Szerelmi vetélkedő, fuldokló párkapcsolat
Címlap / Te+Én+Szex / Szerelmi vetélkedő, fuldokló párkapcsolat

Szerelmi vetélkedő, fuldokló párkapcsolat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-30

Az emancipáció legékesebb vívmánya, hogy a nők előszeretettel versengenek a férfiakkal, és a férfiak pedig felveszik a kesztyűt. Ha egy párkapcsolaton belül történik mindez, akkor a páston komoly asszók, és gyakran komoly sérülések esnek, mely mindig az egyik fél legyőzetésével, egyúttal a kapcsolat bukásával ér véget - és a vicc az egészben az, hogy épp a kapcsolat, a házasság megóvásáért álltak fel egymással szemben.  

Vegyük az egészséges esetet, amikor egy pár azért jön össze, és azért kezd együtt élni – sőt azért házasodik össze – hogy boldogan éljenek, míg meg nem halnak; - épp ahogy a mesékben szokás. Bármennyire is hihetetlen, a kapcsolatok többsége ezzel a nekibuzdulással fog neki – és a kapcsolatok döntő többsége már az első 3 évben válással, kudarccal végződik. A következő krízis az ötödik, majd a hetedik esztendő. Érdekes, hogy a tizenötödik év is ugyancsak krízis-szerű, gyakran „öreg fejjel bolondulnak meg” a felek, és szakítanak, amikor már minden megvolna a boldog együttéléshez.

De nézzünk a takaró alá! Mi zajlik voltaképpen?

A párkapcsolati versengés, és egymás el nem fogadásának hátterében egy gyerekkori rossz fixáció állhat, mégpedig a teljesítmény kényszere, és a túlzott kontroll igénye, hogy a másikat legyőzve fölébe kerekedjünk. Mivel a pár ilyenkor éppen a birkózásra köt szövetséget, bár látszólag esküvőnek nevezi az aktust, nem csodálkozhatunk, ha rövid időn belül egymás agyára fognak menni. A birkózás itt szabadfogású, valóságos utcai harc, bár igen ritkán viszik ki a nyilvánosság elé, vagy az utcára. Éppen oda szúrják be letális ütéseiket, ahol az a másiknak legjobban fáj, hiszen nagyon jól ismerik egymást. Ezért szeretni és fájdalmat okoz ni is a legjobban tudnak.

A birkózást abbahagyni? Nagyon egyszerű tanácsnak tűnik – na de mi marad helyette? Ha abbahagyják, lehet, hogy egyik a tatami jobb, a másik a baloldalán jön le, és mennek amerre látnak, nem egymás felé haladnak, hiszen rengeteg a sérülésük, s gyakori, hogy csak új vetélkedő partnert keresnek, nem megoldást.

Szado-mazo eszmék tettleg és szexben

Az egyik vonzza a másikat, mint tehénszar a legyeket. Az egyik látszólag mindent felad, s mire a másik végre elérné amit akar, akkor az egyik úgy földbe döngöli, hogy az meg sem tud mukkanni. Gyakori itt a szexuális tiltakozás is. Gyakran az egyik fél szexuális kisebbrendűségként, a másik orgazmus hiány, frigiditás, vagy impotenciaként értékeli. Ám ez valami sokkal lényegesebbet fejez ki: - azt a képességet, hogy valaki a testével nemet tudjon mondani, ami egyben annyit jelent, hogy képes legyen saját igényeinek legalább egy részét közölni. Az efféle bűntető eljárás valójában mindkét félnek rossz, és igen nehéz ezzel felhagyni.

Nincs szükségem rád – a macsó fiú és a szingli csaj játszmája

Gyakori, hogy csak azért akar valaki párkapcsolatot létesíteni, hogy végül saját maga bizonyosságot nyerjen arra, hogy semmiféle szüksége nincs párkapcsolatra. Nagy hülyeségnek tűnik, de ha körbenézünk, mennyi „légyölő dumájú” egyéjszakás kalandot hajtó fiú, vagy hány önállóságát egyéjszakás kalandokban kiélő szingli csaj rohangál, akkor rájövünk: ez halálosan komoly! Az ilyen magatartás mögött legtöbbször egy csúnya megaláztatással végződött, és fel nem dolgozott kapcsolat áll. Ilyenkor a partner szenvedése az örömérzet forrása lesz. Az ilyen embernek többnyire nem okoz nehézséget, hogy összejöjjön valakivel, de hatalmas nehézség volna együtt maradni vele, mert fel kéne adja autonómiáját, amit nem szeretne. Az érdekli legkevésbé, hogy a lába nyomán zokogó szerelmesek hadát hagyja, hiszen így védekezik: - Engem sem sajnált senki, amikor a csajom/pasim elhagyott. Nem vagyok felelős mások érzelmeiért!

Az is gyakori, hogy összetalálkoznak, és egymást nagyvadként kerülgetik, ám valódi viszony nem lesz belőle, sokszor még a szexig sem jutnak el, mivel amit mindketten kerülnek, az éppen az intimitás megélése, az önfeladás egy kapcsolaton belül.

Hosszan csiszolt kardok – éles sebet ejtenek

A hosszasan együtt élő párok nagyon komolyan képesek gyötörni egymást. Nézz meg egyszer zsörtölődő öregeket – percenként zúzzák halálra egymást, és képtelenek egymás nélkül még létezni is. Őrült szövetség ez, amit csak azok tudnak elviselni, akik benne élnek, gyakran a környezet számára gyorsan ölő méreg. (Nemegyszer így teszik el láb alól az őket ápoló gyermeküket, vagy azok házastársát! ) Az ilyen párkapcsolat nem más, mint egy bűntetés végrehajtó intézmény, amiben arra megy ki a játék, hogy ha már én nem lehetek szabad, legalább mások élete is legyen olyan pokoli, mint az enyém.

Hékás, a víz csak térdig ér!

A két ember krízise egy fuldokló pár képét idézi fel, akik olyképpen igyekeznek életben maradni, hogy a másikat minduntalan lenyomják a víz alá. A jelmondatuk: vagy én, vagy te! Valaki szólhatna már nekik, hogy az egész vihar egy gumimedencében játszódik, és a víz valójában csak térdig ér. Az sem sokkal jobb, ha a két fél folyton azon verseng, hogy ki tesz nagyobb jót a másikkal, ki tesz jobban a másik kedvére – bár kívülálló számára ez lehet, hogy nagyon színvonalas és boldog viszonynak tűnhet, ez sem más, csak versengés. Itt a jelmondat, hogy erőszakosan akarják boldoggá tenni egymást. Gyakran elfelejtik azonban megnézni, mi is okozna valódi örömet a másiknak.

A nő köténye sok mindent eltakar

A gyakorlat azt várná, hogy a nő törődjön bele a helyzetébe, vagy hogy viselje el az őt érő bántalmazásokat, adja fel magát teljesen a kapcsolatért. A valóságban szerencsére sok nőnek van annyi ereje, hogy ne tegye ezt, hanem képes legyen felállni, megküzdeni, vagy éppen hátat fordítani az egész játszmának, rájőve arra, hogy a víz tényleg térdig ér. Téves az a gyakorlat, ami szerint a nő a hibás, ha nem találja párját, s mindig neki illene engednie.

A súlyos kapcsolati konfliktusok szinte soha nem oldódnak meg maguktól. A megoldásban majdnem mindig ott van valamilyen külső segítő, egy pap, egy pszichológus, vagy egy végtelen bölcsességű jó barát, aki képes egymás felé vezetni a feleket, saját lelki felemelkedésük ösvényén. Néha együtt marad a pár, és kialakul a harmónia, néha úgy marad együtt, hogy sírig tartó zsörtölődés jut neki, és néha külön folytatják, újra megpróbálják.

Ám ha valaki már nem először van benne ebben a játékban, érdemes elgondolkodnia: egyszer élsz, és ez már az! Hozz most egy megfelelő megoldást!

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 5194 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x