Harmadszorra nagyot dobott az Alter Bridge
Címlap / Sztárock / Harmadszorra nagyot dobott az Alter Bridge

Harmadszorra nagyot dobott az Alter Bridge

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Myles Kennedy és Mark Tremonti bandája, az Alter Bridge az idei év egyik legjobb hard rock lemezét készítette el AB III címmel, amely a műfaj rajongói számára több mint biztató. 

Az már a 2004-es bemutatkozó albumukon is nyilvánvalóvá vált, hogy az egykori Creed tagjaiból összeálló Alter Bridge Myles Kennedy énekes belépésével rengeteget erősödött. Scott Stapp, a korábbi frontemberük egyáltalán nem hiányzott a csapatból, mivel Kennedy jóval magasabb szintet képvisel. A One Day Remains nagylemez, bár volt rajta néhány nagyszerű dal, mégsem aratott osztatlan elismerést. Három évet kellett várni az újabb korongra, a Blackbird jobban sikerült ugyan, de a zenekart továbbra is bűn rosszul menedzselték, így ez az album sem váltotta be a hozzá fűződő reményeket.

Már azt hittük, hogy valami átok ül az Alter Bridge-en, amikor újabb három év eltelte után jött az AB III című munkájuk, amely mindenkit meggyőzhet a csapat tehetségéről, műfajon belüli helyéről. A Black Country Communion supergroup bemutatkozó lemeze mellett, ez az album az év másik kiemelkedő produkciója!!!


A zenei anyag 14 kompozíciót tartalmaz és már a kezdés ámulatba ejt bennünket. Sötét, sejtelmes indítás, Myles szinte suttog, míg a háttérben Tremonti penget baljóslatúan, mintha valami alternatív banda szólna, aztán másfél perc után belevágnak, hogy a fal adja másikat! Nagyon dögösen szól Mark gitárja itt is, mint végig a lemezen, ám ennek ellenére nem szólózza szét a dalokat.


Az Isolation riffjétől megáll bennünk az ütő, a dallamvezetés magabiztos, nem beszélve Kennedy hangjától, amely magasan szárnyal! A gitárszóló pont annyi, amennyi kell és a dal lezárása is tökéletes. A Ghost of Days Gone kicsit lenyugtat bennünket, itt fedezhető fel először a Creed-es múlt, ami nem annyira nagy baj. Nagyon fogós, lírai a dallam, igazi rocksláger lehetne belőle, mint ahogy az All Hope Is Gone-ban is felfedezhetjük a régi banda által használt dallam-fordulatokat. A Still Remains riffje is nehezen megy ki a fejünkből, nem beszélve a dallamról.


A következő, Make It Right című opusban kicsit megpihenhetünk a Wonderful Life előtt, amely lehet, hogy sokak számára már túl érzelmes, vagy inkább érzelgős, talán a határán van annak, amit még elviselnek a rockerek. Éppen ezért a rádiók minden kockázat nélkül játszhatnák, - ha ismernék az ilyen lemezeket a túlképzett zenei szerkesztőik - és nem lennének beoltva rockzene ellen!!!


Nyilvánvaló, hogy ezután rátettek a lemezre egy pörgős kis számot I Know It Hurts címmel, amelyben Mark újra elengedi a bolondot, a ritmusszekció is úgy nyomja, ahogy kell. Kicsit visszavesznek ugyan a Show Me A Sign-ban, de ebben is megcsodálhatjuk Kennedy bámulatos magasait. Szinte észre sem veszi az ember és már a 10. dalnál tart, a monumentális, sötét dallamok, dögös riffek meg csak nem akarnak fogyni.

Az utolsó két kompozíció, a Life Must Go On és a Words Darker Than Their Wings aztán megmutatja az Alter Bridge banda új dalainak minden szépségét, erejét. A Life Must Go On dallamvezetése csodálatos, Kennedy ebben megmutatja, hogy a korosztályában nincs hozzá hasonló rockénekes! Nem véletlen, hogy Slash is annyira ragaszkodik hozzá, inkább vár rá, de vele akarja felvenni a következő szólólemezét.


Az utolsó dal érdekessége, hogy Tremonti hangját is halljuk a gitárja mellett. Egészen jól énekel, bár nyilvánvaló, hogy távol áll tőle a frontemberi szerep. Összességében, mindenkinek ajánlom ezt az albumot, aki nyitott erre a modern amerikai hard rockra, amely a maga módján a nagy (főként európai) elődök útját követi.

Az AB III tracklistája:

01. Slip The Void
02. Isolation
03. Ghost Of Days Gone By
04. All Hope Is Gone
05. Still Remains
06. Make It Right
07. Wonderful Life
08. I Know It Hurts
09. Show Me A Sign
10. Fallout
11. Breathe Again
12. Coeur d’ Alene
13. Life Must Go On
14. Words Darker Than Their Wings


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2913 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x