"Fünf komma cváj", azaz hogyan pontozzák a nők a pasikat?...
Címlap / Te+Én+Szex / "Fünf komma cváj", azaz hogyan pontozzák a nők a pasikat?

"Fünf komma cváj", azaz hogyan pontozzák a nők a pasikat?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-18

A nők folyamatosan értékelik párjukat egy kapcsolatban, s olyan cselekedeteket jutalmaznak vagy büntetnek pontokkal, amiről a férfiak még csak nem is álmodnak. Ítélkezés mesterfokon. Mentsd meg a kapcsolatodat!  

Az ugye köztudott tény, hogy egy férfiember jobban alkalmas a térbeli tájékozódásra, globálisabban szemlél egy-egy helyzetet, illetve képes a részletek felett átsiklani, miközben a teljes végkifejletre koncentrál. Ők ugyan így tekintenek egy kapcsolatra, és a kapcsolatban betöltött helyükre illetve szerepükre. Nos, nem meglepő, a hölgyek ebben is szöges ellentétei az erősebbik nemnek. A nők ugyanis a részletek rabjai, náluk apró kis atomokból épül fel az egész, és ha valamelyik fogaskerék laza, ott az egész rendszer borul.

Pluszpontok a férfiak szerint
A férfiak, mivel a teljes egészet veszik alapul, és nem az apróságokat, a nagy dolgokra büszkék, mint pl. eljárnak dolgozni, kiviszik a szemetet, lemossák a kocsit, vagy hatalmas csokrot visznek az asszonynak. A nők szempontjából ezek mind szükségesen elvégzendő feladatok, amikért nem járnak extra pontok, kivétel talán a virágcsokor, de itt is érvényesül a kevesebb-több elve, hiszen a nők inkább örülnek több apró figyelmességnek, mint néhanapján egy hatalmas ajándéknak.
 
Pluszpontok a nők szerint
Mégis, mivel szerezhetnek a pasik maguknak pluszpontokat egy kapcsolatban? Olyan dolgokkal, amelyekről fogalmuk sincs, vagy észre sem veszik, hogy az mennyire fontos egy nő számára. Pl. ha megdicsérik a nő új frizuráját, ha egy hűvös estén a férfi ráteríti a kabátját a nő hátára, ha a férfi közös hétvégi programot szervez, ha megdicséri a nő főztjét, ha a férfi felkel az éjszaka közepén, hogy utánajárjon a különös neszeknek a nappaliban, stb. Természetesen nem jár pluszpont a WC-ülőke visszahajtásáért, a koszos zokni szennyesbe rakásáért, a mosogatógép kipakolásáért, azért ha szeretkezés előtt megborotválkozik, illetve ha lenyírja a füvet vagy kiviszi a szemetet.HarmoNet tipp: Kortalan a szerelem?! Fiatalabb férfit - Idősebb nőt szeretni >>

Nem jár extra dicséret tehát az alapvetően elvárható feladatok elvégzéséért, akármennyire is megerőltetőnek és önfeláldozónak értékeli azokat a férfi. A nő számára a házimunka ugyan olyan kötelezően elvégzendő feladatnak számít, amiből a két félnek egyenlően kell kivennie a részét. Ezért jár csak alappontszám a mindennapi dolgok elvégzéséért, ahogyan a munkába járásért is.

Büntetőpontok
Ahogyan a jutalompontok esetében, a büntetőpontokat is eltérő dolgok miatt osztogatják a nők és a férfiak (már ha egyáltalán osztogatnak a férfiak pontokat). Ebből is leszűrhető, hogy mennyire más jellegű dolgok fontosak a pasiknak, mint a nőknek. A nők keményen értékelik, ha a párjuk a barátai előtt kritizálja a nőket, még ha csak viccből is. Ugyan így rossz néven veszik, ha a pasi megbámulja a nőket az utcán, vagy ha úton-útfélen gátlástalanul szellent vagy büfög. A férfiak ezzel szemben olyan dolgokat vesznek rossznéven a nőktől, amelyek saját kényelmükben, ill. jólétükben zavarta őket, mint pl. a nő adott pillanatban nem hajlandó szeretkezni, tévézés közben beszél a pasihoz, ha zsörtölődik, vagy túl sokat beszél.

A férfiak tehát inkább az ügyességet igénylő, fizikai és térbeli vonatkozású feladatok elvégzéséért jutalmaznák magukat. A nők azonban inkább az apró, személyre szóló intim megnyilvánulásokat, érzelmek kifejezését, vagy többletfigyelmet jutalmazzák.

HarmoNet tipp: Nyilvános előjáték - pucéran (+18) >>

Megoldás(?)
Ha a nő elfogadja, hogy a férfi azt hiszi, hogy nagyobb dolgokért több pontot kap, azonban ösztönzi az apró kívánságok kielégítésére – megfelelő dicséret mellett – akkor nem fog neheztelni a férfira, ha az egy-egy feladat után el van telve magával. Hátradőlni azonban sosem lehet. Egy nő ugyanis nem felejt. Az valószínű, hogy egy férfi már nem emlékezik rá, mit tett érte az asszonya, és ő mit tett a nő kedvében az elmúlt héten, de egy nő fél évre visszamenőleg is fel tud hozni példákat arra, hogy miért nem akar éppen ágyba bújni az urával, vagy miért viselkedik hidegen és elutasítóan.

Vigyázat! Borul a bili
A nők valahogy úgy vannak kitalálva, hogy gyűjtik az apró kis büntetőpontokat, és egy bizonyos határnál borul a bili… ilyenkor szerencsétlen férfi azt sem tudja, mit csinált rosszul, miért akad ki a nő azon, amin előtte nem. Egyes tudósok szerint a nők esetében 30:1 az arány, tehát minden harmincadik figyelmetlenségnél eltörik a mécses. A férfiaknál ez a szám kb. 3:1, vagyis sokkal hamarabb szólnak valamiért – és nem célozgatnak, hanem konkrétan megmondják, mi a bajuk.

Próbateszt
Fentieket figyelembe véve és betartva elképesztő módon javítható a párok közötti összhang és harmónia. Ha picit megismerjük és megértjük, hogyan működik a másik, és nem átalakítani akarjuk, hanem elfogadni, akkor nyugodtabb és sikeresebb életünk lehet szívünk választottjával. Addig is játékból végezhetünk egy hetes tesztet. Beszéljük meg párunkkal, hogy a hét során pontozza a tetteinket és a sajátjait is, és cserébe mi is értékelni fogjuk őt illetve magunkat. Azt azonban ne beszéljük meg, hogy milyen cselekedeteket milyen mértékben lehet pontozni, illetve mire jár és mire nem jár pont. A hét végi összesítésnél hihetetlen dolgok fognak előkerülni, és még egy jól működő kapcsolatnak is hasznára lehet, ha jobban megismerjük a másik fél elvárásait, ill. vágyait.
     
_
  Illusztráció: foupax képe a Pixabay -en. AI generated image
  
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon


 
 
[ 8628 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x