Tágul a pupillája? Akkor bejössz neki!
Címlap / Te+Én+Szex / Tágul a pupillája? Akkor bejössz neki!

Tágul a pupillája? Akkor bejössz neki!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Nézz a partnered szemébe! Ha azt látod, hogy kitágult a pupillája, az jó eséllyel a szexuális vonzódás jele.  

 
A new yorki Stony Brook egyetem kutatói megállapították, hogy ebben kétségkívül szerepe van a félhomálynak, ugyanakkor vannak mély neurofiziológiai gyökerei is. Ez a szexuális izgalom, amelynek mechanizmusát funkcionális mágneses rezonanciával vizsgálták és megtalálták azokat az agyi zónákat, amelyek ilyen helyzetben aktivizálódnak.

Azt is kielemezték, hogy a tág pupilla maga is fokozza a szexualitást, nem véletlen, hogy már a régmúlt idők hölgyei is nadragulyát csepegtettek a szemükbe, hogy vonzóbbaknak lássák őket a férfiak.

Egy kísérlet is bizonyította ennek a hatásnak a létezését: ha egy női arcot ábrázoló fotón számítógéppel megnagyítják a pupillákat, az arc vonzóbb lesz akkor is, ha semmi mást nem változtatnak rajta.

A részletekben azonban nincs egyetértés a szakértők között. A torontói egyetem kutatói néhány évvel ezelőtt egy tanulmányukban azt állították, hogy a tág pupillákat főként a férfiak kedvelik a nőkben, de a nőkre nincs különösebb hatással az ilyen férfiszem.

Egy norvég tanulmány szerint a pupillatágulás a nőknél csak a termékeny ciklusban következik be, de nem működik, ha fogamzásgátlót szednek.

Mindenesetre randevú alkalmával nem árt ellenőrizni a partnernél, hogy tágul-e a pupillája, ami ha igaz, igazolja, hogy hatással vagyunk rá. Egy dologra azonban figyelni kell: ha rövidlátó az illető, a recept nem érvényes, mivel a rövidlátók pupillája teljes nyugalmi helyzetben is tágultabb.
 
 
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 6852 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x