Ne gondolkozz! Csókolózz!
hirdetés
Címlap / Te+Én+Szex / Ne gondolkozz! Csókolózz!

Ne gondolkozz! Csókolózz!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-21

Bár a Csók Világnapja megalapítójának személyét ma is homály fedi, ma már nagyon sok információnk van arról, hogy miért is játszik olyan fontos szerepet életünkben a csók. Ünnepeljünk együtt július 6-án! 

 

Rendezvénynaptár
Azok akik szeretik egymást, teljesen természetes, hogy megérintik, vagy meg is csókolják egymást.A csóknak számtalan fajtája létezik, az üdvözlő puszitól, az elköszönő, vagy a jó éjt puszikon át a szerelmes csókokig. Életünk során (70 évvel számolva) átlagosan 100 000 alkalommal, és összesen 76 órán keresztül használjuk ajkainkat arra, hogy kifejezzük törődésünket, szeretetünket. De milyen szerepet játszanak az ajkak személyes fejlődésünkben? Miért olyan erősek a “csók rituálék” a családban, és miért alapvető fontosságú a gyermekek jövője fejlődése szempontjából? Iris Nowacki pszichológus segítségével próbáltuk megadni ezekre a kérdésekre a választ.

Az ajkak a non-verbális információk szupersztrádái

Az összes érzékszervünk közül az ajkaink tudják leginkább kifejezni az érzelmeinket és a hangulatunkat. A lefelé, vagy felfelé görbülő szájszeglet, a laza, vagy az összeszorított ajkak elárulják, hogy tulajdonosuk boldog, szomorú, nyugodt, vagy dühös. Ezeket az érzelmeket nem vagyunk képesekközvetíteni az orrunkkal, de még a szemről is igen nehéz őket leolvasni. Akár a gyermekrajzok tanulmányozása nagyszerű során is bizonyosságot szerezhetünk arra, hogy milyen fontos szerepet tulajdonítunk az ajkaknak az érzelmek kifejezésében, már kora gyermekkorban is. Ha például egy gyerek napocskát rajzol, mindig mosolygó szájat biggyeszt rá. “Úgy is fogalmazhatunk, hogy az ajkak a non-verbális kommunikáció szupersztrádái., Pontosabban kétirányú szupersztrádái. Egyrészt fontos információkat közöl partnerünkről, és az ő érzelmeiről, másrészről árulkodik saját benyomásainkról, és lelki állapotunkról is.” – tette hozzá a szakértő.

 
Ajkaink igen intenzíven érzékelik az érintést, a hideget, illetve a meleget.A babák már az anyaméhben elkezdik felfedezni a világot.A magzat nagyjából a terhesség nyolcadik hetétől képes érzékelni a ajkai segítségével. A tizenharmadik héten már gyakran szopja a hüvelykujját. “Ez az én testem. Itt, és itt kezdődök. Ezek a határaim, amik, mint önálló lényt, elválasztanak más emberektől, és meghatároznak engem. Sokkal hamarabb felfedezzük magunkat az ajkainkkal, és a szánkkal, minthogy a tükörben megpillantanánk hasonmásunkat.” - mondja a szakértő.
  
A csókolózás egy biokémiai láncreakciót indít el. “Az érintés hatására Úgynevezett szerelem hormon (oxytocin) szabadul fel válaszként az érintésre a szervezetben, főleg akkor, ha cirógatjuk, vagy megcsókoljuk egymást. Minden egyes alkalommal, amikor csókot/puszit kapunk, a stressz-hormon (kortizol) szintünk csökken. Tehát a cirógatás, vagy puszilgatás a csókolózás nagyszerű stresszoldó, és nyugtató hatása is van. Mindezek mellett a csók jelzi az érzelmi kötődést is két ember között" – magyarázza Nowacki.
 

A puszi/csók kulcsfontosságú darabja a családi harmónia kirakósának. A mindennapi családi életben a puszilgatás egy pozitív és praktikus rituálé, melyet mindenki örömmel várfogad, és. ami A puszik megerősítik a családtagok összetartozásának érzését.

Ne gondolkozz! Csókolózz!

 
 
[ 5550 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x