Támogató kapcsolatok
Címlap / Te+Én+Szex / Támogató kapcsolatok

Támogató kapcsolatok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

A párkapcsolatunk lehet lapos és unalmas, vagy izgalmas és örömteli. Talán remekül érzed magad benne, de az is lehetséges, inkább sötét felhőként telepedik rád, és ha tehetnéd, legszívesebben menekülnél belőle. Akármilyen is, egy biztos: ha a legtöbb dologban számíthattok a másik közreműködésére, akkor lényegesen kevesebb problémával kell szembenéznetek. 

Tudod-e, mit akarsz?
Ha most egy kicsit félretesszük a párkapcsolatot, akkor gondolkozz el rajta, mik a céljaid? Elégedett vagy-e a jelenlegi körülményeiddel, vagy szeretnél azokon javítani? Megfelelő a jelenlegi munkahelyed a számodra? Természetesen nem csak a fizetésre gondolok, hanem a munka minőségére. Lehetőséget biztosít számodra a fejlődésre is? Megkapod a megfelelő elismerést érte? A munkatársaiddal jóban vagy?

Mi az, amin szeretnél még változtatni? Szépítgetnéd a lakásod, esetleg tervezel egy költözést? Javítanál az egészségeden, elkezdenél sportolni? Szeretnél önmgaddal is foglalkozni? Tanulnál valamit, fejlesztenéd a személyiséged?

Ahogy mondtam, ezeket a célokat a párkapcsolattól függetlenül is kitűzheted magad elé. Ha foglalkozol magaddal, ha vannak határozott céljaid, akkor tudatában vagy a saját életednek, teszel érte, hogy javítsd annak minőségét. Tételezzük fel, hogy ez így van, tele vagy célokkal.

Támogató partnerek
A céljainkat egyedül is képesek vagyunk elérni, azonban könnyebb dolgunk van, ha áll mellettünk valaki, aki támogat bennünket. Ha például az a célod, hogy leadd a felesleges kilóidat, akkor igazi öröm, ha a párod néhány kedves szóval megdicsér, ahogy egyre csinosabbá válsz. Ez egyfajta külső megerősítése annak, hogy jó úton jársz. Az is lehet, neked külön vásárol ételt, sőt, még be is szállhat a diétádba vagy az ezzel kapcsolatos programodba. Eljárhat veled futni, úszni. Ha együtt végzitek ezeket a tevékenységeket, hidd el, sokkal könnyebben és élvezetesebben el tudod érni a kitűzött céljaidat, legyen szó bármiről is, hiszen más természetű célok esetén is számíthatsz a társad támogatására. Ha haza kell vinned a munkát az irodából, ő készíthet vacsorát, lefektetheti a gyereket, elmehet a boltba helyetted, hogy jobban haladj. Ha a nappalit akarod átrendezni, segíthet abban is. Ha egy főiskolát akarsz elvégezni, szintén rengeteg segítséget kaphatsz a partneredtől.Kölcsönösség

Nem elég az, ha Te minden megkapsz. Figyelj oda a partneredre! Tudod, mivel foglalkozik? Mi a munkája, mi a hobbija, mi az, ami lázba hozza, ami lelkesíti? Tudod, mit szeretne? Mit akar elérni? Az első mindig az, hogy megismerd a partnered. Minél többet tudsz róla, annál könnyebben megoldjátok a közös problémákat. Talán azt veszed észre, a társadnak nincsen különösebb célja, csak úgy elvan, elvegetálgat. IIyenkor segíts neki abban, hogy megtalálja, melyik úton induljon el. Semmi sem állandó, mindenkinek szüksége van a változásra. Nyisd fel a szemét, motiváld, lelkesítsd! A saját érdeked is, hogy egy izgalmas, változásra kész emberrel élj együtt.

Ha már tudod, mit akar a másik, akkor szállj be Te is, és segítsd őt, ahol csak tudod! Meg fogsz lepődni, milyen hálás lesz neked. Hiszen épp azzal foglalkoztok együtt, ami neki a fontos. Ha nem tudsz aktívan segíteni neki, mert Te nem értesz azokhoz a dolgokhoz, amikkel ő foglalkozik, akkor is hallgasd meg, mondd el a véleményed, hiszen egy külső nézőpont sokszor értékesebb, mint a saját szemszögünk. Az is segítség, ha bizonyos terheket leveszel a válláról. Elmész helyette a boltba, lemosod a kocsit, vagy elintézel pár telefont.

Érdektelenség
Ha az egyiket nem érdekli, mit csinál a másik, az még nem feltétlenül probléma. Élhet együtt egy autószerelő egy fogorvossal. Az autószerelőt hidegen hagyja a kék fényre megkötő tömés, a fogorvost nem érdekli a hengerfejtömítés. Mégis találhattok olyan témákat a munkátokkal kapcsolatosan, amikről elbeszélgethettek.

Ha valakinek határozott céljai vannak, és a társát mindez hidegen hagyja, akkor valami elkezd hiányozni a párkapcsolatból. Egyfajta üres tér keletkezik közöttetek. Mivel nem érdekli a dolog, nem fog tudni segíteni sem. Ha nehézségekbe ütközöl, nem fogja érzékelni. Ha sikereid lesznek, nem fog együtt örülni veled. Bizonyos szempontból külön utakon jártok majd. Itt az a kérdés, mennyire távolodtok el egymástól, hiszen néha hasznos is lehet egy kis elkülönülés, ez olyan, mintha hagynád a másikat levegőt venni. Ha azonban egyre többet jártok más utakon, előbb-utóbb nem találtok majd vissza a közös ösvényre.

A legrosszabb eset
A legnagyobb problémát az okozza, ha az egyik fél kitűzött céljai felé tart, a másik pedig útját állja. Ha a feleség fogyózik, a férj pedig cirkuszol, hogy miért nem lehet normálisan vacsorázni ugyanazt az ételt. Ha a férj éjt nappallá téve gürizik, hogy kifizessék a családi adósságokat, de a feleség mindent pénzt elver a helyi plázában. Ha az egyik el akar menni egy rendezvényre, de a másik nem hajlandó vigyázni a gyerekre.

Ne álljatok egymás útjába, mert ez a legrosszabb, amit tehettek. A célok mögött az alapvető emberi értékek állnak, ha ezekben ellentmondásokba ütköztök, akkor keresztet vethettek a kapcsolatotokra. Ha a nőnek a rend és az anyagi biztonság a legfontosabb az életben, a férfinak pedig a szórakozás és az egészség, az nem feltétlenül ellentmondás. Figyelembe vehetik mindegyiket, és élhetnek egymással békés, harmonikus kapcsolatban.A legjobb eset
A leszerencsésebb vitathatatlanul az, ha vannak közös, párkapcsolati célok. Ez azt jelenti, kitűztök valami olyan célt, amely mindkettőtök számára vonzó. Feloldjátok a részletekben rejlő esetleges ellentmondásokat, és eldöntitek, mit fogtok tenni, hogy a cél megvalósuljon. Ezután pedig együtt elkezdtek cselekedni, és véghez viszitek a tervet. Ez lehet egy új ház vagy egy autó, de az is előfordulhat, hogy együtt fogyókúráztok, mert mindkettőtökre ráfér. Elkezdtek egy idegen nyelvet tanulni, hogy pár év múlva együtt utazhassatok el a világ egy távoli országába. Családi vállalkozásba fogtok.

A közös célok ereje abban rejlik, hogy - megfelelő egyeztetés után - a cél mindenki számára vonzó lesz, az erőforrások pedig megsokszorozódnak. Egy jól kitűzött cél esetében pedig nem csak a cél elérése okoz örömöt, hanem maga az út is, ami elvezet hozzá. Így pedig akár meg is lehet menteni egy unalmas, szürke, ellaposodott kapcsolatot. Ha már most is jó, akkor pedig még jobb lesz.

Célod a saját párkapcsolatoddal
Nos, mi a helyzet, ha jelenleg nincs partnered? Azt hiszem, a válasz egyértelmű. Legyen ez a célod! Határozd el magad, és keresd meg a számodra ideális társat! A recept ugyanaz: gondolkozz, tervezz, dönts és cselekedj!

Akár ehhez szeretnél segítséget és hasznos ötleteket kapni, akár a közös célok kitűzéséhez, hasznos lehet számodra a 14 hetes, e-mailek formájában érkező Online Párkapcsolati Tréningünk. Az első két hetet ingyen is elvégezheted!
Bővebben: http://onlineparkapcsolatitrening.hu/

Szűcs Tibor

Képek:
piqs.de: Monalisa - Jeans
piqs.de: Alfred Lohmann - Into the Sun
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 6221 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x