Intim szféra - teremtsd meg, ha nincs!
Címlap / Te+Én+Szex / Intim szféra - teremtsd meg, ha nincs!

Intim szféra - teremtsd meg, ha nincs!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

Az intimitás a kapcsolatok legfontosabb fokmérője, amit a legtöbben a szexuális együttlétben határoznak meg. Más módon is megközelíthető a kérdés, egy azonban elengedhetetlen: kell intimitás egy kapcsolatba, hogy kiemelt szerepe legyen életetekben.  

Ha még megvan

A házasságban vagy más, hosszán tartó, szerelmi kapcsolatban az emberek többsége az intimitást keresi és legtöbbször ennek hiányában vége szakad a kapcsolatnak
. Lényegében minden szerető egyetért abban, hogy a szexualitás létfontosságú szerepet játszik a gyengédség életben tartásában.

Ha elveszik végleg

Ha az intimitás elveszetése bekövetkezik, még akkor is rendkívül nehéz eredeti formában helyreállítani a korábbi bensőséges kapcsolatot, ha különben a házasság már hosszú évek óta szilárd alapokon áll. Elszomorító, hogy ha a szexuális kapcsolat nem működik jól, akkor az, szinte elkerülhetetlenül, a szeretet és a bizalom megrendüléséhez vezet. Ez a két tényező, a szeretet és a bizalom, épp ezért játszik olyan fontos szerepet a kapcsolaton belüli szexuális intimitás megteremtésében és fenntartásában.

Ezért is rendkívül fontos a kölcsönös gyönyört és (remélhetőleg) orgazmust eredményező, jó szexuális kapcsolat. De vajon mi a helyzet az intim kapcsolatoknak azon más tényezőivel, melyek közvetlenül kihatnak a szex nyújtotta élményekre? A kapcsolat egészének a működése arra is hatással van, hogy a partnerek miként közelednek egymáshoz az ágyban. Nagymértékben meghatározza, hogy a partnerek mennyire illenek egymáshoz, de legalább ennyire fontos az is, hogy miként tudják kezelni a különbözőségek okozta döccenőket.

Ha már egyszer elromlott...

A kapcsolat megjavításának alapja a megfelelő beszélgetés. Ha megtanulják vagy felelevenítik hogyan beszélgessenek egymással, akkor az egymás iránt érzett szeretet is megszilárdul. Idézzék fel kapcsolatuk első hónapjait, amikor a beszélgetések boldogságot jelentettek, és bátorítást adtak. Ezután nézzék meg, hogy áll a helyzet jelenleg. Talán már nem mondják olyan gyakran egymásnak, hogy "De jól nézel ki!", vagy nem adnak kellő biztatást, amikor a másik félnek arra szüksége lenne. Talán úgy érzi, hogy az idő rányomta bélyegét a kapcsolatukra, és partnerének is hasonlóak az érzései.Számos oka lehet, hogy a beszélgetések miért fordulnak pozitív hangvételből negatívba. Az elégedetlenség egyik fő oka lehet a beszéd módja. Ha a partnerek egyike úgy érzi, hogy semmibe veszik vagy ledorongolják, akkor működésbe lép az önvédelmi mechanizmus, ami meghosszabbítja a győzelemért folytatott harcot. Mindez arra enged következtetni, hogy ha jobban akarják magukat érezni, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a partnerük is jobban érezze magát. Hogyan kezdjenek hozzá?

Ha a szó veszik el...

Elképesztő, hogy a társak mennyire szűkszavúakká tudnak válni egy hosszú távú kapcsolatban. A legegyszerűbb, de legfontosabb szónak, annak, hogy "szeretlek", borzalmasan nehézzé válik a kiejtése. A legtöbb embernek hetente legalább háromszor kellene házi feladatként gyakorolni a "szeretlek" szónak a kimondását, és meg kellene próbálkoznia azzal, hogy szavait tettekkel erősítése.

Ettől a partner jól és biztonságban érzi magát a kapcsolatban. Az is fontos, hogy az emberek mindig szenteljenek időt a beszélgetésre. Nincs jó hatással a kommunikációra, ha akkor osztja meg érzéseit a partnerével, amikor az fáradta tér haza a munkából, de ugyanez a helyzet a televíziózás vagy főzés közben folytatott beszélgetéssel is. Partnere ilyenkor nem figyel oda szavainak fontosságára.

Fontos tudnod

Az intimitás nem szabad, hogy kapcsolatotok egyetlen fokmérője legyen. Ha éppen fáradtak és gondterhesek vagytok, nem tud működni. Egy tíz éves kapcsolatban több, több hónapos időszak is megengedett a helyzet rendezésére. Az intimitás nem feltétlenül kell, hogy szexualitás legyen. A lényeg, hogy a közelséget és az egyedien erős bizalmi szférát jelképezze ez az együttlét.

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 7697 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x