MELEG napok - mások, máshogy
Címlap / Te+Én+Szex / MELEG napok - mások, máshogy

MELEG napok - mások, máshogy

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Homoszexuális, homokos, homi, homokozó, meleg, langyos, langyi, hogy csak a finomabb megnevezéseket enyhítsem. Ennyi neve csak a tabuknak van. A férfi nemi szervnek, a nőinek, meg a szexuális aktusnak, és talán Ságvárinak, bár az egy másik ismert okból..  

Verebes István a reggeli műsorban érdeklődött, melyik kifejezés a legmegfelelőbb egy homoszexuális, komoly, társaságbeli személy számára. A kérdés természetesen kulturált hangnemben Ön-öző hangnemben lett feltéve.

Milyen jó, hogy az angol nyelv szavai már-már meghonosodtak hazánkban, így a gay szót is ismeri már többnyire mindenki, az Interneten is kényelmesen keresgélhetünk gay weblapok között. A napokban pedig igen jó, meleg filmeket sugárzott a televízió, így társaságban nyilvánosan is érdeklődhetünk a szexuális szokásokról, a filmek alapján bármelyik oldalon kifejthetjük állásfoglalásunkat, senkit nem sértünk meg vele személyesen. Ma már a politikusok is nyíltan vallomást tehetnek nemi identitásukról, s ott tartunk, hogy a darabokban itt-ott megjelenik egy-egy szimpatikus homoszexuális szereplő.

A gyerekeknek nem kell magyarázni semmit erről, ők a tévé fő közönsége. Meleg az a fiú, aki fiút szeret – mondja a hatéves kisiskolás. Körülbelül ennyit tudhat egy ilyen korú gyermek a házasságról is, és elég is neki ennyi.

Művészek
A művészek között egyre többen vallják magukat melegnek. Vajon miért? Korszellem ez, vagy kiválasztottság – vetik fel a kérdést. Józan paraszti ésszel nem nehéz a magyarázat. Nem a melegek tehetségesebbek, hanem az élet másféle vonulatát éli meg a magányos ember, aki csak egy személyt etet, ruház, s ugyancsak mást, aki 20-22 évesen megnősül, hamarosan egy-két – vagy több – gyermeke születik. Az egyedül élő egész nap alkothat, este társaságban feltöltődik korának szellemi irányultságával; nem számít, mikor megy haza. A családos pedig szükségképpen sok időt tölt el gyermekeivel. Bölcsőde, óvoda, iskola, ruházkodás étel-ital nem várathat magára, amíg a szülő életfilozófiáját építgeti. (Még a problémás szülőre is vár a szülői értekezlet, fogadóóra munka után, s tanárként tudom, hogy bármelyik iskolában tanítottam, szülői értekezletre nagyrészt eljöttek a szülők. Csak a pedagógus az oka, ha a szülők negligálják az iskolát.)

A másság felfedezése
Kétségtelen, hogy amikor az ember felfedezi saját másságát, elég hosszú időbe telik, hogy megbirkózzék ezzel a tudattal. Távol tartja magát korosztálya csoportjaitól, s ha tehetséges, teremt magának időt valamilyen művészettel foglalkozni. Fontos, hogy megtalálja a helyét a világban, valamiben kitűnjön a többiek közül, elismerjék, ha már ellenkező nemű hódításaival nem dicsekedhet. Minthogy a szülőkkel is nehéz megértetni helyzetét, több időt tölt gyakorlással, önképzéssel (mármint akkor, ha valóban tehetséges). Aztán fel kell készülnie olyan életre, ahol elsősorban önmagára számíthat. Igaz, nem kell házastársát, gyermekét eltartani, de nem is tudja könnyen felhasználni az előző generáció tapasztalatait. Kinn a világban meg kell barátkoznia azokkal, akik hasonló sorsúak és megértik. S egy idő után a társadalom kényszeríti, hogy beszéljen másságáról, hiszen nem tehet eleget a szokásos elvárásoknak.

Egyszóval, nem árt, ha nyelveket tanul, fest, zenél, filmet, színházat rendez, játszik. S a szabad szakmákban kevésbé fogják számon kérni, kivel tölti az éjszakáit.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 3984 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x