Miért nem örök a szerelem?
Címlap / Te+Én+Szex / Miért nem örök a szerelem?

Miért nem örök a szerelem?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-30

A nagy szerelem állítólag három, a halálos pedig öt évig tart. A hetedik évet tartják a kritikus pontnak, amikor a legtöbb pár szétmegy. Sokan tartanak is a hetedik évtől. Utána legtöbb esetben csak a megszokás és a kényelem tartja össze a párokat.  

A nagy szerelem állítólag három, a halálos pedig öt évig tart. Aztán a hetedik évet tartják a kritikus pontnak, amikor a legtöbb pár szétmegy. Sokan tartanak is, a hetedik évtől. Utána legtöbb esetben csak a megszokás és a kényelem tartja össze a párokat.

Vannak, aki úgy vélekedik, hogy amikor a szerelem csitul, magasztosabb, mélyebb érzés veszi át a helyét: a szeretet. Ez pedig össze tartja a kapcsolatot továbbra is. De muszáj ennek így lennie? Miért nem lehet megõrizni a másik iránt kezdetben érzett lángolást, a rajongást, a pezsgést?Hol romlott el?

A legtöbb házasság azért fut zátonyra, mert nem a másik ember és a saját személyiség ismeretén alapul, hanem fellángoláson, divaton (például, mert olyan szép az arca, izmos a másik felsõteste). A legtöbb pár nem készül fel arra, hogy a romantikusan átandalgott délutánokat, szenvedélyes éjszakákat örökké együtt töltött hétköznapok követik. Sok olyan nõ van, aki a házassága elsõ néhány évében döbben csak rá, hogy nincs közös témája, nincs közös érdeklõdési köre a párjával. Másként látják a világot, mások a célok: ami az egyiknek szórakozás, az a másiknak nyűg. Az ilyen házasság rendszerint válással végzõdik.

Hogyan védhetõ ki a csalódás?

Helyes partnerválasztással. Társkeresésnél érdemes pontokba szedve felírni egy papírra, milyen partnerre vágyik az ember. (Mely tulajdonságok fontosak, és melyek felett tud szemet hunyni? Hiszen senki sem tökéletes.) Ilyenkor kiderülnek azok a buktatók is, amelyekrõl önmagával kell kompromisszumot kötni. Például, ha az óhajtott partner jó külsejû, kigyúrt testű és illatfelhőt húz maga után, akkor számolnia kell azzal, hogy valószínûleg kissé önzõ, önimádó alkat. Ha gyengéd, megbízható, kedves férfira vágyik, fogadja el, ha az talán kevésbé férfias megjelenésű.

A listánál azért nem árt a realitás talaján maradni, és nem támasztani túlzott elvárásokat a másikkal szemben. Azt is figyelembe kell venni, hogy egy extrém sport kedvelő, szuper pasi, nem feltétlenül egy teltkarcsú, inkább otthonülő típusú nőt választ partnernek...

A társam, a társam?

Ha már megtalálta valaki a vélt társát, írja le a jó és rossz tulajdonságait, és vesse össze az óhajával! Nyomban kiderül, valóban rá vágyott-e. Persze az sem árt, ha önmagáról is készít hasonló, kétoszlopos listát. Írja le, mik az erényei, hátrányai, jó és rossztulajdonságai.

 
 
Nem árt egy kapcsolatban a humor, és a kompromisszum készség sem, a közös célokról, érdeklődési körről, nem is beszélve. Persze nem kell ezeknek teljesen azonosnak lenniük, csak nagyjából közös irányban mutassanak. Ezenkívül a pár tudjon miről beszélgetni, és tudjon együtt hallgatni is kínos feszengés nélkül.

A férfi is nézze meg, hogy milyen az általa ideálisnak tartott nő, és milyen az ideális nő a partnere szerint. Mert hiába gondolja, hogy a tökéletes nő talpig sminkben, selyempongyolában, szexis pózban üldögél a fotelban, ha a társa elvárása szerint az igazi nõ köténykét köt, és isteni körömpörköltöt csinál vacsorára...

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 7438 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x