Befolyásolja-e a súlyod a párkapcsolatodat?
Címlap / Te+Én+Szex / Befolyásolja-e a súlyod a párkapcsolatodat?

Befolyásolja-e a súlyod a párkapcsolatodat?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-14

Sok nő felszed pár kilót, miután férjhez megy, de károsíthatja-e ez az addig jól működő kapcsolatot? Ha elromlanak a dolgok, vajon az a néhány zsírpárna az oka, vagy valami más van a háttérben?  

Nem szokatlan, hogy az emberek elkényelmesednek egy hosszú kapcsolatban, és közben felcsúszik jó pár kiló felesleg. De mi történik az után, hogy szert tettél néhány zsírpárnára? Ha hagyod, hogy a felszedett súly károsítsa az önbecsülésed, vagy egyenest az intimitás útjába áll, negatív hatással lehet a házasságodra.      

Jojó – a túlsúly oka!

Súllyal kapcsolatos párkapcsolati problémáknál, kevésbé számít, hogy a partnered másképp néz rád, sokkal inkább, hogy te is másképp nézel önmagadra. Például ha egy kiadós fogyókúra után visszahízol, kudarcként éled meg, és nem akarod felhívni magadra a figyelmet. Lehetséges, hogy többet maradsz otthon, vagy olyan nagymamás ruhákat kezdesz hordani, amelyek elrejtik a tested. Ezzel kevésbé leszel vonzó, még akkor is ha, mások észre sem veszik, hogy „nagyobb” lettél.

Erika barátnőm, (aki egy igen csinos csaj), most már teljesen elégedett a maga rubensi formáival. Évekig úgy gondolta, hogy nem talál olyan pasit, aki belészeret. Hogy tetszhetnék neki, kicsi bálnaként – tette fel a kérdést, vagy ha most tetszek neki, az ágyban biztosan nem. Saját maga állított fel akadályokat. Amikor idősebb lett, kicsit bölcsebb, és megszokta, elfogadta saját magát – elengedte a félelmeit, és ezzel a párkapcsolatai is sokkal jobbak lettek.

Szülés után nehezebben

A súlyproblémák nem mindig akkor kezdődnek, amikor családot alapítasz. Leggyakrabban terhesség, szülés után, hiszen a baba óriási változást okoz egy nő testében. Egy másik ismerősöm, Móni sokkal kevésbé érezte magát szexinek a szülés után, annak ellenére, hogy a férje továbbra is gyakran bókolt neki. Mivel saját magával nem volt megelégedve, tamáskodva fogadta a férje bókjait, nem érezte őket őszintének.
 

Oktalan a bóktalan?

Móni persze messze nincs ezzel egyedül, hiszen nagyon sokan képtelenek elfogadni mások bókjait, ha nincsenek megelégedve magukkal. Sajnos ahhoz a divatos ideálhoz mérik magukat, amit a tévében, vagy az újságok címlapján láthatunk. Legtöbb esetben ezek retusált képek, vagy olyan nők, akiknek az a munkájuk, hogy szépek legyenek. Hacsak nem pont az a célod, hogy celeb, fotómodell vagy filmsztár légy, ne hasonlítsd magad hozzájuk, az ilyen elvárásoknak lehetetlen megfelelni! Nem beszélve arról, hogy 30 felett nagyon megváltozik az anyagcsere, ahhoz, hogy a címlaplányokhoz hasonlatosnak tartsd meg a tested, mindennapi edzés és szépészet kell, ami sok idő! Ennyi ideje egy átlagos dolgozó nőnek nincs.

Ketten együtt - könnyebb a nehéz testet elfogadni!

Magától értetődik, hogy a párod segíthet abban, hogy jól érezd magad a testedben. De néha a legjobb szándékú partner is mondhat dolgokat, amik irritálnak, mert az „önutálatod” miatt sokkal érzékenyebb vagy. Ez az érzékenykedés eljuttathat addig, amikor a párod már fél mondani: „Csinos vagy ma”, és ha te magad hívod fel a figyelmét egy szexi csajra, helyeselni sem mer.

Mit lehet tenni a haszontalan önutálat ellen? Köss magaddal fegyverszünetet! Sokan attól tartanak, hogyha elfogadják a testüket, önteltté válnak, és örökre olyan testben élnek, amit utálnak. Azt hiszik, hogy a testük gyűlölete elég jó motiváció arra, hogy változtassanak, és félnek elengedni az önutálatot. Épp ellenkezőleg! Ezek a félelmek nemcsak alaptalanok, hanem egyenesen gátolják a képességed a változtatásra. Ha pozitívan gondolsz magadra, könnyebb változtatni, és mindez az életminőséged is javítja.

A lélek és test kölcsönhatása

Megtanulni szeretni magunkat fárasztó dolog, könnyebb mondani, mint megcsinálni, s nem is lehet olyan könnyen a végére járni, mint egy kampányszerű fogyókúrának. Lépj túl a testsúllyal kapcsolatos problémákon önmagad és a partnered kedvéért!

Ha úgy érzed, nem akarod, hogy megérintsenek, ha arra vágysz, hogy szex közben inkább kapcsoljátok le a villanyt, ha azt szeretnéd, hogy csak a paplan alatt maradjatok, jusson eszedbe: az önkritika – s vele az önutálat – fertőző!

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4879 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x