A csodálatos szex titka 10 lépésben
Címlap / Te+Én+Szex / A csodálatos szex titka 10 lépésben

A csodálatos szex titka 10 lépésben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

Kanadai kutatók arra voltak kíváncsiak, mik azok a tényezők, amelyek a résztvevők vallomásai alapján elengedhetetlenek a mesés, lenyűgöző szexhez. Az eredmény kézenfekvőbb, mint gondolnánk, mégsem olyan könnyű betartani!  

Az optimális szex témájában végzett kutatás eredményei megmutatják a különleges szexuális együttlét 10 legfontosabb aspektusát. A megkérdezettek széles skálán mozogtak életkor (23-82 éves), társadalmi státusz és szexuális orientáció tekintetében is. A leggyakrabban előforduló faktorokat kereste a kutatás, annak ellenére, hogy a jó szex fogalma igencsak szubjektív.

1. Jelenlét
Az első legfontosabbnak tartott faktor a teljes átélés. A másikban való maradéktalan bizalom, mikor úgy el tudjuk engedni magunkat, hogy a külvilágot, problémákat, aggodalmakat abszolút mértékben ki tudjuk zárni az aktus alatt.

2. Egyesülés
A legtöbb válaszadó hitt abban, hogy a kapcsolat minősége két ember között sokat számít, és itt nem a kapcsolat időtartamára gondoltak. Az intim kapcsolat, mint szinkron jelenség - a személyes határok megszűnése, az egybeolvadás a másikkal – ez az, ami a semmihez sem hasonlítható szexuális élmény kulcsa.3. A másik alapos ismerete

Csak úgy jöhet létre bizalom és kötődés, ha van elég időnk a másikat megismerni, tisztelni, felnézni rá. Ez a faktor is alapvető feltétele a minden téren kielégítő szexuális kapcsolatnak.

4. Kommunikáció és empátia
A szóbeli kommunikáció és a testbeszéd üzeneteire való figyelem elengedhetetlen – ez utóbbi különösen a szexuális együttlétek alatt. A másikra való odafigyelés tanulható, a legjobban akkor működik, ha a pár közösen és kölcsönösen kezdi el művelni.

5. Legyünk önmagunk
Hányszor hallottuk már ezt a tanácsot! Mégis nagyon nehéz megvalósítani, teljesen nyíltnak lenni, kitárulkozni a másik előtt. Pedig az igazi párkapcsolat csakis így működhet. És ily módon terheinket nem egyedül cipeljük. Szexuális fantáziáink megéléséről nem is beszélve.

6. Spiritualitás
Ne csak fizikai síkon éljük meg az aktust. Kössük össze transzcendentális tevékenységgel. (Közös meditáció, tantrikus szex, stb.) Szó szerint adjuk bele szívünket-lelkünket.

7. Önismeret, játék, kaland
Sok megkérdezett nyilatkozta, hogy a szexualitás megélése során hatalmas önismeretre tettek szert. A határok kitolása vagy meghúzása már önmagában önismereti kaland, melyet feldob és elmélyít a játékos forma.


8. Gyengédség, sebezhetőség, teljes átadás

Ha a másik érzi, hogy önmagunkból ki tudunk lépni, és minden porcikánkat át tudjuk engedni az élménynek és így a másik félnek is, semmihez nem hasonlítható szexuális élményt nyújt.

9. Intenzív fizikai érzékelés és orgazmus
Annak ellenére, hogy a nők és férfiak is egyetértettek abban, hogy az orgazmus elérése nem szükséges a meghittség megtapasztalásához, mégis úgy találták, hogy „jön magától”, ha az együttlét minősége minden téren megfelelő.

10. Vágy és vonzalom
Hiába került a tizedik helyre a listán, elengedhetetlen feltétele a szexuális együttlét létrejöttének.

A fentiek megvalósításához szükséges, hogy igazán megismerjük igazi énünket, és megbarátkozzunk mind fizikai, mind lelki önmagunkkal. Ha ez megtörtént, semmilyen téren nem lesz rejtegetni valónk a társunk előtt.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 34294 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x