A harmonikus kapcsolat 7 alapköve
Címlap / Te+Én+Szex / A harmonikus kapcsolat 7 alapköve

A harmonikus kapcsolat 7 alapköve

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-18

Rendszerint párkapcsolati válságokról, válásokról, kapcsolaton belüli problémákról olvashatunk. Kevés szó esik azonban jól működő együttélésekről, harmóniában élő párokról. Azt mondják, a boldogság unalmas, és a drámákról szeretnek olvasni az emberek. Igen, ebben van valami...  

Szemléletváltásunk egyik apró lépcsőjeként érdemes minél több jó dologról, követendő példákról is tudnunk, amik inspirálnak, bátorítanak bennünket, megőrzik a hitünket, reményünket abban, hogy igenis létezik jó kapcsolat. Már az elején elárulom a jó hírt: igen, létezik örömteli, hosszantartó, szeretteljes párkapcsolat.

A kevésbé kényelmes hír azonban az, hogy mindez nem hullik az ölünkbe csak úgy. Még ha sikerül is egy csodás találkozásnak kapcsolattá fejlődnie, azt bizony meg is kell tudni tartani, tenni kell érte.

Ismerős-e az a szó: játszmázás?

Azt jelenti, hogy különféle energetikai pingpongmeccseket játszunk egy másik emberrel (legyen az párkapcsolat vagy egyéb ismeretség) azért, hogy igazolást nyerjünk saját tetteinkre, elvárásainkra, ezáltal – rövid időre – energiát nyerünk.

Na ez az, amit elsőnek el kell hagyni!!

Energiát (jó érzést, kellemes állapotot, kiegyensúlyozottságot) csakis magunk tudunk megteremteni önmagunk számára. Amennyiben egy másik ember figyelméért harcolunk akár tudattalanul, akár tudatosan, abból csak morzsák érkezhetnek és nem hoznak tartós örömöt.

Egy jó kapcsolathoz egyetlen, legfontosabb dolgot tehetsz: kerülj harmóniába önmagaddal. Amennyiben egyedül jól megvagy, elégedettségben tudsz élni, úgy egy párkapcsolatban is meg tudod ezt tenni. Egy másik embert magunk mellé engedni mindenképp egy érdekes és kihívásokkal teli élmény. Akkor tud két ember közös térben békében létezni, ha a szeretet és az elfogadás, a nyitottság adott mindkettejükben egyaránt.A hétköznapok rutinosak, néha unalmasnak tűnhetnek. Munkába járás, házimunkák, kötelező elintéznivalók szürkíthetik az együttlétet. Azonban apróságokkal megőrizhető a szeretet folyamatos jelenléte. Az alábbi pár példa mindkét félre érvényes, egy kapcsolatban mindig kettőn áll a vásár. Tedd meg a magad részét, mutass jó példát!
  • Ne játszmázz! Ha figyelemre van szükséged, szólj a párodnak, hogy szenteljed rád pár percet. Ha nemet mond, ne sértődj meg – lehet ő is pont olyan fáradt, mint te, vagy számára fontos dologgal foglalkozik. Megbeszélhetitek, hogy kb. mennyi idő múlva tudná a teljes figyelmét neked szentelni, illetve te mikor tudsz őrá figyelni. Ha észreveszed, hogy játszmába kezdtél, hagyd abba. Nem kell magyarázat. Csak fejezd be. Ha játszma mellett döntesz, ne csodálkozz később a vele járó következményeken.
  • Kommunikálj! Ez minden kapcsolat alapja. Ahogy mondják „néma gyereknek anyja sem érti a szavát”. A másik ember, egy másik világ. Nem ugyanolyan gondolatmenetek zajlanak a fejében, mint neked. Ne hidd, hogy tudod mire gondol, vagy hogy ő tudja te mire gondolsz. A feltételezés minden kommunikáció halála. Általában félreértésekhez vezet. Nem kell túlbonyolítani a kommunikációt. Egyszerűen, a saját szavaiddal mondd el neki röviden, hogy mit szeretnél, mi bánt, mire vágysz, stb. Senki sem gondolatolvasó. A párod sem, még ha imád is téged. Legyél egyértelmű és egybevágó! Az igen jelentsen igent, a nem pedig nemet. Ha nem így teszel, játszmázol.
  • Szeress! Naponta (akár többször) elmondani a másiknak, hogy szereted nem nyálas dolog, hanem jó. Adni is, kapni is. De nem muszáj szóban, lehet tettekkel, finom gesztusokkal a másik tudtára adni, hogy imádod. Egy-egy finom érintés, ha elmész mellette, váratlanul egy puszi az arcára vagy egy szenvedélyes csók. Időnként a kedvenc ételét főzöd, apróságokat veszel/viszel ajándékba, amiről tudja, hogy aznap is gondoltál rá. Ezek az ajándékok nem kell mindennaposak legyenek, azonban az érintés, a szavak, az ölelések mindig jólesnek. Alakítsatok ki saját szokásokat, vigyetek játékosságot, humort a mindennapokba.
  • Bátran vitatkozz, de ne veszekedj! A vita építő. A veszekedés energiarabló, kimerítő, romboló és legfőképpen felesleges. Sok dolog lesz az évek alatt, amiben nem értetek egyet. A vita és a veszekedés közötti különbséget a kommunikáció stílusa adja meg és az, hogy valóban egy vitás kérdésről van-e szó, vagy csak levezeted az idegességed a másikon. Ha rajtakapod magad, hogy az utóbbiról van szó, állj le akár a mondat közepén is, és kérj bocsánatot. És kezdd el kikommunikálni, hogy valójában mi bánt.
  • Hagyd élni! Mindenkinek szüksége van saját térre. Nem kell mindent együtt csinálni. Ne helyezz a másikra elvárásokat, mert az nyomásként helyezedik rá. Nyomás alatt ingerültté válik az ember, előjöhetnek megfelelési kényszerek, rejtett vagy kifejezett düh. Ugye nem erre vágysz? Helyette légy kíváncsi a másikra, akard megismerni. Sok év után is találni újdonságokat a másikban, hiszen mindannyian változunk az évek során. Legyen a kapcsolat egy folyamatos, kíváncsi, játékos ismerkedés egymással. Adjatok egymásnak szabad teret és minden újabb közösen töltött idő még tartalmasabbá válik.
  • Ne alkudjatok meg, helyette kössetek megegyezéseket! A megalkuvás egyenlő a „vesztes-vesztes” helyzettel. Beszélgessetek addig, amíg mindkettőtök számára elfogadható lesz a végeredmény. Ne raktározz magadban régi sérelmeket, azok mindig megalkuvásból származnak.
  • Sose bújj ágyba este úgy, hogy nem békültetek ki! Ez egy régi-régi jótanács anyáinktól és nagyon igaz! Ha vitás helyzet alakul ki (márpedig kialakul, mert nincs kapcsolat surlódás nélkül), inkább hajnalig vitázzatok, egyezkedjetek, de mindenképp béküljetek elalvás előtt. Nincs is annál jobb, mint reggel békésen felébredni!

Igen, létezik harmonikus, hosszútávú párkapcsolat, házasság. A harmónia nem egyenlő a folyamatos, zavartalan rózsaszín boldogsággal. A harmónia önmagad újra és újra átélése a pillanatban és a választásaidért vállat felelősség nyugalma. Valamiért az életed részévé tetted a másik embert, emlékezz miért döntöttél így és minden nap élj ezzel a nyitott, szerető szívvel.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 21985 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x