Milyen csókért áhítozol? Megmutatja személyiséged
Címlap / Te+Én+Szex / Milyen csókért áhítozol? Megmutatja személyiséged

Milyen csókért áhítozol? Megmutatja személyiséged

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-25

A Csók Világnapja van. Igen. Ma ezért semmiképpen se hagyjuk ki a csókolózás lehetőségét. Ha más módon nem, távolról gondoljunk kedvesünkre vagy ha éppen kapcsolatban sem vagyunk, legalább az első csók röpke, de örök nyomot hagyó, forró élményét idézzük fel. Hogy csókolsz Te vagy miként érint ajkával a kedves? A személyiség titkai a nyelv hegyén. 

A csók tudománya
A csókokkal foglalkozó tudomány a filematológia. Találkoztál már csókszakértővel? Legfeljebb a csókkirályt ismered…

Nyugaton a csók a vonzalom kifejezője. Az érintkezés viszonylag elfogadott módja és a szexuális aktus finom előkészítése, rá való utalás, és akár helyettesítésére is alkalmas.
Keleten a csók és a testi érintkezés ma sem elfogadott, legalábbis nyilvánosan. Ennek nem csak higiéniai, hanem vallási és kulturális okai is vannak.

Csók álom


A csók fiziológiailag vélhetőleg az anyasághoz, szoptatáshoz, és az anya által megrágott és átadott ételhez kapcsolódik. A csók az egyik legmegnyugtatóbb, leginkább stresszoldó tevékenység. Vélhetőleg az édesanyával való kapcsolódás miatt a csók a legerősebb biztonság érzetet keltő. Ugyanakkor a csók olyan mélyen ellazító, hogy otthonszüléseknél, pl. a baba elakadásakor gyakran ajánlják. A csók a hüvely tágulását, vérbőségét és az alhasi rész ellazulását okozza. A férfiaknál ellenkező módon, egy kedvelt, kellemes feszültséget okoz. Szüléskor ezért mindenképpen érdemes csókot váltanunk párunkkal! A menstruációs fájdalmakat szintén gyengíti, a vérzést csökkenti.

A legtöbb fiatal gyakran érzi úgy, hogy a párkapcsolat addig csak ígéret, amíg meg sem csókolták, de amikor a csók elcsattant, akkor onnantól már megmásíthatatlan a lépés, a döntés.

A csók a szeretkezésen kívül a legintimebb folyamat. Sőt, egyesek szerint a testi egyesülésnél is romantikusabb és intimebb, mivel a szexualitásba keveredhetnek állatias ösztönök, a csók azonban igazán érzelmi. A csókolózás során hormonok, például boldogsághormon termelődik és feromonok cserélődnek.

A csók során való nyál és hormoncsere nagyon fontos, mivel informálja a másikat kilétünkről.
Míg tudatosan csak addig jutunk el, hogy az illető esetleg fokhagymás ételt evett dohányzó, nem dohányzó, vagy finom az íze, csókja, addig nem tudatos szinten lelkünk, értelmünk egy sor más információt is kiszűr a csókból. Sok feleség pl. férje csókjából jön rá, hogyha megcsalta kedvese – fogmosás után!
Az illető egészséges vagy beteges voltát, hangulatát is elárulja. Egyesek állítják egy csókból kideríthető az illető mennyire őszinte és az is, jó apa vagy anya lenne-e.

Csók másképp
A csók, főként Amerikában „szájrapuszi” (kissy) formájában szülők és gyermekek között is megengedett. A dolog segíti a megnyugvást, az anyai biztonságérzet közvetítését viszont nehézkessé teszi a gyermekek szexuális szintjeinek megtartását. A szájrapuszi 16 éves korig csókként funkcionálhat, ha egyes egyedül szerelmünknek adjuk azt.

A csók sajnos számos betegség így pl. a herpesz vírus terjesztője is lehet. De a HIV vírus terjedésének is lehetséges módja. Ugyan ennek esélye rendkívül kicsi, de volt már rá példa a történelemben.

A csók e mellett a higiénia egyik jelzője is. Hiszen elárulja belül mi rejlik, ami elsőre nem látszik, mennyire vagyunk illatosak, tiszták, ápoltak: keleten minden étkezés után minimum a száj kimosása szükséges – egy csók után, egy hétig tisztátalannak számítasz. De a fogak állapota, a gyomor állapota is szabályozza a leheletet és így a csók finomságát, ízét.
A csók köztudottan hideg ételek és főként a gyümölcsök, pl. eper fogyasztása után a legfinomabb, míg intimebb szférákat ananász fogyasztása után jó csókolni.

Rodin: A csókA csók varázsa
A csók spirituális jelkép is. Gondoljunk csak Csipkerózsikára, Hófehérkére…
A csók beavatás boszorkány hagyományokban, ahol háromszoros, ötszörös, hétszeres és kilencszeres csók is létezik. A csók a mesékben a változtatás jelképe. Az eljegyzés, a kötés, hiszen a nyál a legerősebb személyiség-, és energiahordozó. A csók a bélyeg, a kapocs és a feloldás is.
A csók mindemellett az orr közelsége miatt aszimmetrikus folyamat, ezért ha valaki odaadással végzi a másikkal tökéletesen kiegészítheti társát, mint jin és jang.

A világ legszebb csókját a szobrász Rodin alkotta meg!

A csók fajtái
Bár a csókról ma a velőtrázóan finom és mély csók jut elsőként eszünkbe, sok csók létezik, pl. orcára, homlokra. Abból, hogy általában milyen csókra vágysz, mi esik a legjobban, vagy milyen csókot adsz leggyakrabban, kiderül milyen ember vagy!

KATTINTS A KÖVETKEZŐ OLDALRA!
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 17764 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x