Szex és szerelem a munkahelyen: a buktatók
Címlap / Te+Én+Szex / Szex és szerelem a munkahelyen: a buktatók

Szex és szerelem a munkahelyen: a buktatók

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

A munkahely mindig is kedvelt terep a szerelmes lelkek számára. Az új légkörben pedig akarva-akaratlanul is, még legszerelmesebb legboldogabb ember is körbekémlel, hogy ki-mindenkivel hozta össze a sors. Kezdetben csak megakad a szemünk egy-két csinosabb kollégán, vagy kolléganőn, ez rendben is van, később azonban, muszáj beszélgetnünk az illetővel és bizony több is történhet, mint némi kis flört.  

Miért kattanunk kollégákra?


 1. Durva, de a túlhajszolt életmód egyik jele, hogy munkahelyen leszünk szerelmesek. Fő ok, hogy nagyon sok időnket töltjük a munkahelyen, az életünk egy jelentős részét ez teszi ki.

 2. Gyakran lélekben is ott vagyunk, mert ott kell lenünk. Igazából nem egészséges, de az ember hajlamos szerepeivel, szerepkörével azonosítani magát. ÉN óvónő vagyok, ÉN ez és ez a cég képviselője vagyok…
   
 3. Az azonos munkahely feltételezi az azonos érdeklődési kört.
   
 4. Itt mindig van beszédtéma, a kevésbé beszédesek is meg kell szólaljanak, ha már valahol elvállaltak egy feladatot.
   
 5. Hasonlatos ez az iskolai szerelemhez, főként, ami a felsőoktatásban megélt szerelmet illeti, az azonos csoportokba és szakokra járók, többnyire azonos érdeklődéssel rendelkeznek. Tehát közös érdeklődés mellett közös a szakmai jövőkép és haladás.
   
 6. Végül de nem utolsó sorban pedig azért kattanunk a kollégákra, mert szép vagy nem szép de sokan elfojtásaikat, feszültségeiket és problémáikat szívesen oldják meg úgy, hogy egy kis otthonról nem látott flörtbe, heccelésbe fognak, aztán néha ez túl megy a célon.

Amikor a munkahelyi kapcsolat a második életed

A munkahelyi szerelem addig többnyire rendben is van, amíg két különálló ember találja meg párját, általában akkor vannak gondok, ha ez mellékvágány. Akármilyen furcsa is ezt hallani, de a nők ráadásul hajlamosabbak erre. 10 nőből 7 flörtöl a munkahelyén és ezek fele többet is megenged magának, mint kellene.

Külön érdekes kérdés, hogy az illető úgy meg bele, hogy kapcsolatban van, vagy úgy, hogy a másik félnek van pusztán családja. A nők általában igyekeznek kerülni azokat a férfiakat, akik családosok, főként a gyermek lehet egy erős nyomóerő, ami visszatartja az embert a mindenféle kalandozástól, a nők ebben képesek átérezni a feleség, a gyermek anyjának helyzetét. A férfiakat viszont kifejezetten felvillanyozza az, hogy versenytársakra találnak a másik félben, vagyis a kisasszony, a kollegina férjében, udvarlójában. Nők azzal pedig, hogy kerülik ezeket az ingereket, általában ráfókuszálnak az adott illetőre, s meg kell valljuk igenis nagyon erősen foglalkoznak azokkal a férfiakkal, akik már kapcsolatban élnek. Miért? Mert valamiért őket is befogadták. Vagyis a férfinek van valamilyen kapcsolatba való attitűdje és úgy általában hajlik arra, hogy együttműködjön egy nővel, s ez nem minden férfiról mondható el.

HarmoNet tipp: Munkahelyi szex-csapdák >>

Amikor már megtörténik a baj, vagyis amikor a munkahelyen szövődik egy titkos kapcsolat, akkor indulnak a közös céges partyk, a közös külföldi konferenciák és brainstromingok. Általában az a fél, aki független, erkölcsileg gyakran nem tud szembenézni, elszámolni magával. Ez javítja az adott fél munkateljesítményét, mivel más területeken igyekszik az illető kompenzálni, jobb és hasznos ember lenni.
Az is gyakori, hogy a független fél, vagy akár a nem független, de szintén kiégés szélén álló fél megmagyarázza magának a jelenséget. Az alábbiakban tipikus, minden ilyen kapcsolat tagjaitól elhangzó mondatokat gyűjtöttünk össze:
 1. Válni akarnak már jó régen. Mgj.: Igaz-e vagy sem nem lehet tudni, neked ezt mondja, hogy ne érezd magad rosszul, vagy hogy belemenj a kapcsolatba. Azért mert nem érdekli őt az erkölcs, vagy azért, mert nem bírja magát kontrollálni irányodba.
 2. Szereti a családját, nem akarja magukra hagyni őket, de azt mondja, nem tud tőlem elszakadni. Mgj.: És alapvetően ettől a kettős kalandos szituációtól…
 3. Nem érti meg őt így más, senkivel nem került még lelkileg ennyire közel. Mgj.: Ha ez igaz, akkor felmerül, hogy miért házasodott meg, meg nem értettségében, ha pedig nem, akkor ez puszta színjáték. Viszont ezt finoman kell megbeszélni vele, mert simán lehet, hogy magának is hazudik e kérdésben.
 4. Az asszony/férj nem érti meg, nem törődik vele, persze hogy kívül keres menedéket. Mgj.: Ez csak nagyon ritkán igaz. Ha adott is rá okot a férje, felesége, általában, ha valaki házasságtörést, megcsalást követ el, hajlamos magának alátámasztani némi ideológiával. A „mert megérdemlem” esete…
 5. Ő sem boldog és én sem, így legalább egyikünk se száll ki a kapcsolatából. Mgj.: Akkor sem korrekt és hosszútávon elég tudathasadásos állapot, mert csak idő kérdése, hogy valamelyik fél döntsön és lépjen egy irányba. Akármilyen szépen is hangzik, hogy szexuális téren hajlunk a több vas tűzbetartására, valójában az emberel 99%-a monogám.

HarmoNet tipp: Szex az irodában! Csináljuk, vagy ne? >>

A főnök távoltartása:
Aggódhat a főnök és minden kolléga, igen. Amíg együttvagytok példásan megy majd a munka, amikor nem… akkor nehéz lesz dolgoznod.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 10305 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x