A valódi flört 10 lépcsője
Címlap / Te+Én+Szex / A valódi flört 10 lépcsője

A valódi flört 10 lépcsője

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Szívesen elcsábítanád, ne nem igazán tudod, hogyan? Flört-suli tíz lépésben, hogy igazán forró hétvégéd legyen.  

Mi a flört?

A flört (flirt) angol eredetű szó, jelentése: szerelmi játék, kacérkodás, könnyed udvarlás, illetve ennek elfogadása, továbbgöngyölítése. Flört ugyanakkor a futó szerelmi viszony, kaland.
 
A flörtölés állítólag ártalmatlan, viszont annál egészségesebb!

Már, ami az önbizalmat illeti... A mondat első felét ugyan néha vitatják, ennek ellenére nem sok nő akad, aki kihagyná a flört okozta édes bizsergető érzést. Hiszen a flörtölésnek rendszerint semmi komoly következménye nincs, egyszerűen csak a pillanat játéka, felüdülés és felfrissülés. Ritkán, de megesik, hogy a flörtből végül komolyabb kapcsolat lesz, azonban egy flört nagyon ritkán indul komolynak ha komoly kapcsolatnak szánják, akkor eszköz, s nem valódi flörtről beszélünk. Pont attól flört, hogy nincs jövője csak jelene, nincs benne tervezés vagy számítás. A flört tehát csak úgy van, l’art pour l’art, egy kis kényeztetés nekünk nőknek… és persze a kalandvágyó ifjaknak.Mi a különbség ismerkedés és flörtölés között?

Az ismerkedésben benne van a hosszú táv lehetősége, míg a flört következmény nélküli, rövid-távú akció. Kis csábítgatás, kis izgalom, kis kacérkodás, azaz könnyű műfaj, játékos erőpróbálgatás, stb. A flörtölés iskoláját senki sem járta. Talán az ösztön, a tapasztalat és a női rafinéria az, ami a legjobb tanácsadó – így keverten. De mindenki szívesen gazdagítja flört technikáit...

A legfontosabb tanácsok flörtölőknek
 1. A flörtölés ugyan ártalmatlan, de mégiscsak azt ajánljuk – az ördög nem alszik alapon – sose kezdj flörtbe barátnőd vagy kedves ismerősöd párjával! Ha ő komolyabban gondolja, mint Te, nagy bajban leszel. Ha barátod, barátnőd ezt észreveszi, akkor pedig óriási pácban!
   
 2. Sokan a könnyed kötekedést tuti technikának vélik: azaz kezdj beszélgetésbe – ez persze feltételezi, hogy abban a témában legalább annyira járatos vagy, mint ő -, de ne érts vele egyet, illetve mutass rá az elképzelése gyenge pontjaira. Ez rögtön meg fogja adni a kellő alaphangulatot. Ha megvan a kellő szimpátia is mellé, akkor ez nyert ügy! Indulhat a szócsavaró szójáték. 
   
 3. Járj nyitott szemmel és vedd észre a kezdeményezést! Honnan veszed észre, hogy flört gyanús állapot van?

  Figyel, hosszan néz, sőt bámul
  Nem hagy ki egy alkalmat sem, hogy bókoljo
  Nem hagy ki egy alkalmat sem, hogy csípős megjegyzéseket ne tegyen bármiről, ami Veled kapcsolatos
  Finoman hozzád ér, melléd ül
  Keresi a társaságod, a buliban közös csapatban akar játszani veled, ha társasjátékozásra kerül a sor. Vagy éppen ellenkezőleg: a te ellenfeledként
  Egy véletlennek tűnő, de ugyanakkor indokolatlan érintés
  Feltűnően segítőkész: pl készségesen elmagyarázza (persze szorosan melléd ülve), hogyan tudod két kattintással elintézni azt, amivel már egész délelőtt küszködtél
  Ő kér segítséget tőled! „Elmagyaráznád?” vagy „Segítenél megcsinálni?”, stb.
   
 4. A legizgalmasabb flörttípusok egyike talán, amikor nincs beszéd (illetve nem közvetlenül egymással), csak szemkontaktus vagy esetleg egy könnyed, lehellet finom érintés. Ez lehet egy bulin, tárgyalás, megbeszélés közben vagy egy szemináriumi vita közben. Ilyenkor a lebukás veszélye a kaland ad erőt. Közben, ha koncentrálnod kell egy másik tevékenységre, az különösen nagy kihívás.
   
 5. Flörtölni lehet pillanatnyi felindulásból, de ha úgy indulsz el egy bulira, hogy legalább egy kis flörtnek nézel elébe, nem árt, ha izgalmasan öltözöl. Ilyenkor hangsúlyozd ki a szemedet kontúrral, erősebb pilla-festékkel... ha utána a lényegre is rátérnél, válassz élénk, piros rúzst.
 6. A kacérkodás kulcskérdés: mert pl. vannak, akik tudják mélyíteni a hangjukat, vannak, akik a tekintetükkel vadítanak, vannak, akik az intellektusukkal és vannak, akik a teljes női fegyvertárat használják attól függően, hogy milyen típusú férfit szeretnének meghódítani. Hogy mikor mit válassz? Légy ösztönös, ne mentálisan kontroláld az eszközeid megválasztását!
   
 7. Manapság már egy kis pajzánság is belefér egy beszélgetésbe. Úgyhogy, ha ő kezdeményez, üsd le a labdát és kezdj játékos szócsatát! Ha fél megkezdeni, finom kétértelmű szavakat használj, de ne legyél egyértelmű.
   
 8. Az úgynevezett távolsági flörtölésnél – csak szemkontaktus – ne kapd el a szemed, rövid pillanatokra engedd, hogy a szemedbe nézzen! Ez az ígéret művészete...
   
 9. Ha te kezdeményezel, légy vele előzékeny és érdeklődő, ezt mindenki – a férfiak kiváltképp – nagyon szeretik! Ha kicsit az eszedet is megvillantod, hidd el, több lehetsz a szemében. Lehet a flört alapja a tudásod.
   
 10. A humor a flörtölésben is fontos kulcsszó. Ha tudsz vele nevetni, az egyben azt is jelenti, hogy nem vagy feszélyezett a társaságában. Onnantól kezdve pedig már tudsz játszani és szabadon élvezni a játékot!

    
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 67909 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x