Kapcsolatok ünnepe - Szeretetleckék az Élettől
hirdetés
Címlap / Te+Én+Szex / Kapcsolatok ünnepe - Szeretetleckék az Élettől

Kapcsolatok ünnepe - Szeretetleckék az Élettől

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-22

Miért születtünk erre a világra? Mi közünk az anyagi világhoz és hogyan bújik meg mögötte a valóság? Miért ajándékokban mérjük emberi kapcsolatainkat? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ téli nyugalomban, de pörgő elmével! 

Modern életvitel és a Karácsony!
Talán nem túlzás azt állítanom, hogy ebben az időszakban a legtöbben a boltokban és vásárokban keresik a legmegfelelőbb ajándékot azt, amit egész évben nem sikerült megtalálni és átadni egymásnak. Ilyenkor Karácsony táján többen is érzékenyebben reagálnak az emberi kapcsolatokra, elfeledett dolgaikra, azokra a teendőkre, melyeket bepótolni talán már nem is lehetséges. Nem ritka, hogy szorító érzés jelenik meg a torkunkban  az elmaradt feladatok sorba állítása után és megsiratjuk az elszalasztott perceket. Mitől válunk érzékenyebbé? Hogyan és mitől kerülünk közelebb mulasztásainkhoz és ezáltal egymáshoz, talán Istenhez is? Mostani írásomban egy kis elmélkedésre adok lehetőséget, így a kérdésekre adott válaszok is megérkezhetnek. 

Adventről másként
Régről őrizzük magunkban azokat az emlékeket, amelyek bennünket a Mindenséghez vonnak közel. Mit jelent Advent? Keveseket érint e kérdés, hiszen rengeteg más út kínálja fel magát az öröm megszerzésére, a vágyak kielégítésére manapság. Az ajándékozás fényét nem oly könnyű visszaadni a mai modern szokások közepette, s mégis a legérdemesebb ezt a fényt erősítenünk. Az Ünnepekre való előkészület magában rejti azt az ajándékot, mely szinte egész évben rendelkezésünkre áll. Advent üzenete finoman, észrevétlenül bújik meg a mindennapi teendők között úgy, hogy azt az elfáradt és megtört figyelem, már alig képes észre venni.

HarmoNet tipp: Valódi felkészülés karácsonyra: az igazi Advent - A böjt és ima hatása az aurára >>

Advent nem csak a Karácsony, az ajándékok átadásának közeledtét jelenti, hanem az Út megtalálásának lehetőségét is. Ezt az Utat ma nagyon sokan keresik, s nekik érdemes tudniuk, hogy az  Adventi ráhangolódás időszaka lehetőséggé,  belső igény által válik. Így érthetjük meg  mélyebben közösségünket a Mindenséggel és azt, hogy ez a közösség tőlünk mit kíván meg.Mi kerüljön a fa alá?

Karácsony a kapcsolatok ünnepe is, hiszen nem csak emberi kapcsolataink, hanem tágabb értelemben, egy láthatatlan világgal való kapcsolat tisztulására is lehetőséget kapunk. Jézus által, Isten létének valósága érinti meg szívünket, így választ kapunk arra, milyen kapcsolatot őrzünk magunkban  Istennel. Mindezek fényében emberi kapcsolataink is megfelelő helyre kerülnek, melyeknek legfőbb építő eleme a szeretet. Szeretetünket nem tudjuk oly könnyen kifejezni, de Karácsony idején még több ajándékot kapunk lehetőségek formájában, hogy ezt megtehessük. Bár a legtöbbször nem úgy  kapjuk ezt meg, ahogy vártuk, de ezek az ajándékok akkor is hasznunkra vannak, ha nehezen tudjuk őket elfogadni, átvenni, s kevésbé örülünk nekik. A szeretet leckéi olykor fájdalmasak, s mégis belőlük építhetjük magunkat teljesebb emberré.

HarmoNet tipp: Egészséges ajéndéktippek - Harmóniát Karácsonyra! >>

Legyen mindig Karácsony

Legyen, hiszen földi életünk értelmét a Karácsony üzenetében fedhetjük fel, mely nem titok. Mindannyian szeretetre, boldogságra vágyunk, s talán a legnehezebb belátnunk azt, hogy a szeretetnek az a foka, mely bennünket éltet, problémáink, konfliktusaink, mindennapi harcaink mögött bújik meg és rendkívül érzékeny, sérülékeny. Óvnunk, vigyáznunk kell rá, s megfelelően táplálnunk. Ezért merjünk távlatokban gondolkodni, hogy Karácsony egész életünkre szóló üzenetét értsük és megélhessük. Mostanra már bátran elfogadhatjuk azt, hogy egymás testvérei vagyunk a Mindenség, Isten gyermekeiként és ez új feladatot jelent mindannyiunk számára. E feladatunkra pedig  mindig emlékeztet bennünket a tanító kérdés: Miért teremtett bennünket Isten a világra?  

Knolmár Marica


 
 
[ 1292 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x