Holtomiglan, holtodiglan - meddig tart egy házasság?
Címlap / Te+Én+Szex / Holtomiglan, holtodiglan - meddig tart egy házasság?

Holtomiglan, holtodiglan - meddig tart egy házasság?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-12

A mesék általában ott végződnek, ahol az élet (legalábbis egy szakasza) elkezdődik: az esküvőnél.  

A mesék általában ott végződnek, ahol az élet (legalábbis egy szakasza) elkezdődik: az esküvőnél. A királylány a jóképű herceg karjaiban távolodik a horizont felé, majd az utolsó mondat tanúsága szerint boldogan élnek, amíg meg nem halnak, rózsaszirmok között ébrednek, nektárt ebédelnek, vacsora helyett pedig szerelmesen néznek egymás szemébe. És jöhet az esküvő.

A meséket persze már régen nem hisszük el, hiszen annyi rövid életű házasságot, rossz energiákat hordozó együttélést, vitát, fájdalmas kapcsolatot láthatunk magunk körül, hogy adódik a kérdés: miért van szükség az esküvőre, ha úgysem tart sokáig, minek a felhajtás, mire jó ez az egész?Ásó-kapa, nagyharang nélkül…

A házasságkötések száma töretlenül csökken évek óta, de vajon 
(1) ez egy következmény, mert rosszabb minőségűek a kapcsolataink, amiket nem szeretnénk ilyen módon konzerválni, vagy azért,
(2) mert gyávábbak vagyunk, rosszabb minőségűek a vágyaink, aminek következménye a kevésbé örömteli élet, kevesebb ünnepelnivalóval?
Én mindenképpen a másodikat gondolom igaznak.

A csajok masszívan készülnek rá

Amikor a kislányok az óvodában a fejükre húzzák a nagymama csipketerítőjét, és ők abban menyasszonyok, csillog a szemük, piros az arcuk és gyönyörűnek látják magukat. Egészen addig, amíg meg nem érkezik a túlhajszolt, fáradt, ideges anyuka, aki gyorsan leveteti vele azt a koszos vackot.

Azok a kislányok, akik elfogadják, hogy ők nem menyasszonyok, hiszen csak öt évesek, és amit hordanak, az nem fátyol, hanem csak egy elszürkült terítő, lassan megtanulnak lemondani a vágyaikról. A következő farsangon már inkább hirdetőoszlopok lesznek, vagy ha mégis királynők, akkor már tudják, hogy ez csak egy szerep, amiben viselkedni kell.

Pedig minden lány arra született, hogy szép legyen és boldog, és eljöjjön érte az ő hercege.

Mikor fotózzunk?

Sok menyasszony kérdezi tőlem az esküvő tervezgetésekor, mikor legyen a fotózás, a ceremónia előtt, vagy után? Előtte sokkal kényelmesebb, több idő van rá, és a vendégeknek sem kell várniuk. Igen ám, mondom nekik, de akkor ti még nem vagytok házasok! Nem lehet még az a szemetekben, amit meg kell látnia az unokáknak is, ha a képeket nézegetik: mi innentől összetartozunk, jobban, erősebben, szebben, elszántabban, mint annak előtte. Szóval tessék kimondani azt az igent, szívből, igazán, és aztán odaállni, abban a lelkiállapotban a fényképezőgép elé. És akkor lesz az olyan, amilyet igazán látni szeretnénk.

Fejben dől el, halljuk szinte már mindenre, ha sikerül valami: ha felhív, akit szerettünk volna, vagy ha találunk parkolóhelyet a belvárosban. Ezeket a kis bizonyítékokat elfogadjuk, ugyanakkor a nagyban, a fontosban kételkedünk, bizonytalanok vagyunk, így hogyan is lehetne jó a vége? Általában a konzultáció első tíz percében már látni szoktam, melyik pár házasodik csak azért, mert ezt várja tőlük a tásadalom, a család, és kik azok, akik látnak maguk előtt egy közös életet, szépet, boldogot, és annak a kapuján szeretnének díszbe öltözve átlépni.

 
 
Ez csak őszintén megy

Az esküvő nem jelmezbál, szokta mondani egyik kedvenc divattervezőm, Makány Márta. Ha szerepet játszol, egyszer le kell venni a ruhát, vége lesz a darabnak. Ha nem igaz az egész, ha a meghívó választásakor már elhangzanak olyan mondatok, amiért egy rendesebb délolasz faluban régen kést rántanának, nos, ott valóban nem fog valóra válni a mese.

Viszont azoknál a pároknál, akik egymás mondatait folytatva, boldogan, csillogó szemmel készülnek a közös életre, azt az álmot fogják álmodni, amit maguknak teremtenek.

Meddig tart a házasság?

Hogy örökké tart-e? Ki tudja…

De azok a lányok, akik látják magukat boldog feleségnek, kiegyensúlyozottan anyának, lépnek is egyet az álom megvalósulása felé. És valamiért - de talán tudjuk miért - belőlük lesznek a leggyönyörűbb menyasszonyok…
    
Kép: Napaporn Sripirom / Pixabay

   
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 7439 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x