Alternatív rockerek trónfosztása Angliában
hirdetés
Címlap / Sztárock / Alternatív rockerek trónfosztása Angliában

Alternatív rockerek trónfosztása Angliában

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-18

A kanadai Arcade Fire családi rockbanda, a The Suburbs című albumával sikerrel törte meg Eminem: Recovery lemezének hat hétig tartó uralmát a brit slágerlistán. 

Korábban pedig sokan azt várták, hogy majd a derék walesi, sosem volt szénbányász, de annál jobb énekes Tom Jones viszi véghez a nagy tettet a Praise and Blame című nagylemezével, de csak a második lépcsőig jutott vele, most meg lecsusszant az ötödik helyre. A nagy tett (Eminem legyőzése mellett) egyébként az lett volna, hogy az ő korában - bár még mindig nagyon fiatalos - még senki nem járt az albumlista csúcsán. Majd legközelebb!


Az Arcade Fire a korábbi lemezével (Neon Bible) szintén „ezüstérmes” volt, de most feljutottak a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Az ínyencek a mostani lemezt hallgatva kicsit ugyan fanyalognak és valljuk be némileg joggal, mert a Funeral bemutatkozó albumuk színvonalát meg sem tudják közelíteni. Igaz, ők zeneileg nem is akarták, mást szerettek volna megmutatni magukból, ami végül is sikerült. Azért a koncertjeiken, - mint nemrég a Madison Square Gardenben, vagy a napokban a Lollapalooza fesztiválon Chicagóban – a Funeralon hallható daloknak volt a legnagyobb sikerük. Hamarosan jönnek majd Angliába, a readingi és a leedsi fesztiválra, bárcsak jövőre hozzánk is ellátogatnának!!!


Visszatérve az angol listára, az élmezőnyben hasztalan keresnénk újdonságot, csak a jól ismert versenyzők (Paolo Nutini, Lady Gaga, Michael Bublé, Jason Derulo…) helycserés támadásai zajlanak egymás ellen – de a rockerek ezen csak Derulnek.

Nézzük inkább a rocklistát, amelynek élén - mint a 200-as Billboardon – az Avenged Sevenfold zenekar Nightmare című korongja áll már két hete. A második pozíciót a Foo Fighters Greatest Hits-e foglalja el, míg a „bronzérmet” a remélhetőleg most már hamarosan Budapestet is végre meghódító Muse szerezte meg a The Resistance CD-jével, amely már 47 hete szerepel a listán.


A Muse évek óta tartó töretlen népszerűségét jelzi a szigetországban az a tény is – a bombasztikus és minden csúcsot megdöntő koncertjeik mellett – hogy szinte minden korábbi munkájuk hónapok óta ott van a legkeresettebb rockalbumok 40-es listáján. Jelenleg 6. a Black Holes & Revelations, 12. az Absolution, 25. a HAARP és 35. az Origin Of Symmetry!!!

 
 
[ 1474 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x