A legjobb stresszoldó: a szex - vagy mégsem?
Címlap / Te+Én+Szex / A legjobb stresszoldó: a szex - vagy mégsem?

A legjobb stresszoldó: a szex - vagy mégsem?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Mint sok másban, a stressz megélésében és kezelésében is komoly különbségek mutatkoznak férfi és nő között, és ez sok félreértésre, konfliktusra adhat okot egy párkapcsolatban. Van azonban egy egyszerű dolog, amivel az örömlányok tisztában vannak és ezt érdemes is tőlük megtanulni. 

Köztudott, hogy a stressz a vágy gyilkosa, de akár azt is kijelenthetjük: a stressz az emberiség gyilkosa. Bárki bármit mond, a mediterrán országok is listavezetők a dohányzásban, imádják a finom ételeket és italokat, mégis jóval tovább élnek, mint a többi európai nemzet tagjai. Na igen, és a szexet sem vetik meg. Hogy mi a titkuk? A szieszta, a stresszmentes élet.

A 2008-as felmérések alapján kiderült, hogy egy átlag magyar párkapcsolatban élő ember havonta hat alkalommal szeretkezik. Tehát talán kétszer hetente. 1998-ban ez a szám még havi nyolc volt. A kutatók szerint a visszaesés oka egyértelműen a stresszes életmódban keresendő.

Másféle stressz hat a férfiakra és más a nőkre. A férfiak elsősorban az egzisztenciális problémák miatt idegeskednek. Szexuális életükre nagy hatással vannak a munkahelyi problémák, a megbecsülés hiánya, hisz a férfi ösztönösen feladatának érzi a család fentartását. Amennyiben úgy érzi, hogy anyagilag képtelen rá, visszavonulót fúj a szexben. A szex hiánya viszont újbóli kiegyensúlyozatlanságot okoz a férfiaknál, ezért mondják sokan, hogy a férfiak a szexet feszültségoldásra is használják. Végül is ez egy ördögi kör, melyből nem lehet kiszabadulni.


Amondó vagyok, ha már így is meg úgy is stressz van egy férfi életében, akkor már inkább az utóbbi legyen. Legalább egy kis időre jobban érzi magát a bőrében. Sokat gondolkodtam azon, miért járnak a férfiak fizetős nőkhöz. Hát ezért. Életük párja úgyis észreveszi, hogy nem épp szerelemről szól a közeledés, ráadásul mindenfélét kérdezősködik is, a kurva viszont nem kérdez, csak teszi a dolgát. Az igazán profik az ilyen szituációban élő pasikra specializálódtak és remekül tudják kezelni a férfiak stresszel járó problémáit.

Mi, a párjaik viszont már kevésbé, ugyanis a nők szexuális vágyát az érzelmi stressz rombolja. A „gyengébbik” nem képviselői ugyanis genetikailag arra vannak teremtve, hogy túltegyék magukat a munkahelyi problémákon, az anyagi nehézségeken, egyedül az érzelmi stabilitás hiánya az, amely szexuális életükre negatívan hat. Ugyan melyik nő szeretne gyermeket szülni egy bizonytalan kapcsolatban?

Ez az ösztön vezérli egy nő szexuális viselkedését
Más a helyzet, ha nem feszültségről, hanem szimpla fáradtságról beszélünk. Gyakran hajlamosak vagyunk keverni a két élethelyzetet, de különböznek és másképp is hatnak a libidóra. A szex egy fáradt férfire élénkítő hatással van, pihenésként éli meg. Ezzel szemben a nők gyakrabban hárítják el a közeledést, ha fáradtak. Gondolom, mindenki érezte már magát úgy, hogy azt gondolta, ha valamit aznap még csinálnia kell, hát bele is hal. Nálunk nőknél a pihenést a pihenés jelenti, a szó legszorosabb értelmében.Adódik a kérdés: Hogyan oldható fel a stressz? Mit tegyünk és mit ne, ha úgy érezzük, hogy párunk feszült és elutasító?


A megoldás nagyon egyszerű: beszélgetni kell és odafigyelni a másikra. A férfiak mindig nehezebben nyílnak meg, nem szívesen beszélnek a problémáikról, mert számukra a panaszkodás egyenlőt jelent a gyengeséggel, de ha elég türelmesek vagyunk és párunk érzi, hogy őszintén figyelünk rá, értékelni fogja.
Feszültség ellen jót tesz egy közös program, némi kikapcsolódás, sportolás.
Fáradtság esetén viszont csakis a pihenést tudom javasolni.

A legfontosabb, hogy legyünk képesek mindezt észrevenni, ha ez a képesség megvan bennünk, már nagy lépést tettünk előre a stressz elleni küzdelemben. Sajnos tudomásul kell vennünk, hogy így élünk és ellene szinte semmit sem tudunk tenni, de azért viszont igen hogy mindez elviselhetőbb, élhetőbb legyen.

Anikó
SwingerCafé

Képek: www.morguefile.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 8397 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x