Milyen csókért áhítozol? Megmutatja személyiséged
Címlap / Te+Én+Szex / Milyen csókért áhítozol? Megmutatja személyiséged

Milyen csókért áhítozol? Megmutatja személyiséged

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

Hogy csókolsz te, miként érint ajkával a kedves? A személyiség titkai a nyelv hegyén. Nagy csókteszt a csók világnapja alkalmából!  

A csók tudománya
A csókokkal foglalkozó tudomány a filematológia. Találkoztál már csókszakértővel? Legfeljebb a csókkirályt ismered… Nyugaton a csók a vonzalom kifejezője. Az érintkezés viszonylag elfogadott módja és a szexuális aktus finom előkészítése, rá való utalás, és akár helyettesítésére is alkalmas. Keleten a csók és a testi érintkezés ma sem elfogadott, legalábbis nyilvánosan. Ennek nem csak higiéniai, hanem vallási és kulturális okai is vannak.

A csók fiziológiailag vélhetőleg az anyasághoz, szoptatáshoz, és az anya által megrágott és átadott ételhez kapcsolódik. A csók az egyik legmegnyugtatóbb, leginkább stresszoldó tevékenység. Vélhetőleg az édesanyával való kapcsolódás miatt a csók a legerősebb biztonság érzetet keltő. Ugyanakkor a csók olyan mélyen ellazító, hogy otthonszüléseknél, pl. a baba elakadásakor gyakran ajánlják. A csók a hüvely tágulását, vérbőségét és az alhasi rész ellazulását okozza. A férfiaknál ellenkező módon, egy kedvelt, kellemes feszültséget okoz. Szüléskor ezért mindenképpen érdemes csókot váltanunk párunkkal! A menstruációs fájdalmakat szintén gyengíti, a vérzést csökkenti.

A legtöbb fiatal gyakran érzi úgy, hogy a párkapcsolat addig csak ígéret, amíg meg sem csókolták, de amikor a csók elcsattant, akkor onnantól már megmásíthatatlan a lépés, a döntés. A csók a szeretkezésen kívül a legintimebb folyamat. Sőt, egyesek szerint a testi egyesülésnél is romantikusabb és intimebb, mivel a szexualitásba keveredhetnek állatias ösztönök, a csók azonban igazán érzelmi. A csókolózás során hormonok, például boldogsághormon termelődik és feromonok cserélődnek.

A csók során való nyál és hormoncsere nagyon fontos, mivel informálja a másikat kilétünkről. Míg tudatosan csak addig jutunk el, hogy az illető esetleg fokhagymás ételt evett dohányzó, nem dohányzó, vagy finom az íze, csókja, addig nem tudatos szinten lelkünk, értelmünk egy sor más információt is kiszűr a csókból. Sok feleség pl. férje csókjából jön rá, hogyha megcsalta kedvese – fogmosás után! Az illető egészséges vagy beteges voltát, hangulatát is elárulja. Egyesek állítják egy csókból kideríthető az illető mennyire őszinte és az is, jó apa vagy anya lenne-e.

Csók másképp
A csók, főként Amerikában „szájrapuszi” (kissy) formájában szülők és gyermekek között is megengedett. A dolog segíti a megnyugvást, az anyai biztonságérzet közvetítését viszont nehézkessé teszi a gyermekek szexuális szintjeinek megtartását. A szájrapuszi 16 éves korig csókként funkcionálhat, ha egyes egyedül szerelmünknek adjuk azt. A csók sajnos számos betegség így pl. a herpesz vírus terjesztője is lehet. De a HIV vírus terjedésének is lehetséges módja. Ugyan ennek esélye rendkívül kicsi, de volt már rá példa a történelemben.

A csók e mellett a higiénia egyik jelzője is. Hiszen elárulja belül mi rejlik, ami elsőre nem látszik, mennyire vagyunk illatosak, tiszták, ápoltak: keleten minden étkezés után minimum a száj kimosása szükséges – egy csók után, egy hétig tisztátalannak számítasz. De a fogak állapota, a gyomor állapota is szabályozza a leheletet és így a csók finomságát, ízét. A csók köztudottan hideg ételek és főként a gyümölcsök, pl. eper fogyasztása után a legfinomabb, míg intimebb szférákat ananász fogyasztása után jó csókolni.

Rodin: A csókA csók varázsa
A csók spirituális jelkép is. Gondoljunk csak Csipkerózsikára, Hófehérkére… A csók beavatás boszorkány hagyományokban, ahol háromszoros, ötszörös, hétszeres és kilencszeres csók is létezik. A csók a mesékben a változtatás jelképe. Az eljegyzés, a kötés, hiszen a nyál a legerősebb személyiség-, és energiahordozó. A csók a bélyeg, a kapocs és a feloldás is. A csók mindemellett az orr közelsége miatt aszimmetrikus folyamat, ezért ha valaki odaadással végzi a másikkal tökéletesen kiegészítheti társát, mint jin és jan.

A csók fajtái
Bár a csókról ma a velőtrázóan finom és mély csók jut elsőként eszünkbe, sok csók létezik, pl. orcára, homlokra. Abból, hogy általában milyen csókra vágysz, mi esik a legjobban, vagy milyen csókot adsz leggyakrabban, kiderül milyen ember vagy!

Nagy Csókteszt

Szájrapuszi, érintéssel – Az egyszerű gyors szárjapuszi az ajkak különösebb összenyomódása nélkül, vagy merev szájjal történik és formális, hivatalos embert sejtet, aki szereti megőrizni önállóságát, függetlenségét. Ha egy mód van rá nem bonyolódsz bele mások dolgába. Céltudatos vagy és önálló.

Szájrapuszi, cuppanósan – Amikor a csók irányába hajlik el a szájrapuszi, romantikus erős, heves és fellobbanó érzést tapasztalhatsz. Az ilyen személyek többnyire régimódiak, álmodozók, szerelmes típusok, akik szeretik megadni a módját a szerelemnek. Ha ezt kedveled vagy így csókolsz leggyakrabban olykor kissé görcsös lehetsz, de mindenképpen jószívű.

Klasszikus csók – Sokak szerint a valódi csók főként az ajkak játékáról szól. Amikor az ajkakkal sokat játszol és a nyelvnek csak a hegy ér össze, akkor igazi csókember vagy. Az ilyen személy szenvedélyes, érzéki, és főleg kíváncsi. Érdekel a másik, megismerni kívánsz, de kissé nehezen tárod fel magad. Érdekelnek az érzéki vágyak, de egyenrangúságra vágysz. Akkor adsz, ha kapsz is.

Csók, nyelvvel - Amikor a csókban sokszor a nyelv is szerephez jut, már egészen intim szférába érkezünk. Gyakran az előjáték része. Mégis vannak, akik hétköznapokon is akár kinyújtott nyelvvel és érzékien csókolnak. Ha így teszel, gyakran szexuálisan ajzott és birtokló vagy. Szereted megkapni a másikat és a szerelemben is vad vagy. Lehetsz olykor gőgös, figyelj jobban társadra.

Csók az ajkakat nyalogatva – Amikor a csók lágy, de azért heves, és a nyelv főként a másik ajkait kényezteti mindenképp egy szerelmes, odaadó lényt takar. Ez a személy nem törődik sokat magával, annál többet a másikkal. Ugyanakkor nagyon érdeklődik a világ dolgai így a szerelem iránt is. A törődés nála a megismerés egyik eszköze is.

Nyelves csók – Igazi nyelves csóknak a szájüregben történő csókot nevezik. Nem ritka, különösen férfiaknál, hogy szenvedélyük tetőfokán a szájban való körkörös tevékenységbe kezdenek. Jobb esetben a partnernek erről nem a propeller hanem a szerelem jut eszébe. A heves döfködés a nyelvvel ugyanakkor az intim együttlét egyik jelzője. A heves, körkörös nyelvcsapások egy felszínes emberre utalnak. Vélhetőleg szeret és imádni akar téged, de nem tud elmélyülni. Jó vele pózt vagy pár jó szót váltani, hogy egy másik hangulatba kerüljön, ha túl gyakran tapasztalod ezt nála.

Csók, vadul – A vad csók gyakran akár harapásokkal is kiegészül. Egyenrangúságot követelő, birtokló és vad szeremet fejez ki. Igen gyakran erős testiség iránti vágyat jelez az így csókolónál. Ha a társad fájdalmasan csókol, olykor lehet ő maga is szenved az irántad érzett szerelemtől.

Csók fejjel lefelé – Ez egy ritka, de érdekes csókolózási forma. Nem csak oldal irányú hanem függőleges aszimmetriát is ad. Többnyire olyan emberre utal, aki szereti az egyedi, extrém dolgokat és erősen törekszik megtalálni saját helyét a párja mellett. Az ilyen személy arra kíváncsi, ő hogy fér el a másik életében, úgy, hogy a másik ettől önmaga maradjon. Ritka személyiség.

Csók a nyak hajlatába – az ilyen személy (főként nők) azt szeretik, ha birtokolják és akarják őket. Szereti, ha szeretik, és ha kiszolgálhatja a kedvest, a kéréseinek eleget tehet. Az ilyen személy önfeláldozó, de lehet olykor extrém módon kéjes is.

Csók a homlokra – Gondoskodást kereső és védelmet óhajtó személyek vágyják. Általában kevéssé szenvedélyes személyek gyakrabban kívánják a homlokcsókot. Ezt szebbnek elegánsabbnak vagy éppen gusztusosabbnak tartják. Ha valaki mindenáron a homlokcsókot kedveli, lehet taszítja a testiség, viszont szívesen gondoskodik környezetéről, koravén, görcsös típus.

Csók az orcára – Őszinte és egyenrangúságot kereső típus. Az ilyen személy gyakran szereti, hogyha ő maga a csókjával nem dönti el mit kapjon a másiktól, megvárja a másik közeledését, nagyon megértő, elfogadó, nyitott, és türelmes. Olykor lehet kissé hideg, ám mégis szentimentális. Ha valaki szinte csak orcára puszil lehet, hogy nem érzi helyét a másik mellett, oldásra lehet szüksége.
    

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 18820 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x