Szex szülés után
Címlap / Te+Én+Szex / Szex szülés után

Szex szülés után

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-30

Számos levelet kaptam kedves olvasóimtól, amiben arról számolnak be, hogy a gyerekszülés után elszállt a vágyuk a szeretkezésre. Sajnos gyakori probléma, a terhesség, és szülés idején fellépő szexuális eltávolodás, amiből olyan kapcsolati zavarok indulnak ki, melyeknek a következménye a család széthullása is lehet. 

Ezért is nagyon fontos, hogy foglalkozzunk ezzel a helyzettel, hiszen ha tisztában vagyunk azzal, hogy miből indul ki az esetenként lavinává növekvő baj, akkor elejét vehetjük.

A baba érkezése, nem változtat
Amikor áldott állapotba kerül egy nő, megváltozik, átalakul testi-lelki működése. Felesleges lenne általánosítani, mivel sokfélék vagyunk, tehát sokféleképp reagálunk a megváltozott állapothoz. Az viszont mindenkire nézve igaz, hogy a partnerkapcsolatban a szex átalakul. Amennyiben jól működő szexuális kapcsolat előzte meg a terhességet, és a gyerek érkezésének a leendő szülők mindketten örülnek, megtalálják a módját, hogy a terhesség, és a szülést követő időszakban is, egymásnak örömet adjanak testi vonatkozásban is.


A gyakoribb eset

Nem csak a mesében létezik, de nagyon ritka az ilyen eset, valójában a tapasztalatom az, hogy legtöbbször konfliktusok lépnek fel.

A terhességre hivatkozva lehet elzárkózni a szextől, mondván, ez most nem ajánlott. A háttérben pedig olyan lelki ok rejlik, hogy ami addig nem volt jó, a szőnyeg alá lehet seperni. A szülés után pedig nemhogy jobb nem lesz a kapcsolatban a szex, hanem sok esetben meg is szűnik.

Nem nehéz tovább gondolni mi következik ebből! A kapcsolatban a „harmadik” a nőnek a gyerek, a férfinak egy szerető. Aztán az is gyakori, hogy az addig ajnározott, kiszolgált férfi azt tapasztalja, hogy kevesebb figyelmet kap, és ezért másutt keresi a kényeztetést. Ez se szokott jót tenni a szexnek, sem az anyának.

Bizony nagyon oda kell figyelni arra, hogy megtaláljuk a módját, ne másutt keresse a párunk a kielégülését. Minden kapcsolatban a részvevőkőn múlik, hogyan alakul. Persze, hogy a terhes nő vágya az, hogy őt kényeztessék, viszont ha nem kapja meg az a legrosszabb, ha megsértődik, és bezárkózik.Azt add, amit elvársz

Nem egyszerű, de nem is lehetetlen a megelőlegezett kedvességgel elérni, hogy visszakapjuk azt! A szülés után nehéz újra kialakítani a közös örömöt a sexben, de nagyon fontos! Szinte újra kell tanulni, hiszen megváltozott testi-lelki vonatkozásban az immár anyukává lett nő!

Nagyon sok múlik azon, hogy gondoljon bele az, aki ilyen helyzetben van, mennyire fontos az intimitás a gyerek apjával is, miközben valóban véges az energiája mindenkinek.

Egy férfit ne csak a közös gyerek miatt érzett öröm, vagy felelősségérzet tartson meg a kapcsolatban, hanem az újra megtalált, intimitásban kapott és adott szexuális öröm is alapja a hosszú és boldog családi életnek.

Veres Ilona Emma,
szexológus, pszichológus
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 8008 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x