A brit rocklista élén az amerikai Down metal banda
Címlap / Színes hírock / A brit rocklista élén az amerikai Down metal banda

A brit rocklista élén az amerikai Down metal banda

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-02

A New Orleans-i zenekart a metal rajongóinak nem kell bemutatni, hiszen ez egy szupercsapat, amely 1991-ben olyan bandák tagjaiból alakult meg, mint a Pantera, a Corrosion of Conformity és a Crowbar. 

Ez azonban pontosan ugyanakkora hátrány, mint előny, mert az „anyazenekarok” egyéb elfoglaltságai miatt a Down (Philip H. Anselmo - ének, Pepper Keenan - gitár, Kirk Windstein - gitár, Jimmy Bower - dob és Pat Bruders - basszusgitár) még csak most jelentette meg negyedik lemezét, - a hatszámos Down Iv Part I - The Purple Ep-t - amely az angol rocklista első helyén kezdett.


A felvételek Philip H. Anselmo otthoni stúdiójában készültek.  - "Nem stresszeltünk rá a felvételekre, mert minél kevésbé agyalunk, annál természetesebben jön az egész. A zenekarból mindenki így gondolkodik: nem akarunk mást, mint azt adni a rajongóknak, akik vagyunk. Ha mi öten bemegyünk egy stúdióba, abból csak valami Down-os fog kisülni!" - meséli az énekes.


Ez még annak ellenére is igaz, hogy az eredeti basszeros, Rex Brown 2011-ben elhagyta a zenekart, helyére került Bruders, akinek nem volt egyszerű feladata a Brown után maradt űrt betölteni. "A belét kijátszotta minden dalban" - mondja az új tagról Anselmo. - "Az ujjaival penget, és a saját stílusával sokat hozzátett a zenekar kémiájához." Az új album sötét, veszélyes, a szövegek Phil költői vénáját dicsérik.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4532 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x