Poligámia női szemmel, avagy miért jó mormon feleségnek...
Címlap / Te+Én+Szex / Poligámia női szemmel, avagy miért jó mormon feleségnek lenni?

Poligámia női szemmel, avagy miért jó mormon feleségnek lenni?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Érdekes cikkre bukkantam a minap egy régi női magazinban. Mormon családokat mutattak be, nagyon őszintén. Elgondolkodtatott, úgyhogy rádöbbentem arra, tévedés azt hinni, hogy a poligámia csak a több feleséget tartó férfinak jó. A mormon feleségek számára is ideális ez az életközösség, sőt, több előnnyel jár számukra, mintha nem kellene senkivel sem osztozniuk a családfőn. 

Annyit mindenképp tudni kell erről a családmodellről, hogy abszolút illegális Amerikában és maga a mormon egyház is 1890 óta bűnnek tartja és tiltja. Utah államban azonban még dívik ez az életközösség, 30 és 100 ezer közé tehető a poligám családok száma. Ez a magas nagyságrendi eltérés annak köszönhető, hogy Amerikában is, mint minden “rendes” országban egy férjnek hivatalosan csak egy feleség dukál, így nehéz hivatalosan is megszámlálni ezeket a családokat.

Hogy mi erről az amerikaiak véleménye? Hihetetlen, de 90 %-uk elutasítja a poligám családmodellt és erkölcstelennek tartja. Most már csak azt nem értem, akkor kik azok  az emberek, akik azt a tömérdek swingerklubot látogatják, arról nem is beszélve, hogy vajon ez a maradék 10 % lenne az a csoport, akik milliószámra töltik le a pornófilmeket? Álszent egy társadalom, az már szent.

Azt gondolom, senkinek sem kell magyaráznom, miért jó az ilyen család a mormon férfi számára, bár azt a 15-20 vagy még több gyermeket eltartani sem kis meló, pedig valószínűleg nem elsősorban a szex a mozgatórugója a mormon férjek agyának. Vallásuk ugyanis tiltja az élvezeti szereket, kávét, alkoholt, dohányzást, a drogot pedig még csak hírből sem ismerik. Bennük inkább a közösségi szellem munkál, valamint az, hogy – lévén kis egyházról szó –, a genetikai állomány örökítésén túl a hit továbbélését is biztosítják.


Vajon mi a jó ebben a mormon feleségeknek? Átolvasva a cikket, arra jutottam, hogy alapvetően nagyon jól érzik magukat ebben a helyzetben, ami sok szempontból irigylésre méltó.

Természetesen a mormon férfiak is először egy feleséggel indítanak, a további “sister wife-ok “ befogadása mindig a már meglévő asszonyok döntésén múlik. A feleségek között hihetetlen jól szervezett munkamegosztás van, segítik egymást. Mindenki azzal foglalkozik inkább, amihez a legjobb érzéke van. A féltékenységet kicsinyes dolognak tartják és nem is foglalkoznak ilyemivel, hisz mindannyiuknak fix napjaik vannak férjük életében. Ez mondjuk számomra kissé illúzióromboló, így előre tudni, hogy minden szerdán és szombaton szex van, mert akkor kerül rám a sor, ha tetszik, ha nem, bár szerintem a feleségek simán elcserélik egymás között a napokat. Igen, akár hiszitek, akár nem, a mormon feleségek szenzációs csajok.

Az egyik képen például az látható, hogy az egyik sister wife épp egy futópadon edz, rajta kenguruban a legifjabb családtag, körülötte meg tesznek-vesznek a többiek. Ezt mikor engedheti meg magának  egy átlagos “csak” 2 gyermekes anyuka? Soha, szinte alig marad ideje  saját magára.  A bevásárlás meg külön szám! Amikor mondjuk a 6 feleség beáll a szupermarket parkolójába a maga hatalmas kombijával és zuftig tömi nagykereskedelmi kiszerelésű árukkal, az azért azt mutatja, hogy nem unatkoznak egy percig sem. Csak a rágcsának szánt sós apróperec volt akkora  csomagolásban, mint egy kisebb tv doboza.  Gondolom, az eddigiekből számotokra is kiderült, hogy a mormon emberek nem élnek a fogamzásgátlás lehetőségével. Ez gyakorlatilag az jelenti, hogy egy mormon feleség úgy 4-10 gyermeket hoz világra, akik nagyon élvezik a nagy családot, a sok tesót és a sok anyukát is. Jellemzően önállóbbak, okosabbak, talpraesettebbek, mint a hagyományos családból származó társaik.


Tehát akárhonnan nézzük, alapvetően szinte csak előnyei vannak a poligám családmodellnek, hátránya szinte semmi. A képek alapján elárulhatom azt is, hogy a mormon feleségek nagyon is csinosak, akár 9  gyermek után is. Vajon mi a titkuk? A sok szeretet, amit adnak és kapnak, valamint az hogy, nincsenek agyonterhelve, van segítség bőven, így jut idejük saját magukra is. Azokat a szavakat, hogy magány, elhagyatottság, kétségbeesés, hírből sem ismerik. Konfliktuskezelő képességük példamutató, a veszekedés is ismeretlen fogalom a poligám családokban. Nem elfojtják a problémáikat, hanem megbeszélik, ebben a sister wife-ok egymást segítik és nem tekintik beleavatkozásnak a másik nő részéről, hanem kifejezetten jónéven veszik.

Hogy van-e jövője az ilyen család modellnek? Szerintem sokkal inkább, mint hinnénk, sőt bátran állítom, az egyik lehetséges út a családok megmentéséért.

Ezt a cikket vitaindítónak szántam. Kíváncsian várom, Ti hogyan vélekedtek erről.

Anikó
SwingerCafé
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 65642 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x