Szex az exszel
Címlap / Te+Én+Szex / Szex az exszel

Szex az exszel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-24

Itt az EX. Ránézek. Eszembe jut, hogy, milyen volt vele AKKOR - és a következő pillanatban egy viharos együttlét után arra eszmélek, hogy mekkora nagy marha voltam, hogy ebbe belementem. Az ex, meg a szex néha szorosan együtt járnak. Kéz a kézben - és nem biztos, hogy szerencsés ez a páros. Ezt tudják utódaink, a lyuksógorok és sógornők is, ezért a legkeményebb féltékenység mindig az ex ellen irányul.  

Amikor az érzelmek már rég kihűltek, a kapcsolat haversággá szelídült, vagy amikor az együtt töltött évtizedek árnyai kísértik meg az egykor szerelmes párost, bizony nem nehéz újra visszautazni a múltba, és egy kicsit belebújni a régi kabátba, megölelni a régi szeretőt, és utána bődületes lelkifurdalással tovább menni - ez is megvont!

Szörnyű vagy szédületes?


Kegyetlen élmény mindenkinek. Hiszen csak oda kell nyúlni a megfelelő pontra, amitől a másik garantáltan beindul, mint a szegedi gyors, és csak arra kell gondolni, hogy ifjabbak vagyunk, két héttel, két évvel, vagy két évtizeddel. Igazából mindegy. Az ellenállást letörni éppen olyan rutinosan tudjuk már, mint két szóval istentelenül felbosszantani egymást. Az évek, a gyakorlat hozzák magukkal vágyainkat, de sodorják az azóta oda rakódott hordalékot is. Emiatt nem kapnak újra lángra a hirtelen fellángolt érzelem-szikrák, ezek fojtják el az új érzéseket. Tudjuk, hogy nem működne. Sőt nem is akarnánk működtetni együtt, hisz mindenkinek -vagy legalább egyikünknek - jó a jelenlegivel.  Most akkor minek kellett ez az egész? Most ez szédületes élmény, vagy szörnyű bűn volt? Hiszen mindenki mindenkit csalt itt. Pláne saját magát. Magát elsőként. S mégis, mennyire tipikus ez az egész összebújás az exünkkel.


Lelkifurka, ha már belementél


Nem vagy egyedül! Alig van ember, aki legalább egyszer ne esett volna bele ebbe a szexviharba. Van aki megrázza magát és túllép rajta. Na ők nem olvassák el az ilyen cikkeket. A normális, lelki életet is élő többieket megviseli a dolog. Önnön hülyeségünkre haragszunk, noha ősi bölcs törvény, hogy csókhoz-szexhez-üzlethez legalább ketten kellenek. Ehhez is kellett a másik is. Miért kéne akkor egyedül kínlódni? Esetleg meg lehetne vele beszélni? Néha tényleg lehet. Ám a gyakoribb, hogy mégsem. Például mert nem akarod megismételni ugyanazt a diszkrét kis malőrt azon a ronda  BJÖRG-kanapén, ami utódod ízléstelenségét hirdeti.

HarmoNet tipp: Ha a szexszel zsarol - mert ez az élete >>

Hogy is lehet akkor mégis megbeszélni a dolgokat?


A HarmoNet pszichológusának tanácsa egyszerű: vedd magad elé a fényképét és beszélj vele, mintha ott lenne. Egyszerűbbnek tűnik, de mivel annyira ismered már minden rezdülését, bizony a replikáit is tudni fogod. Ám egy fotóval nem lehet újra lefeküdni. (Vagy ha lefekszel vele, maximum összegyűrődik, de más gond nem lesz az egészből.) Ha nem akarsz egy fényképpel beszélgetni, mert utálod, ha félkegyelműnek tűnsz, akkor írj neki levelet. Persze ezt nem kell feladni a postán!  Elég, ha felolvasod hangosan, mintha neki beszélnél. Ezzel a módszerrel nagyjából ugyanazt a hatást érheted el, mintha tényleg beszélgettetek volna.


Szerelmi négyzetek


Az efféle kapcsolatoknál legalább három, gyakran négy megcsalt ember figyelne, de nem tud, nem mer egymás szemébe nézni. Az exek gyakran igen féltékenyek az újra, az újak az exre - az okot ilyenkor a bioenergiák, a nem mérhető, mégis érzékelhető szexuál-áramlatok adják. A vonzódási mátrixban érdekes térgörbék rajzolódnak ki, és egymásba gabalyodnak az érzelmi szálak. Amíg ezek a vonzalmak élnek, addig mindig is össze-össze gabalyodnak egymással valaha volt szeretők.

Jó tanács? Az nincs.


Ez olyasmi, amit ha benne vagy, akkor át kell élned. Nem tudsz elég okos lenni hozzá, hogy ne mássz bele nyakig, mert ezt nem az eszed dönti el, hanem a zsigereidből kiinduló áramok.
Nagyon könnyű lenne mondani: ne szexeljünk ex-ekkel. És ugyanilyen könnyű volna nem betartani a tanácsot.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 6897 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x