Hát én immár kit válasszak?
Címlap / Te+Én+Szex / Hát én immár kit válasszak?

Hát én immár kit válasszak?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-22

Jól vagy rosszul, de mindig választunk, mi magunk, megfelelően. A megfelelően azt jelenti, hogy ki-ki a maga fejlődési szintjén az éppen lehetőségére álló választást vonzza magához. Ezúttal a párkapcsolatokról osztom meg a gondolataimat, érzéseimet, tapasztalataimat. 

Hosszú és buktatókkal teli út vezet odáig, hogy igazán tudjunk adni és igazán el tudjunk fogadni.  Ezek a buktatók azonban ne keserítsenek el senkit! Erősebbé és magabiztosabbá lehet válni tőlük.
Négy érzést tanulunk földi életünk során, ezen a négy alappilléren kell, hogy kiegyensúlyozottan álljon életünk felépítménye: szeretet (szerencsés indíttatás esetében gyermekkorunkban elárasztanak vele a legközelebbi hozzátartozóink),

szerelem (amikor már megpróbálunk adni és kifejezni is, jó esetben viszonzásképp elfogadni is),

szerelmetesség (amikor már a szívünket csordultig tölti az érzés - gyerekek, unokák, tanítványok, barátok)

megbocsájtás, amely a legtökéletesebb és a legistenibb cselekedet és karizma!

Tavasz

Az imént felsoroltak nem csupán egymást átható érzések érzelmek, hanem cselekedetekben láthatóan megnyilvánuló tevékenységek és megtapasztalások. Hogyha nem azok, akkor csupán lidérces délibábok, álomképek maradnak. Nem hiszem, hogy élesen szétválna a szeretet vagy a megbocsájtás vagy a szerelem és a szerelmetesség. Az a teljesség, ha azt tapasztalod, hogy egymásba áradnak.

"Fiacskáim, ne szóval szeressünk, se nyelvvel; hanem cselekedettel és valósággal." (1 Ján 3.11)

Az élőlények azért születtek a Földre, hogy egymást segítsék és gazdagítsák, vagyis az együttműködés elengedhetetlen. A magyar nyelv mágikus... együtt+működés... ez jelenthet szoros kapcsolatot vagy távolabbi kapcsolódást, de mindenképp együtt hiszen minden: egy.

"Van aki bevallja, van aki tagadja,de az is akarja: sőt!"

Mindannyian arra vágyunk, hogy rátaláljunk arra aki valóban hozzánk való.

És ne csak rátaláljunk hanem vele is legyünk, meg is szólítsuk és meg is szólíttassunk. Még azok is erre vágynak, akik eljátszák önzésük, és önimádatuk fertelmes bugyraiban tépelődve a "hű dejó nekem egyedül is!" vagy a "legalább nem kell senkihez sem alkalmazkodnom" esetleg a "én az egész emberiségért vagyok és hogy segítsek, és nem azért, hogy egy ember mellett éljem le az egész életem" színjátékot, amely általában rendre megbukik, legalábbis nem láttam még olyat, aki túl sokáig műsoron tudta volna tartani. Az ilyen embereknek remélhetőleg megszűnőben lesznek a másiktól való félelmeik. Amíg nem változnak, addig valóban nem is lesz párkapcsolatuk és nem lesznek képesek valóban szeretni.

Ha engedjük magunkat és akarunk "nem akarni", természetesen tudjunk átadni magunkat az érzéseknek. Az "akarni nem akarni" egy nagyon hatékony és előremutató cselekvés, amely egyébként szinte minden életszerű megnyilvánulásban hasznos!

Mindenki tudja kit nem akar, de kevesen tudják elérni azt hogy találkozzanak azzal akit valóban szeretnének és akarnak. Jól kell tudni megfogalmazni a kérést, jól kell tudni imádkozni és nyitottnak kell lenni.

Találó állapot
A hit csodálatos ereje és az élő ima mindennapos gyakorlása meditáció formájában is, elengedhetetlen az Üdvösséghez. Ha elnyertük az Üdvösséget, akkor pedig a Szent Szellemmel betöltekezve nem kell soha, de soha túl sokat keresgélni, mert - én így nevezem - találó-állapotban kezdünk létezni, illetve így folytatjuk tovább a létünket.

Párkapcsolat terén is működik, tessék kipróbálni! Szeresd meg először saját magad és utána adni is tudod magad, őszintén, teljességgel. Aki kapni akar, annak először adnia kell! Ha eddig nem így csináltad, valamit elrontottál. Vannak, akik azt hiszik automatikusan jár nekik minden. Tévedésben vannak. Mindent kérni kell, mindenért tenni kell!

Bizonyos vagyok abban, hogy az ostorcsapásokat és a buktatókat senki nem kerülheti el. Előbb vagy utóbb meg fogja tapasztalni a szenvedéseket a párkapcsolatokban is. Aki ezeket ki akarja kerülni vagy el akar zárkózni tőlük, az nem hiszi el, hogyha figyelmes, és Istennek tetsző életet él, akkor soha többé nem fog találkozni ugyanolyan mélységű szenvedésekkel. Itt most azokra a szenvedésekre gondolok mint például a cserbenhagyás, az árulás (megcsalás), a szeretetlenség állapota, a figyelmetlenség, egyszóval a csalódottság. És mindez nem szabad hogy úrrá legyen rajtunk. Sokkal inkább legyen úrrá rajtunk a természetesség és a nyitottság, amely új helyzeteket teremt.

Mindegyik párkapcsolat jó. Miért?
Azért, mert tanulunk és tapasztalunk. Egymástól, attól hogy együtt változunk. Itt most megállok egy pillanatra és utalok előző, szintén itt megjelent írásomra, az energetikai tisztulásról. Az energetika egy összefoglaló elnevezés test-lélek és tudat együttes működésére. Párkapcsolatokban szükségszerű hogy az egyik hozzátisztuljon a másikhoz. De a magasabb rezgésűhöz kell tisztulni és nem lejjebb kúszni az alacsonyabb rezgéshez!

Az elengedésről
Mindent és mindenkit el kell engedni. Elengedett állapotban kell élni. Élni és élni hagyni. Aki és ami igazán hozzánk tartozik az mágikus erővel fog vonzódni a lényünkhöz. Próbáld ki!

Tavasz

Együtt vagy külön?
Teljesen mindegy, hogy milyen létformát választanak azok, akik szeretik egymást. A lényeg, hogy működtetni tudjuk a kapcsolatot, nem csak lelki, hanem földi síkon is. Megfigyeléseim szerint azonban előbb utóbb egyre több időt szeretünk eltölteni annak társaságában, akit szeretünk. A párkapcsolat egy szentség, ha mindenki így kezelné akkor nem lenne ennyi elválás és nem lenne ennyi megfáradt és csalódott ember.

Az elválásról
Akár az egyik fél halála miatt történik, akár az életutak földi síkon való szétválása következik be, gyász és szomorúság következik és mindez elkerülhetetlen. Egyik nagyon bölcs és kiváló színésznő mondta nem is olyan régen egy interjú alkalmával, hogy miután elhunyt a férje, közel 40 év szeretet-teljes házasság után ugyan miért is keresett volna új párkapcsolatot, ez fel sem merült benne. Mérhetetlenül tisztelem azokat, akik a társukhoz, azok sajnálatos elvesztése után is hűségesek maradnak.

Segítségek
Számos forrásban találhatunk segítséget! Az önismeret a legfontosabb annak is, aki párkapcsolatban él (azért, hogy azt jobbá tegye vagy tökéletesítse) és annak is aki párjára akar találni. A tarot világa, az asztrológia (érdemes hangsúlyozott figyelmet szentelni a Mars és a Vénusz helyzeteinek!), a számmisztika mind-mind arra hivatott, hogy rendet teremtsen bennünk vagy legalábbis rendezettebbé váljunk általuk. Nem jó, ha mindezeket a segítség-forrásokat misztikumként kezeljük, egyre többen és többen jönnek rá, hogy fontos tudástól fosztják meg magukat ha elzárkóznak mindezektől.

Ne félj!
A párkapcsolatokra is igaz az, ami mindenre: ne félj az újrakezdéstől és legfőképp csalódástól ne tarts! Nincs reménytelen helyzet… de olyan van, hogy megtapasztaljuk, hogy valami kevéssé vagy egyáltalán nem működik, de ez is két emberen múlik.

Ha nincs varázslat, amely két embert egyformán körbelengedez (ez egyrészt Isten akarata másrészt karmikus, egymással elvégzendő "feladat") akkor úgysem fog működni, törvényszerűen kikerülünk egymás életútjából. Még akkor is, ha egy pillanatra vagy rövidebb-hosszabb időre találkoztunk is egymással.

Mindenkinek kívánok sok-sok áldást és üdvözítő jókedvet akár szerelmes, akár nyitottan és bátran vár erre a csodálatos és gazdag érzésre, akár párkapcsolatban él, akár az egyedüllétet választja.

"Szeretteim, ha így szeretett minket az Isten, nekünk is szeretnünk kell egymást." (1 Ján 3.16)

"Hát én immár kit válasszak...?"

Ujfalusi Márti
www.leleklato.eoldal.hu

(Fotó: piqs.de - Tilimu - Baumblüte; wener - Kaferchen)
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 11398 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x