Készen állsz az igazi kapcsolatra?
Címlap / Te+Én+Szex / Készen állsz az igazi kapcsolatra?

Készen állsz az igazi kapcsolatra?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Lehetséges, hogy magunkban már számtalanszor kimondtuk: persze, hogy készen állunk egy kapcsolatra. De tényleg így van? 6 kérdés, amit érdemes magunknak feltennünk.  

Az emberek egy része úgy hiszi, hatékonyan kell dolgoznia azon, hogy megtalálja a párját, mások tisztázzák magukban, milyen kedvest, milyen kapcsolatot szeretnének, és figyelik a jeleket – az égiek segítségében is bízva.

Ahhoz azonban, hogy valóban olyan társra leljünk, akivel sikeres kapcsolatot alakíthatunk ki, magunknak is készen kell állnunk erre a kapcsolatra. Lehet, hogy azt mondjuk: már hogyne állnánk készen rá, hiszen hónapok óta egyedül vagyunk? Csakhogy nem éppen ettől függ a dolog.

Az alábbiakban kideríthetjük, mi a helyzet velünk. Ha tisztában vagyunk vele, magunkat és másokat is megóvunk egy újabb fájdalmas tapasztalattól. Fel vagyunk-e készülve arra, hogy élvezzük egy hosszútávú párkapcsolat előnyeit?
 
Tisztában vagyunk saját értékeinkkel?

A megfelelő önbecsülés, önértékelés elengedhetetlen egy egészséges, harmonikus párkapcsolat kialakításához. Jobb, ha elfelejtjük azt a gondolatot, miszerint a párunk majd segít értékeink felfedezésében! Hagyatkozzunk saját magunkra, saját értékeinkre, hogy a legjobb döntéseket hozzuk meg. Ez a képesség vonzó azok a férfiak számára, akik hosszútávú és érett kapcsolatot keresnek.

Leálltunk-e a megszállott „vadászattal”?
Vannak nők, akik valóságos megszállottai lesznek a társkeresésnek. Meg vannak róla győződve, hogy egyedül lenni szégyenletes dolog. Annak érdekében, hogy rátaláljanak az igazira, szünet nélkül keresgélnek, minden klubban ott vannak, nem hiányoznak egyetlen eseményről sem, ahol férfit foghatnak.

A szerelem-szakértők szerint azonban éppenséggel akkor áll készen az ember lánya egy igazi, harmonikus, hosszú kapcsolatra, amikor abbahagyja a kétségbeesett pasi-vadászatot. Maradjunk nyugodtak, lazák, nyerjük meg az embereket megfelelő önbecsülésünkkel!Hajlandóak vagyunk otthagyni a bulikat?

Ez némileg az előző sorokhoz kapcsolódik. Amikor úgy érezzük, készek vagyunk magunk mögött hagyni a zajos klubokat, nemet mondani a csajos estéken való részvételre, nagy az esélyünk rá, hogy megtaláljuk a megfelelő partnert. Gondoljuk át újra lehetőségeinket, hogy olyan társat találhassunk, aki már megfontolt és tudja, hogyan kell megalapozni egy komoly kapcsolatot.

Feltétlen szeretetre vágyunk?

Bizonyára hallottunk már róluk, sőt akár tapasztaltuk is a „barátok extrákkal” és a „nyitott kapcsolat” előnyeit-hátrányait. Ahhoz, hogy egy biztos alapokon nyugvó kapcsolatot építhessünk fel, fontos a feltétel nélküli szeretetre törekedés. Azok az emberek, akiknek több partnerre van szükségük ahhoz, hogy minden igényüket kielégítsék, nem képesek mindent megoldani egyetlen társukkal, nem érettek egy hosszútávú kapcsolatra.

Vállaljuk-e a felelősséget döntéseinkért?
Akár a múltban lezajlott kapcsolatokról, akár a jövőről beszélünk, fontos tisztában lennünk azzal, hogy minden cselekedetünkért felelősek vagyunk. Ha valaki rendszeresen azt hajtogatja, „nekem ehhez semmi közöm”, csak azt a hatást kelti, hogy nem kész az elköteleződésre és szereti áldozatként beállítani magát. Ismerjük be hibáinkat és szerepünket bizonyos, szerencsétlenül alakult helyzetekben, legyen szó a múltról vagy a jelenről. Mutassuk meg, hogy érettek vagyunk!

Hogy érezzük: a kapcsolat vágy vagy szükséglet?
Annak, ha készen állunk egy harmonikus, hosszú kapcsolatra, világos jele, ha nem szükségletként tekintünk rá. Olyan párkapcsolatra vágyunk, mely minden szempontból kielégít és izgalmakat tartogat számunkra. Az emberek gyakran gondolják, hogy a másik személy majd megmenti őket a magánytól és a szomorúságtól. Fontos, hogy ne másoktól tegyük függővé boldogságunkat, jó közérzetünket. Magunktól legyünk boldogok és energikusak. Azt pedig végképp ne hagyjuk, hogy társunkra háruljon a teljes felelősség a kapcsolat megfelelő működéséért…
   
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 6678 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x