Görcsösből rugalmassá válás - Önfejlesztés a párkapcsolatban...
Címlap / Te+Én+Szex / Görcsösből rugalmassá válás - Önfejlesztés a párkapcsolatban

Görcsösből rugalmassá válás - Önfejlesztés a párkapcsolatban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-21

Egy igazi és valóban erős szerelem mindenképpen a legrugalmasabb arcodat fogja követelni. Ha alapvetően nem is vagy görcsös személyiség, amikor egy másik személyhez kapcsolódsz, akarva-akaratlanul elkezdesz ragaszkodni megszokott, jól bevált rendszereidhez. Miért leszel rugalmatlan, és mit tehetsz ellene?  

A rugalmasság relatív
Nem is kevéssé. Hiszen míg az egyik személyiség valóban kötetlen, nagyon laza és könnyed, addig a másik esetleg azt gondolja magáról, hogy rugalmas, befogadó és nyitott a másik személyiségére, változásokra, majd kiderül, hogy ez azonban mégsem teljesen igaz. 

A rugalmasságra elsősorban az aktív elemekkel rendelkező szülöttek hajlamosak, így a levegő, illetve a tűz elem szülöttei, de az Aszcendens és a Hold jegye is számít e kérdésben. A tűz jegyűek azonban olykor lehetnek makacsok, hisztisek, akaratosak. A víz jegyűek kevésbé nevezhetőek rugalmasnak, de körbeveszik társukat és elfogadják annak megszokásait, vagyis nem változnak, nem hajlékonyak annyira, de megértőek.

Miért fontos a rugalmasság egy kapcsolatban?
Amikor megismerkedünk a másik féllel, először a közös elemeket vesszük észre, azokat a kapcsolódási pontokat, amelyeken keresztül találkoztunk, amelyeken keresztül érdeklődünk egymás iránt. Ahogy azonban még az ikrek is különböznek, úgy igaz, hogy egy pár két fele sem egyezik teljes egészében. Később derülnek ki olyan részletek, amelyekhez türelem és befogadás, nyitottság kell, hogy megértsük társunk viselkedését. Sokszor a társ furcsasága nem egy rossz tulajdonság, egy rossz tényező, pusztán intelligenciával, objektíven meg kell értenünk háttérben lakozó motivációit, ehhez pedig, türelemmel és jó szándékkal, őszintén kell kérdeznünk őt.A rugalmasság csúcsa
Olykor szükség van a rugalmasság magasabb fokára. Igaz lehet ez távkapcsolatra, különösen, ha a felek különböző országban élnek, de akkor is, ha speciális munkákat végzünk. Speciális az időbeosztásunk, vagy éppen a kedvesnek végeláthatatlan mennyiségű kötelezettsége van.

Maga a szerelem is rugalmasságot követel. Olyan felet, aki velünk teljesen egyező nem fogunk találni. Ha sikerül is egy nagyjából hasonlót lelni, vélhetőleg – kis önkritikával megáldva – egy idő után zavarni fognak saját hibáink a másikban, vagyis az egyező elemek. Az igazán elsöprő szerelem általában olyan személyek között jön létre, ahol vannak erős hasonlóságok és nagyon erős különbözőségek is. Jó esetben a hasonlóságok közelebb visznek a másikhoz, megnyugtatnak, a különbözőségek pedig, az ismeretlenség, a különlegesség, egzotikus vonzerejével hatnak ránk.

Gyakorlati oldalról természetesen ott van az örök igazság, hogy minden szerelemért tenni kell, mindegyikben való életmódot tanulni kell, minden esetben alkalmazkodni kell, áldozatokat hozni a másikért, hiszen az áldozatokból sejti – az egyébként sajnos sokszor nem túl fejlett emberi elme – hogy szükségünk van rá.

HarmoNet tipp: Az együttélés hálójában - Szerelem, csalás, kihívás >>

Tanulni kell

A legizgalmasabb szerelmek e mellett olyan bizsergést és elmezavart hozhatnak akár hosszú hónapokra az elme, és az agy számára, hogy nehéz tartani napi rendszerünket, sztendenrdjeinket és vállalt kötelezettségeinket. Egy görcsös mentalitással, törtetéssel, daccal, dühvel és belső haraggal ezeket a helyzeteket nem lehet áthidalni. Ilyen esetekben nagy levegő és kreativitás segít. Kreativitás szükségeltetik az élethelyzetek megszervezéséhez, lebonyolításához, az idő, a közös és minőségi idő megteremtéséhez is. Szerencsére a szerelem maga a kreativitás, és ha megfelelő potenciállal rendelkezik, akkor elrendezések formájában az égiek segítségünkre sietnek, jelezve ezzel, hogy helyes úton közlekedünk, s olyan könnyeddé teszi a hétköznapok munkavégzését, vagy állandósuló terheit, hogy az óriási súlyok alatt is táncolni vagyunk képesek.

Berögzült minták
A görcsösség ezzel szemben, a ragaszkodások, nem vezetnek messzire egy kapcsolatban. Ha azt várjuk, azt lessük, azt keressük ki az aki legjobban beleillik saját életterünkbe, ki az, aki éppen belefér szigorú elképzeléseinkbe, akkor egy tárgyilag alkalmas embert kapunk. Egy teljesen más személyt, valakit, aki inkább alkalmazkodni és majomszeretettel körülvenni képes.

HarmoNet tipp: Rózsaszín szemüvegben - A szerelem pszichológiája >>

A görcsösség elengedése az élet más területein is nagyon fontos feladat, és az egyik legnagyobb kihívás. Kézen fogva azonban könnyebb, érdemes segítséget kérni.
    
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 7880 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x