Te mivel szeretsz? Fej? Szív? Lélek? Teszteld!
Címlap / Te+Én+Szex / Te mivel szeretsz? Fej? Szív? Lélek? Teszteld!

Te mivel szeretsz? Fej? Szív? Lélek? Teszteld!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

Gyakran megesik, hogy több időt és energiát fordítunk hétköznapi dolgok intézésére, mint a megfelelő társ kiválasztására. Pedig, ha nem tudatosan választunk társat, könnyen lehet, hogy pórul járunk. Az elsöprő szerelem szép dolog, de általában nem tart ki 40-50 évig. Fejjel, szívvel, vagy lélekkel válasszunk?  

Való igaz, hogy a stratégia és a szerelem távol állnak egymástól. Viszont aki hosszú távú párkapcsolatra vágyik, igenis mérlegelnie kell. Átgondoltuk-e már valaha, hogy mit várunk el egy párkapcsolattól? Milyen személyiséget, tulajdonságokat, képességeket és adottságokat keresünk a másikban?

Mi alapján választunk?

Természetesen a külső is sokat számít, de sokkal fontosabb szempontokat is figyelembe kellene vennünk. Egy szakértő szerint „a szépség remek gyújtógyertya, de igen kis teljesítményű motor”. Igaz, hogy beindítja a szerelmet, de nem képes sokáig lendületben tartani. Egy kutató szerint azért olyan magas a válások száma, mert az emberek olyan okokból kezdenek egymáshoz vonzódni, melyek az idő múlásával vesztenek jelentőségükből. Azaz a testi vonzalom hozza össze a párokat, de nem képes egy bizonyos időn túl együtt tartani őket.
Az értelmes szerelem megtalálja a megfelelő társat


Biztosan mindenki hallotta már, hogy az ellentétek vonzzák egymást. Tényleg így lenne? A valóságban a vonzalom ellenére hamar vége szakad a kapcsolatnak, ha a felek alapvető kérdésekben különböznek. Sokkal nagyobb arra az esély, hogy működő kapcsolatot alakítunk ki „egyívásúakkal”, vagyis akik hozzánk közel álló értékrenddel rendelkeznek. Az sem árt, ha egyezik zenei ízlésünk, táplálkozási szokásaink, hobbijaink. Az elején nem lehet tudni, mennyi valóban közös lakozik bennünk, csak idővel derül ki. Évtizedekig tartó kutatások igazolják ezt az elméletet. Azok a párok, akik nem sok hasonlósággal rendelkeztek, hamar szakítottak. Tartósnak azok bizonyultak, akik nagyon közel álltak egymáshoz minden tekintetben.

Az értelmes szerelem nem akarja a másikat megváltoztatni


Kudarcra ítélt minden kapcsolat (nem csak a párkapcsolatok), ha az egyik fél elvárásai nem egyeznek a másik valós személyiségével. Pedig mennyien ezt próbálják tenni! Sokan azt hiszik, hogy mellettük majd „megjavul” a társuk. Ha lesz közös gyerek, az biztos megváltoztatja az ilyen-olyan negatív tulajdonságokkal rendelkező társat. Ez a legeslegrosszabb: a kapcsolat előbb-utóbb zátonyra fut, és a gyerek sínyli meg igazán a válást. Nem kevés az olyan eset sem, mikor egyesek áltatják magukat, mert félnek a kapcsolat elvesztésétől. Elhitetik magukkal, hogy a másik hibái majd a szerelem hatására elpárolognak. A bölcs szerelmesek viszont belátják, hogy nem kapnak többet, mint amennyit tisztán látnak, nem sok esély van a másik gyökeres változására.

 


Az értelmes szerelmes önmagát sem próbálja átalakítani a másik kedvéért


Sokan képesek teljesen feladni önmagukat, csakhogy megfeleljenek társuknak. Nagy hiba! Ha lemondunk az önmagunkhoz való hűségről, előbb-utóbb boldogtalanok leszünk - úgy érezzük, nem a saját életünket éljük. Ha előre látjuk, milyen nagy áldozattal járna a megfelelés, inkább lépjünk tovább, bele se kezdjünk a kapcsolatba, mert biztosan nem fog működni. André Gide szerint: „Jobb, ha gyűlölnek azért, aki vagy, mintha azért szeretnek, aki nem vagy!”

Az értelmes szerelem nem játszmázik


Játszani nem a párkapcsolatok mezején kell, arra ott vannak a játéktáblák. Igaz, hogy mindkét nem ősidők óta űz valamiféle játszmát, de ilyenkor komoly károk keletkeznek mindkét félben. Ha nem lehetünk őszinték, nyitottak, nem beszélünk érzéseinkről, csak vesztesek lehetünk,  és magányosak egy párkapcsolatban - egyben maga a kapcsolat is halálra van ítélve.
Az értelmes szerelem tudja kezelni a konfliktushelyzeteket


Ha a problémákat csak a szőnyeg alá seperjük, kölcsönösen nem beszélünk érzéseinkről, nem vezet sehová. A kommunikáció hiánya elhidegüléshez, eltávolodáshoz vezet. Ha attól félünk, hogy a másik nem ért meg bennünket, mit keresünk egy olyan „társ” mellett? Ha szó sem lehet a kölcsönös empátiáról, azt a legjobb indulattal sem lehet szeretetnek nevezni. Ha megjelenik a félelem egy kapcsolatban, nem lesz hosszú a közös jövő.

Egy vita során is sokat ismerhetünk meg a másikból, közelebb kerülhetünk egymáshoz. Érdemes inkább a megismerés útját és a valódi megoldásokat választani.Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 27391 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x