Kinek van igaza?
Címlap / Te+Én+Szex / Kinek van igaza?

dr. Valló Ágnes
dr. Szilágyi Zoltán

Kinek van igaza?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-15

"Hát mért nem vagy már képes felfogni?" - hangzik el számtalanszor, a párkapcsolati, házastársi veszekedések során. És tényleg nem értik: ami az egyiknek magától értetődő evidencia, miért nem az a másiknak. "Nekem igazam van. Ebből következik, hogy neked nincs. Tévedsz! Rosszul tudod, rosszul látod a dolgokat!" - gondolják mindketten. De vajon tényleg következik belőle? Az élet nem matematika. A dolgok nem olyan nyilvánvalóak mint a 2x2. Nézzük meg az alábbi képet, és hallgassuk a hozzá tartozó párbeszédet. A Nőnek és Férfinak - nevezzük őket Nórának és Ferinek - azt a kérdést tettük fel, hogy mit látnak a képen. 

N: Egy horgas orrú idős nőt szőrmegallérral.
F: Hogy mondhatsz ilyet? Ez egy csinos, fiatal nő. Csak a szőrmegallér stimmel.
N: Már hogy lenne fiatal? És pláne csinos? Nézd a leszegett, előreugró állát, amit a gallérba fúr!
F: Drágám, amit te az állának nézel, az egyszerűen a nyakkivágása. Még nyaklánc is van rajta.
N: Dehogy nyaklánc! Hiszen az a szája. A vak is láthatja!
F: Na ne nevettess! És a szája felett középen hordja a bal fülét?
N: Mit beszélsz? Az a bal szeme. A jobb pedig itt van a horgas orr túloldalán!
F: Sosem voltál valami jó az irányokban, még azon is gondolkoznod kell, hogy melyik a jobb kezed. Ez tényleg a szeme, de nem a jobb, hanem a bal. És amit te horgas orrnak nézel, az a formás álla profilból, mivel kissé hátra fordítja a fejét.


Kinek van igaza? Természetesen mindkettejüknek. Hiszen a képen mind a fiatal, mind az öreg nő felfedezhető – attól függ, hogy honnan nézzük. A képpel Edward Bohring azt illusztrálja igen szemléletes, átélhető módon, hogy számos esetben nincs egyetlen, megfellebbezhetetlen igazság. Nézőpontunktól függ, mi az, amit a bonyolult, sokszínű valóságból meglátunk. És az, ha biztosak vagyunk igazunkban, még egyáltalán nem jelenti azt, hogy partnerünk téved.

Akiknek nem sikerül látni mindkét nőalakot, azoknak az alábbi kelyheket ajánljuk. Számtalan változatuk ismert.

 

Kelyhek? Vagy inkább arcok? Van amelyiknél az egyik, van amelyiknél a másik nyilvánvalóbb. Van, akinek a sötétre, van akinek a világosra áll rá jobban a szeme. Mást látnak. De mindkettőnek igaza van. Vagy egyiknek sem? Aki mereven ragaszkodik az "egyedül üdvözítő" igazsághoz, az minden bizonnyal téved, mert nem a valóságot, hanem annak csak az egyik oldalát látja.

A mindennapi életben rendkívül ritka az egyetlen, megfellebbezhetetlen igazság. Próbáljuk meg a saját álláspontunkon kívül társunkét (vagy akár gyermekünkét, szülőnkét) is fontolóra venni!

A férfi/női különbségekről itt olvashatsz többet:

http://www.medock.hu/noferfi
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 2210 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x