellett Kip saját dalai és egyéb szerzeményei is felcsendülnek majd. Igazán hangulatos koncertre számíthatunk egy színes egyéniségtől: Kip ugyanis nem csak a lányok által kedvelt rocksztár, hanem egy igazi zeneszerző is, aki a komolyzenétől a baletten át számos művészeti ágat ismer testközelből.


A ’80-as, ’90-es évek fordulójának egyik amerikai sikerbandája volt a Winger, mely a dallamos, érzelmes hard rock hullám egyik utolsó üstököseként tűnt fel. Két platinalemez (Winger (1988), In the Heart of the Young (1990)) fűződik a nevükhöz, és 1990-ben a zenekart jelölték is az American Music Award "legjobb új heavy metal banda" címére. A heavy metal korszak leáldozását követően a Winger tagjai többek között a Dokken és Alice Cooper oldalán folytatták, Kip Winger pedig szólópályára lépett, és mára a zene különböző területein sikeres karriert épített fel.

A jazz zenész szülők által felnevelt Kip 16 évesen kezdett el komolyzenét és zeneszerzést tanulni. Szólóévei alatt saját stúdiójában dolgozhatott Új-Mexikóban, a Santa Fé körüli hegyekben, és ez megteremtette számára a lehetőséget, hogy korlátlan időt szánjon zeneírásra és komponálásra. Itt születtek meg a This Conversation Seems Like a Dream, Down Incognito és Songs From The Ocean Floor című önálló lemezei, melyek komoly sikert arattak: a brit Classic Rock Magazine Kipet nevezte az egyik legtehetségesebb zeneszerzőnek a rockzenészek között.


A 2001-ben ismét összeálló Winger zenekar újabb sikereket hozott: a 2006-os IV című lemez után 2009-ben jelent meg a Karma, melyet egyöntetűen az együttes eddigi legjobb lemezének tartanak. 2009 más szempontból is fontos év volt Kip életében: novemberben debütált Ghosts című 30 perces szimfonikus darabja, melyet vonósokra, zongorára és hárfára komponált. A Ghosts akkora sikert aratott, hogy pár hónappal később Christopher Wheeldon koreográfus balett előadásként is feldolgozta, melyet a San Francisco Balett mutatott be.

Szeptember 26-án Kip szólóműsorával érkezik Budapestre, ami valójában egy egyéniségének megfelelően gazdag programot jelent: Winger slágerek (Easy Come Easy Go, Seventeen, Madaleine, Headed For A Heartbreak, Who’s the One) és szólódalok egyaránt előkerülnek majd. "Aki még nem volt egy ilyen szólóbulin, annak azért érdemes eljönnie, mert ez egyáltalán nem az, amire számít. Lényegében ez sokkal inkább egy rockbuli, mint egy akusztikus előadás. Egyszerre mókás és interaktív. Olyan a hangulata, mint egy családi összejövetelnek." – mondta el Kip az aktuális európai turné kapcsán.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4869 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x