Mire vágynak a nők és mire a férfiak? - A romantika felélesztésének...
Címlap / Te+Én+Szex / Mire vágynak a nők és mire a férfiak? - A romantika felélesztésének 7 lépcsője

Mire vágynak a nők és mire a férfiak? - A romantika felélesztésének 7 lépcsője

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-01

Majdnem minden nőnek van emléke arról, mikor általános iskola alsó tagozatában a nagy szerelem megdobta hógolyóval, aztán hihetetlen vihogások közben elrohant, vagy jól meghúzta a copfját, esetleg még a ceruzáit is a földre szórta... Minden lány tudta, hogy ha megdobták, vagy meghúzták a haját, akkor szerelmesek bele...  

Herceg fehér lovon
Ma viszont egyre többször halljuk azt, hogy „de hol van az a férfi, aki virágot vagy ajándékot hoz…”, ami egyértelműen jelzi, hogy a nők szeretnék megtalálni párjukban azt a férfit, aki erre hajlandó.

Nyilván minden életkorban mások a romantikus gesztusok, amik tulajdonképpen akár szavak nélküli jelzések arra, hogy a másik közeledik, vagy már szerelmes, vagy nagyon kötődik. Egy fiatal lány egy gyertyafényes vacsoránál egy elegáns étteremben valószínűleg feszengeni kezd, miközben ugyanez a szituáció tíz év múlva halálosan imponál neki. Minden generációban megtaláljuk a romantikára való hajlamot és elutasítást is, a jelrendszert és a hozzávaló ceremóniát.

Sok függ attól, hogy az illető az érzéseiből mennyit képes felvállalni és megmutatni, de az is fontos, hogy a romantikát ne keverje a cukormázas giccsparádéval, művirágkölteményekkel és kackiás rímekre végződő álversikékkel. A valódi romantika értékes, igazi érzelmeket hordozó, jelzésszerű és nem agyonmagyarázó, mint egy húsvéti locsolóversike.

Az igazi férfi

Most persze mondhatnánk, hogy egy bátor férfi simán ott áll, akár egy kazal rózsával vagy doboz bonbonnal is az utcán, akár egy filmben, de valójában az már inkább demonstráció a többiek felé, miközben az igazi romantika két ember között kell, hogy működjön. Tehát nem az a lényeg, hogy ki látja még az utcán azt a rózsát, hanem az, hogy azt a szeretett másik kapja, ami így kapcsolatuk fontosságát jelzi.
 
Számtalan filmben láthattunk olyan jeleneteket, mikor a férfi kicsit idegesen, toporogva, feszülten várja a szerelmét, és ez tényleg nem könnyű helyzet, de az eredmény feltétlenül megéri, mert a nők a mai napig valóban örülnek egy ilyen romantikus gesztusnak. Nyilván nagyon fontos szempont, mennyire érezhető a figyelmesség és az őszinte ajándékozási vágy a másik részéről, hiszen nem mindegy, hogy valaki „letudni” akarja a dolgot, vagy valódi érzelmi jelzést ad.

Kis illemtan
Régebbi korokban pontos koreográfiája és jelentése volt a virág átadásnak, a kézcsóknak, a köszönésnek és egy szempillantásnak, ami egyrészt az ismerkedést könnyítette, másrészt az érzelmek kimutatását. Manapság inkább azt látjuk, hogy ezek a szituációk egyre ritkábbak, elrejtjük érzelmeinket, nehezen vállalunk fel nyílt és félre nem érthető helyzeteket, mert inkább a bizalmatlanság és a rejtőzködés nyújtja a biztonságot.  A nők általában elvárnák egy férfitól, hogy határozott legyen és lehetőleg kedvességekre képes, miközben jó tudnunk, hogy egy kapcsolat érzelmi szálai csakis kölcsönös alapon működnek jól, ami egyrészt nyílt kommunikációt, másrészt elégséges önértékelést feltételez mindkét oldalon.Mindezek ellenére minden ember általában titokban vágyik arra, hogy örömöt éljen át, és nyújtson a másiknak, tehát érzelmi igényünk még most is működik, csak a napi élet rutinja és az egyre kevesebb idő elmossa ezeket a fantáziákat. Marad a futó puszi, az elmaradt virág helyett a „majd veszünk neked valamit” szituáció, amiből persze pont a lényeg marad ki, és ez a néhány perces igazi figyelem és érzelem, amit a másikkal átélünk.

Ám, ha valaki nem hagyja, hogy olyan spirálba kerüljön, ahol már nincs idő egymásra és igazi figyelemre, akkor átélhet olyan örömöket és pillanatokat, amelyek valóban fontosak az élet értékei között...

Íme, néhány olyan ötlet egy kis romantikázásra vagy kedveskedésre, amely nem kerül túl nagy erőfeszítésbe, és amelyet manapság egyre gyakrabban lépnek át vagy felejtenek el a párok.

1. Hagyd a számítógéped, és írj kézzel levelet!
Életünk legnagyobb részét azzal töltjük, hogy e-mailt gépelünk, és szövegeket küldünk, de ezek gyakran nagyon személytelenül hatnak. Néha fontos, hogy rászánjuk az időt, és írjunk egy levelet, vagy csak hagyjunk egy rövid kedves üzenetet, így mutatva ki szeretetünket.

2. Fogd kézen!

Ne feledkezzünk meg az intimitás eme apró jeléről! Még akkor is, ha nem alkalmas az idő a kézen fogásra, egy egyszerű szorítás is megmutatja, hogy gondolsz a másikra. Az érintés a friss szülők esetében is ugyanolyan fontos. A babakocsit tolva a kézfogás helyett karoljatok egymásba!

3. Emlékezzetek a flörtölés trükkjére!
Olyankor is, amikor épp csak együtt tesztek-vesztek a konyhában, hagyjátok, hogy kezeitek egymáshoz érjenek, és fedezzétek fel újra a köztetek lévő kémiát!

4. Randizzatok!
Nem szükséges egy hetet egy elhagyatott szigeten tölteni. A randi valójában akár egy mozizás is lehet, csak tegyétek különlegessé a pillanatot, amikor mindketten újraélitek tinédzserkorotokat.

5. Mutasd ki a törődésed!
Például azzal, hogy mindennap találsz egy-egy újabb dolgot, amivel bókolhatsz párodnak. Ez akár annyi is lehet, hogy megdicséred, milyen jól néz ki új ruhájában, vagy hogy jól áll neki a barkója.

6. Maradjatok otthon egyedül!
Az otthon együtt töltött idő manapság a randizás új formája. Azonban ne csak henyéljetek, hanem teremtsétek meg a hangulatot néhány gyertyával, nyissatok ki egy üveg bort, és fogyasszatok el egy kellemes vacsorát együtt. Még akkor is, ha csak egy közös filmnézéssel fejezitek be, úgy fogjátok érezni, hogy egy jó estét töltöttetek együtt.

7. Lepd meg kedvesedet a kedvenceivel!
Egy pohár bor, egy kedvenc könyv vagy magazin, egy pihentető fürdő vagy egy ízletes, olvadó csokoládé igazi romantikát hozhat a mindennapokba.
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 27056 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x