Minden nő kurva, minden pasi szemét!
Címlap / Psziché / Minden nő kurva, minden pasi szemét!

Minden nő kurva, minden pasi szemét!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-20

Úgy vagyunk ezzel a világgal, hogy szeretünk magunkból kindulni és szeretünk általánosítani. Ha én egyszer azt tapasztalom, hogy a nők nem szeretnek, csak a pénzem kell nekik, akkor ahogy kell, elkönyvelem: minden nő kurva! Ha egy nőt a pasik örökké átvernek, ha minden kapcsolatból roncsként jön ki, ha azt érzi, csak arra kellett, hogy kihasználják, akkor ő is elkönyveli magában: minden pasi szemét állat!  

És igazunk van? Az ilyen esetekben mindig az a baj, hogy részben igen. Mert lehet találni példát, példákat arra, hogy mennyire igazak ezek a kijelentések. És ha kellően sok példát sikerül előcitálni, akkor már nem kellenek érvek, nem kellenek ellenpéldák, megnyugszunk saját igazunkban. És fennhangon hirdetjük is:

Minden nő kurva, minden pasi szemét!


Aztán ennek a mintájára jönnek a sztereotípiák. A pasik érzéketlenek, a nők mindig rinyálnak, a pasikat örökké a szex érdekli, a nők pedig csak vásárolnának. Itt van egy szép gyűjtemény a sztereotípiákról. És ezek a jófajta, viccesnek szánt szövegek és képek csak pörögnek a Facebookon, és osztogatják meg egymásnak az emberek, mintha igaz lenne. Mémesedik az álvalóság, és ezzel legitimálja is azt, hogy

Minden nő kurva, minden pasi szemét!

De amikor azt hiszed, ez már a legalja, akkor rájössz, hogy nem így van. A Facebookon rendre jönnek velem szembe a harcos feministának szánt szövegek arról, mennyire jól bizonyíthatóan szemetek a férfiak (itt például arról van szó, hogy ha a nő rákos, akkor a férj ötször nagyobb eséllyel hagyja el, mint fordítva), és a lelki egészséget gyógyítandó akár hosszas értekezéseket is megnézhetünk-elolvashatunk arról, hogyan kell védekezni a férfiak viselkedése ellen, hogyan tudnak a nők önmaguk lenni.

Szép, kerek világot sikerül így felépíteni annak, aki hisz abban, hogy

Minden nő kurva, minden pasi szemét!

Miközben persze ezzel elsősorban saját magának épít olyan falakat, melyen más nem tud átjutni. Közel sem engedi magához azokat, akik az ő értékrendje szerint nem is léteznek. Ha egy férfi kedves, érzékeny, figyelmes, akkor biztos akar valamit. Ha egy nő okos, önálló, talpraesett, saját egzisztenciája van, akkor biztos férfigyűlölő lehet. Pedig ezek mind nem igazak.

Az általánosítás rossz. A negatív élmények kivetítése még rosszabb. A saját hozzáállásunk válik olyanná, hogy már nem is tudjuk a másikat elfogadni, mert ha kiderülne, nincs igazunk, az szétverné a saját jól felépített önképünket. Ez pedig még nagyobb tragédia, mint az, amit elképzelünk.

Nem tudom, mi lehetne a jó megoldás azoknak, akik generálisan csalódtak a másik nemben. A több megértés, az élet elfogadása, a falak lassú lebontása sokkal nehezebb nekik, mint azt a falon kívül mi láthatjuk. De az igazi boldogsághoz, a kiegyensúlyozott leiki élethez erre vezet az út. Csak ehhez meg kell találni azokat a kis kapaszkodókat, amelyek előre segítenek.

Nézzünk máshogy a másikra, és kezdjük el magunkban tudatosan tagadni a sztereotípiákat. Mondjuk ki, naponta akár százszor is, hogy nem igaz az, hogy minden nő kurva, nem igaz az, hogy minden pasi szemét. Igen, vannak ilyenek is, de nem ez a jellemző. Mondjuk ki, fogadjuk el, és tanuljunk meg bízni.

 Még akkor is, ha az sokkal nehezebb, mint a falon belül maradni.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5729 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x