Romantika a köbön: Valentin-napi esküvő
Címlap / Te+Én+Szex / Romantika a köbön: Valentin-napi esküvő

Romantika a köbön: Valentin-napi esküvő

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

A Valentin-napon tartott esküvőn duplán tobzódhatunk az ünnep klasszikus kellékeiben, a dekorációnak csak a fantáziánk szab határt: szív alakú autódísz, szívszárú pezsgős pohár, szív formájú tányéron felszolgált desszert - csak megrögzött romantikusoknak! 

Ki volt Valentin és mit jelent a Valentin-nap?
Több történet létezik, az egyik szerint Valentin pap volt, aki titokban párokat adott össze, ellenszegülve ezzel Claudius császár törvényének, amely átmenetileg megtiltotta a házasságkötéseket. Valentint ezért bebörtönözték, mert megtagadta a pogány istenek imádását. A börtönben barátságot kötött a börtönőr lányával. A legenda szerint imájával gyógyította meg a lányt, és kivégzésének napján üzenetet írt neki, amit így írt alá: "A Te Valentinod" A Szent Valentin Nap megünneplését Gelacius pápa rendelte el 496-ban. Magyarországon 1990-ben kezdték ünnepelni ezt a napot, ami nem csak a szerelmesek napja, hanem a barátságok ünnepe is.


Lánykérés Valentinkor - gáláns választás

Sok férfi választja ezt a napot a leánykérés időpontjának, akár egy romantikus vacsora keretein belül. Stílusosan szív alakú muffinba rejtett jegygyűrűvel.
És hát valljuk be, mi sem lehetne romantikusabb, mint egy Valentin-napi esküvő. A helyszín egy hófehér kúria, ahol a bejáratig vezető út mécsesekkel van kirakva, a bejáratnál pedig egy nagy szív alakú tábla tájékoztatja a vendégeket az est további részleteiről. Hamarosan egy gyönyörűen díszített esküvői autó gördülne be a kúria parkjába, melynek ajtaját kinyitja a vőlegény és megcsodálhatjuk a menyasszonyt, valamint a szív formában kötött menyasszonyi csokrát.


Szívek minden mennyiségben

A szertartást követően szív formájú pezsgős pohárral koccinthatnának. A vacsora menüje: marcipános eperkrém leves pirított mandulával; roston sült csirkemellfilé mézes gyömbéres körteraguval, burgonyakrokettel, majd meggyes vaníliás rétes. A desszert természetesen szív alakú tányéron felszolgálva.
A köszönetajándék és az ültetők szintén a Valentin-nap jegyében szív alakú dobozba rejtett cukorkák.


Magyarországon általában szombati napon tartanak esküvőt. Idén február 14. hétfőre esik. Hétfői esküvő ritkán fordul elő, de jó tudni, hogy, amennyiben nem szombaton tartunk esküvőket, úgy különböző mértékű kedvezményekhez juthatunk a szolgáltatóknál.


Képek:
Birta Endre www.birtaendre.hu;
Álomvirág Dekoráció www.alomviragdekor.hu
Az esküvői kellékek megvásárolhatók a Jégszív Esküvőszervező Irodától www.jegsziv.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 5461 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x