15 ötlet 15 napra - hogyan pörgessük fel a párkapcsolatunkat...
Címlap / Te+Én+Szex / 15 ötlet 15 napra - hogyan pörgessük fel a párkapcsolatunkat

15 ötlet 15 napra - hogyan pörgessük fel a párkapcsolatunkat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

Szeretnéd visszahozni azokat a szexi, izgató, vibráló napokat, amikor először jöttetek össze? Vágysz a pici édes, csiklandó érzésre a pocidban, amint ránéztél és vártad, vajon most mi következik? Igen, a következő tippek neked szólnak - egy negyvenes pasi repertoárjából!  

Nemsokára negyven éves pasi leszek. Feleség, gyerek, rendezett élet. Hosszú házasság, ami alatt megszokom a megszokást, könnyű tespedni. Lankad az egymás iránti figyelem, kevés a figyelmesség, öröljük a mindennapokat. Hagyjuk, hogy kihűljön az ágy, mert túl fásultak, fáradtak vagyunk, hogy elűzzük az unalmat. Időnként eszembe jutnak az első napok, amikor még csak randizgattunk, a boldog izgalom, amikor megláttam, a kis érintések, vad csókok, bensőséges beszélgetések, amikor csak magunknak voltunk, és megszűnt körülöttünk a világ. Hiányzik.

Sokan ezért az érzésért, félrekacsingatnak, hogy újra érezhessenek, úgy gondolják csak új emberrel, új kapcsolattal élhetik át a kezdetek varázsát. Pedig ha megrázzuk magunkat, és vesszük a fáradtságot, hogy megvalósítsuk azokat a ötleteket, amik innen-onnan elénk kerülnek, felidézzük, hogyan csináltuk régen, minden kapcsolat megtölthető régi-új-izgalmas tartalommal. Nekünk szólnak az alábbi tanácsok.

1. Pumpáld az adrenalint!

Az adrenalin afrodiziákum a kapcsolatodban, különösen, ha már évek óta együtt vagytok. Ez az, ami behozza a „hűha” faktort a mindennapokba. Ha a dolgok állni látszanak, és az egész túl kiszámítható, találj ki valamit, ami megmozgatja a tested, és ez által a lelked is. Menjetek el bungee-jumping-ra ha mertek! Túl extrém? Ott a lovaglás, gokartozás, vadvízi evezés, bármi, ami felpörget és izgalmas.

2. Küldj neki szexi üzeneteket!

Írd meg a párodnak, hogy mi jár a fejedben, amikor távol vagytok egymástól. Flörtöljetek egymással sms-ben, e-mailben, csaljatok mosolyt egymás arcára. Nagyszerű mentális előjáték, amit később fizikálisan folytathattok.

3. Csevegjetek!

Érezted már, hogy a házasságod jobban hasonlít egy üzleti, mint szerelmi kapcsolatra? Nem meglepő, közös a kassza, az autó, a lakás, a jelzálog.  Amikor a szerelmetek kezdődött, nem foglalkoztatok még ilyen komoly dolgokkal, problémákkal. Térjetek vissza legalább hetente egyszer, a könnyű csevegésekhez, érzelmes beszélgetésekhez. Szakadjatok el a „Ki viszi ma sétálni a kutyát”, vagy „elfogyott a tej” megszokástól.4. Mondd: köszi!

Minden pár tudja, hogy mennyire fontos gyakran mondani: szeretlek! De ha hiszitek, ha nem, nem ez az igazi varázsszó, ami hosszú távon boldoggá tesz.  A legfontosabb, hogy a partnered érezze, értékeled őt, a napi munkáját, erőfeszítéseit. Kivitte a szemetet? Ebédet készített? Elmosogatott? Bedobta a zoknidat a szennyesbe? A legkisebb dolgokért is mondj köszönetet!

5. Nézz a szemébe szex közben!

Amikor szeretkeztek, mire gondolsz közben?  Máshova képzeled magad, vagy másvalakire gondolsz? Nincs gond a szex közbeni fantáziálással, különösen, ha ő is benne van. Ha becsukod a szemed, rossz üzenetet közvetítesz felé, azt, hogy te csak testileg vagy ott. Fokozd az intimitást! Nézz a szemébe, ezzel tudatosítod, hogy lelkileg is vele vagy, és csak egymásnak vagytok ezekben a pillanatokban.

6. Emlékezz!

Nem élhetünk a múltban, de ne felejtsük el a közösen megélt történeteket. Időnként idézzétek fel, mint csináltatok együtt, merre jártatok, hagyjátok, hogy a régi boldog pillanatok helyet kapjanak a jelenben is. A közös emlékek, és hogy ez által mennyire ismeritek egymást, megerősítik a kötelékeket.

7. Végezd el a házimunkáját időnként!

Ugye milyen jó, hogy a párod leereszti a fürdővized, amiről elfelejtkeztél lefekvés előtt? Ugyanilyen jól érezheti magát tőle, ha átveszel a napi rutinjából, és néha te mosogatsz el!

Ne hagyd, hogy egyikőtök házicselédnek érezze magát, és belefásuljon a házimunkába. Vásárolj be te, vagy csavard be a kiégett villanykörtét. Lepd meg, és csináld meg helyette!8. Hozz új színt a hálószobába!

A legtöbb pár megtanul néhány dolgot, ami működik az ágyban, és ehhez ragaszkodik. Pedig az agyunk a legnagyobb „nemi” szervünk, és természetes vágya az újdonság. Ötletek?

Új pózok, szerepjáték, szexi ruhák, szexjátékok. Kísérletezz!

9. Bókolj naponta!

Tudja, hogy okosnak, viccesnek és szexinek tartod. Mi másért lennél vele? Nem biztos. Még ha ő a legmagabiztosabb ember a földkerekségen, akkor is jólesik neki néhány bók.  A bókok, emlékeztetik a partneredet, hogy testileg-lelkileg vonzónak találod.

Elmeséli, hogy milyen sikert ért el a munkahelyén? Mondd, hogy ez nem lep meg, hiszen ő tehetséges! Új farmert vett fel? Dicsérd meg a fenekét!

10. Kérd a tanácsát!

Meg akarod mutatni, hogy mennyire tiszteled őt? Kérd a útmutatását munkahelyi vagy családi ügyben! Garantáltan simogatja az egóját, hiszen az emberek imádják érezni, hogy fontosak. Segítséget kérve a partneredtől, megmutatja, hogy egészséges módon függsz tőle, értékesnek érezheti magát, pláne ha követed is a tanácsát, és beszámolsz a sikerről.

11. Mesélj a terveidről!

Hogy akarod tölteni a következő hétvégét, a következő nyári szabadságot, vagy akár a nyugdíjas éveket? Ha elmeséled neki, akár álmodozás szintjén, érzi, hogy vele képzeled el a jövőt, megosztod vele a jövődet.  Álmodozzatok együtt, beszéljetek gyereknevelésről, házvásárlásról, vagy, hogy milyen lesz együtt megöregedni – közelebb hoz benneteket egymáshoz, és elmélyíti az intimitást.12. Csókolózzatok újra!

Csókolózás. Emlékszel még rá?  Nem a két másodpercig tartó, futó puszira gondolok, hanem arra a mély, lassú, nyitott szájjal elkövetett csókra, amelyben ide-oda csúszkál két vörös kígyócska.  Régebben, ezzel üdvözöltük egymást, és a barátainknak dicsekedtünk róla. Sok párnál a csókolózás (különösen hosszú kapcsolatokban) elfeledett cselekvés, kivéve az előjáték során. Akik többet csókolóznak, többet is szeretkeznek, sok házasságra ráférne a szájból-szájba „újraélesztés”.
 
 
 
13. Kérd meg rá!

Az egyik leggyakoribb hiba, hogy a párok nem tudják, mit gondol a másik. Mondhatnánk, hogy ha kérni kell, hol a romantika? A romantika egy dolog, a realitás viszont egy másik. A párod nem gondolatolvasó! Boldoggá akar tenni, de szüksége van rá, hogy időnként megmondd neki, mit szeretnél. Szeretnél egy hátmasszázst? Kérd meg rá! Szeretnéd, hogy többet segítsen a ház körül? Kérd meg rá! Még jobb, ha kezedbe veszed az irányítást, és készítesz egy tervet önmagadnak.

14. Legyél te az első, aki bocsánatot kér!

Apró dolgokról vitatkozni, mint például a házimunka,  ki hozza el a gyereket az iskolából, vagy apró kiadások, nem arról szól, hogy kinek van igaza és kinek nem.  Ha nem akarod megtartani a feszültséget, légy nagylelkű, és üsd el humorral. Kérj te először elnézést, annál édesebb lesz a kibékülős szex.

15. Küldj virágot, különösebb ok nélkül

Virág nem csak nőknek jár! A férfiakat bosszanthatja egy virágcsokor megjelenése az irodájukban, de azért legbelül jó érzés, hogy imádják. Persze, te ismered a párodat a legjobban, és a virágküldés egyébként is csak egy példa. Bármi megteszi, amiről tudod, hogy megörvendeztetné.

Kép: adamkontor / Pixabay
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 22876 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x