Különleges fogamzásgátlási lehetőség: méh mozgatással...
Címlap / Te+Én+Szex / Különleges fogamzásgátlási lehetőség: méh mozgatással

Különleges fogamzásgátlási lehetőség: méh mozgatással

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-02-06

A női nemi szervek, a férfiakéval ellentétben általában nem mozognak. A petefészkek és a petevezetékek egy helyben állnak a medencében, a méh pedig csak a terhesség során tágul ki, és hamar visszanyeri eredeti méretét a szülést követően. 

A méh, mint mozgó szerv
Ám David Elad, az izraeli Tel Aviv Egyetem (Biomedikális Műszaki Osztály) kutatója felfedezte, hogy a méhre, a Föld minden más dolgához hasonlóan, érvényesek a mozgás szabályai. Ezen mozgások megértése Elad szerint nagy hatással lehet a mesterséges megtermékenyítés kimenetelére és a meddő párok sikeres terhességének lehetőségére.

Egy gyermek akkor fogan meg, ha egy érett petesejt elhagyja a petefészket és becsúszik a petevezetékbe. Ha nő korábban nemi aktus részese volt, a petesejt összetalálkozhat egy spermiummal a petevezeték felső részén, amely a méh szempontjából egy passzív folyamatnak tűnhet. Elad szerint azonban a méh valójában szerepet játszik abban, hogy a spermák a jó időben legyenek a jó helyen. Úgy tűnik, hogy a méhösszehúzódások folyadékot spriccelnek – a spermákkal együtt – felfelé.

A méh szabályozhatósága
A megtermékenyítés után a méh lent várakozik körülbelül hét napon át, ahogy a megtermékenyített petesejt lesüllyed a méhbe, amikor az ismét működésbe lép. Amikor megérkezik a petesejt, a méh ismét összehúzódásokba kezd, egy üdvözlő táncot járva, amely beszívja az új embriót a méhfal puha nyálkahártyájába – és jöhet a baba!
A méh forgásai a megtermékenyítés alatt természetesen akaratlanok és az illető nő nem tudja őket szabályozni. Vagy lehet, hogy mégis?

HarmoNet tipp: A legnépszerűbb fogamzásgátló módszerek - Tiszta tények szépítés nélkül >>

Pár évvel ezelőtt Robin Baker és Mark Bellis biológusok megkértek néhány önkéntes nőt, hogy gyűjtsék össze a vaginából szex után kiszivárgó folyást. Kiderült, hogy a nők egy ejakulátumnak csupán a 65 százalékát tartják vissza szex után, és ha akarják, az összeset ki is üríthetik. A kutatók azt is megfigyelték, hogy ha egy nőnek orgazmusa van (és az orgazmus során méhösszehúzódások) rögtön a férfi partneré után, tulajdonképpen spermákat szív be a méh a nemi utakba. Ha nincs orgazmus, vagy a férfi után késik a nő orgazmusa, sokkal kevesebb sperma marad bent.

A sperma irányítása
Más szóval, a nők valójában bizonyos fokon képesek elfogadni vagy elutasítani a spermákat, amely hatékony döntést jelenthet abban, hogy mely gének kaphassák meg a lehetőséget a petesejttel való egyesülésre.


A kérdés persze az, hogy a nők tényleg használják-e ezt a szabályozást. Szex előtt nemet mondhatnak, ám néha és különböző okokból így is szexre kerül a sor. Lehetséges, hogy az evolúció egy biztonsági tervvel látta el a nőket, amely a maga trükkös módján segíthet a gyermek apjának kiválasztásában. Ám a terv nem mindig működik, és a nőket becsapja a méhük, és gyakran a rossz apától lesz gyermekük.

HarmoNet tipp: Az okos pasik spermaszáma magasabb! - Erő helyett az ész dominál! >>

A méhmozgások szerepe azért érdekes Elad szerint, mert ez egy „folyadék mechanikai folyamat”. Ám hogy mit csinálnak a nemi szervek a szex és a megtermékenyítés során, szintén fontos, mert ez a mozgás lehet a sikeres reprodukció lényege.

Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 3668 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x