Love? Sorry!
Címlap / Te+Én+Szex / Love? Sorry!

Love? Sorry!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-06

Sorry, baby! Én mégsem szeretlek! Sorry, de én igen! Ilyen a viszonzatlan szerelem. Ahogy a költő írja, az igazi sötét verem, amiből nincs tovább, amiből csak visszafelé, a pokol felé vezet ösvény. Olyan érzelmi katarzis, amit szinte minden ember átél. Van, aki egyszer, van aki rendszeresen, van, aki kamaszként - sőt kamaszként szinte mindenki. De olyan is akad, aki meglett családos emberként akad a vak szerelemisten félrelőtt nyilának végére.  

„Beléd zúgtam, mint vak ló a gödörbe, érted zokogok a felmosó vödörbe!

Szeretlek édesem, szeretlek angyalom, hogy a villám sújtson ötezerszer agyon!”
- Kicsit dilis ez a kamaszpoén-versike. Sokan ismerjük is, számtalan strófája van, ahány vidék, annyi vicces bicegő versláb. Ám az érzés amit kifejez, nagyon képszerű. Amikor szerelmünk viszonzatlanul ég, akkor bizony nem kívánunk túl jót a másiknak, inkább csak a vesztét akarjuk. Leginkább Ámor nyila által, hogy mielőbb térüljön be a mi utcánkba a kedves hódító.


„Bába kösse szerelmödet”

Így mondották régen Szegeden és környékén, ha valaki szerelmét nem viszonozták. A bába – vagyis a vajákos asszony szerelmi kötéséről a paraszti dekameronban, a népi erotikus folklorisztikus gyűjteményekben számos leírás szerepel. Vicces mesék arról, hogyan hozta össze az agyafúrt bába az egymásra vágyó fiatalokat. A mai időkben is keresett mesterség ám vajákosnak lenni! Ebben a helyzetben azonban inkább a rontó-oldó-kötő boszorkákat keresik a keserű szívű epekedők. Ma már nem a faluszéli viskóban, hanem körúti polgári lakásokban, plázákban, vagy éppen a televízióban osztják vitatható etikájú tanácsaikat és oldás-kötéseiket. A reménytelen szerelmes ugyanis minden eszközt képes bevetni azért, hogy szerelme tárgyát megszerezze.

A sorry-story

Lehet, hogy nem is mondjuk el Neki, hogy szeretjük. Az is lehet, hogy ha elmondjuk, akkor visszautasításban lesz részünk, de az is, hogy a másik még ki is pellengérez, vagy éppen visszaél érzelmeinkkel, kihasznál. A történetek sokfélesége mind ugyanarról szól: Én szeretem, ő nem szeret. Azt, hogy hogyan lehet elmondani a szeretetünket egy másik embernek, bizony nem könnyű kimódolni. Néha egy csokor virág, egy meghívás, vagy éppen egy ölelés mindent elmond, máskor a szavak, vagy éppen üzenetek sora is kevés lehet. Akit pedig szerelmi üzenetekkel bombáznak, nem biztos, hogy sokáig örül ennek. Lehet, hogy idővel zaklatásnak éli meg, ha folyton udvarolni akarnak neki.

Vergődő érzelmek

A viszonzatlan szerelem rettenetes érzelmi tortúrával jár. A szerelmes úgy érzi, hogy képtelen másra gondolni, mint szerelme tárgyára, noha vele többnyire nem is beszél, nem tart fenn valódi kapcsolatot. A tinik körében gyakori, hogy a szerelmet idealizálják, egy piedesztálra emelik, és mint kultuszt imádják. Ilyen a popsztárok, színészek iránti rajongás.

 

Később gyakori, hogy egy nő beleszeret orvosába (gyakran a nőgyógyászba, a pszichológusba) a férfi az ápolónőbe, a fodrászba. Ezek az érzések gyakran házasságokat, párkapcsolatokat tesznek tönkre, szédületes féltékenységi botrányokat kavarhatnak, akár úgy is, hogy az ártatlan fél, akiért rajonganak, is belekeveredik.

Kimászni a szerelmi veremből – hogyan?

Dr. Kunsay Gyula szerint nem könnyű kimászni belőle. A szerelmi oldás, mint rítus, valójában jó módszer lehet, ha nem „boszorkányságként”, hanem valódi feloldó folyamatként végzik el. A kapcsolat rituális „elvágása”, a másiktól való leszakadás rituális modellezése lehet sikeres, ám ha hosszabb terápiára is mód van, akkor érdemes megvizsgálni, miért van szükségünk arra, hogy visszautasított érzelmek ellenére is rajongjunk valakiért.

Kép forrása: Pixabay
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 5443 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x