Nyáron könnyebben félrelép a kedves?!
Címlap / Te+Én+Szex / Nyáron könnyebben félrelép a kedves?!

Nyáron könnyebben félrelép a kedves?!

Forrás: Dr. Info
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

Itt a nyár, nemi hormonjaink vad táncot járnak. Aktívabbak vagyunk szexuálisan, mint az év más időszakában. Születtek olyan statisztikák, amelyek szerint a legtöbb gyermek a nyári hónapokban fogan és a legtöbb óvszert is bizony ilyenkor adják el. 

Napfényes hűtlenség
Hazánkban a házaspárok negyede él át hűtlenség miatt érzelmi-kapcsolati válságot. Egy 2008-as statisztika szerint a válaszadók 19 százaléka vallotta be, hogy megcsalta partnerét. Az okok persze eltérőek a nemek viszonylatában: a férfiak kalandot keresnek, a nők pedig érzelmeket. Szakemberek szerint a nyár a félrelépések csúcsidénye – főleg, ha a pár tagjai külön-külön utaznak szabadságra vagy mennek szórakozni. Mindez nem kell, hogy bizalmatlanságra késztessen, azonban tudni kell: az alkohol hatására könnyen becsúszhat egy flört.

Szexi


A félrelépés oka
Hogy miért válik valaki hűtlenné? Hogyan élhető túl egy félrelépés a kapcsolatban? Egyáltalán fel lehet-e dolgozni a megcsalást, vagy szakítani kell? Legtöbbször több oka is van annak, hogy valaki hűtlenkedik. Lehetséges, hogy elégedetlen meglévő kapcsolatával,és az is lehet, hogy egyszerűen csak hirtelen cselekszik. Bármi legyen is azonban az ok, a félrelépés biztos jele a kapcsolat gyengülésének. Nem lehet elmenni mellette szótlanul, mivel a megcsalás ténye ráirányítja a figyelmet a párkapcsolati hiányosságokra. Az út innen felfelé és lefelé is vezethet: van, hogy felpezsdül a kapcsolat, és van, hogy nem éli túl a krízist.

SzexiMikor kerül igazi veszélybe a párkapcsolat?

 • a unalmassá, lapossá vált a kapcsolat
 • napi feszültségek, veszekedések telítik a kapcsolatot
 • a pár tagjai (vagy egyik tagja) flörtöléssel igyekszik önbizalomhiányát kompenzálni
 • a pár (vagy egy tagja ) képtelen lekötni magát és folyamatosan új kapcsolatokat kezdeményez.
Mit tehetünk hűtlenség ellen?

Nem könnyű kérdés. Fontos, hogy a pár tagjai tisztában legyenek azzal, miként vélekedik a másik a hűtlenségről. Bizonyos párok a hűséget alapvető értéknek tartják, míg mások a nyitott kapcsolatot is el tudják képzelni.

Így kerülhetjük el:

 • gyakori, őszinte kommunikáció a vágyakról és igényekről
 • gondok megosztása
 • erős intimitás és szexualitás
 • a szexuális fantáziaképek megosztása – a félrelépésre vonatkozó kísértés megbeszélése
  És ha már megtörtént?

Van olyan férfi és nő is, akik számára a flört és félrelépés „akár a levegő”, olyan fontos. Nekik is szembesülniük kell azzal, hogy hűtlenségük a legerősebb párkapcsolatot is tönkreteszi: érzelmi válság, bizalmatlanság, düh, és sok negatív érzés és tett követi. Nagy szerencse, ha ilyenkor támogató barátok és család nyújt segítséget – illetve, ha egy jó párterapeuta „veszi kezelésbe” az ügyet. A kapcsolat megerősödhet, és fejlődhet.

Szexi

Megcsaltak, mihez kezdjek?

 1. A megcsalt félnek is el kell fogadnia azt a tényt, hogy a félrelépéshez ő is hozzájárult – így vagy úgy. (Ha más nem úgy, hogy elfogadott egy görcsösen hűtlen felet társának...) Hogy mivel – ezt a félrelépést elkövető fél mondhatja meg és persze a megcsaltnak is fel kell hogy tegye önmagának a kérdést.
   
 2. A félrelépést követő időszakot ingadozó érzelmek, hegyek és hullámvölgyek jellemzik. Ez teljesen normális, el kell fogadni.
   
 3. A megcsalt félnek joga van kérdezni és választ kapni elveszett bizalmának helyreállítására. Ha túl sok a homályos pont  és a megválaszolatlan kérdés, az megrekeszti a kommunikációt a felek között.
   
 4. A hűtlenséget követően igen gyakori a gyanakvás, bár a hűtlen fél ezt gyakran igazságtalannak érezheti. Mindent meg kell tenni azért, hogy egyik félben sem maradjon sértettség.
   
 5. Új tervek, új jövőkép, komoly elkötelezettség: ez segíthet abban, hogy több félrelépés ne történjen.
   
 6. A megcsalt személynek valószínűleg több idő szükséges a hűtlenség feldolgozásához. A hűtlen fél közben annyira igyekszik a múltat a háta mögött hagyni, hogy előfordulhat, hogy nem érti a másik viselkedését. Sok türelem szükséges az ilyen fáziskésések elviseléséhez.
   
 7. A hűtlen félnek érdemes végiggondolnia azt, hogy mire van szüksége a jövőben ahhoz, hogy elkerülje a kísértést.
Dr. Info

(Fotók: piqs.de eva: ich; Mary Daylight Bath: Glow; Vox Efx: torso)
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 5651 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x