Okos kérdések szingliknek
hirdetés
Címlap / Te+Én+Szex / Okos kérdések szingliknek

dr. Valló Ágnes
dr. Szilágyi Zoltán

Okos kérdések szingliknek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-26

Bridget Jones a harmadik köteténél tart. Felette is eljárt az idő. Ezt tudja az írónő is, úgyhogy Bridgit erősen középkorú, gyerekei is vannak, de - hogy a könyv ismét világsiker legyen - természetesen újra szingli, és még mindig "bájosanbutácskaszegény", például az az egyik problémája, hogy szabad-e lefeküdni valakivel két randi és hatheti sms-ezés után. Így szeretjük. Így fogjuk milliószám megvenni a könyvet, és így lehet belőle Alaszkától Afrikáig teltházas mozikat csinálni. Mert imádjuk a szingliket… 


Rendezvénynaptár
Persze imádjuk a szingliket, ha bájosan butácskák, és még nálunk is szerencsétlenebbek, mint Bridgit Jones, vagy adottságaik és körülményeik dacára is boldogtalanok, és okosságuk ellenére is sorsüldözöttek, mint a Szex és New York hősnői. Imádjuk a szingliket, csak ne lakjanak a szomszédban, vagy – ami végképp főbenjáró – ne legyenek a rokonaink, pláne ne a lányaink, de még az ismerőseink se, mert akkor szeretet helyett nekik rontunk és kérlelhetetlenül porig alázzuk őket.


Harmincas szingli kolléganőm – nevezzük mondjuk Lucának, mert ilyen nevű kolléganőm tudtommal nincs – akinek a nevetését már az épület előtt az utcán lehet hallani, mindig kicsit (vagy nagyon) rosszkedvű, ha otthon járt ünnepekkor vagy hétvégén. Nála szokatlan rossz hangulatának egyértelmű okaként ilyenkor magányos sorsa felett aggódó rokonai és ismerősei kedves érdeklődését szokta elmesélni. Megértem őt, és ha gyűjteményének néhány gyöngyszemét ide idézem, Ti is meg fogjátok érteni.

Íme néhány, olykor Luca kommentjeivel:

- Ne görcsölj rá, mert akkor nem jön a nagy Ő.
- Járj nyitott szemmel
- A munkahelyeden nincs senki? (De, csak nős és nem lő házi nyúlra. Mellékesen én se hagynám. Elvből, mert nekem van olyan.)
- Majd meglátod, hogy hamarosan megtalálod. (Most végre megnyugodtam.)
- Majd bevonzod.
- Nincs szőke herceg fehér lovon.
- Túl magasra tetted a mércét, adj le az elvárásokból. (Ja, szeretném, ha emberből lenne.)
- Miért nem regisztrálsz egy társkeresőre? Igaz, nem sok jót hallottam róla.
- Miért nem mozdulsz ki otthonról? (Anélkül, hogy tudná mivel töltöm a szabadidőmet.) Kérdésem: Hová? Hol lehet ismerkedni? Válasz: azt nem tudom.
Legjobbak a rokonok:
- Van barátod? Mikor megyünk már egy jó lagziba?
- Anyádék már unokáznának!

Kényszer szinglinek hívom magam, mondja – a kifejezetten csinos, intelligens, talpraesett és nagyon szerethető személyiségű – Luca, mert bár szívesen élnék kapcsolatban, nem találtam meg a társam. Sokszor feltettem már magamnak és barátoknak is a kérdést: mi a baj velem? Azt szokták mondani, hogy semmi. Ilyenkor felmerül bennem, hogy vajon mennyire őszinték a válaszok, mert ha azok lennének, akkor nem lennék egyedül.
Pedig tényleg nem görcsölök rá, igaz nem járok annyira nyitott szemmel (bár nem nagyon tudom, hogy ezt hogyan kéne érteni). Speckó az én munkahelyem nem alkalmas az ismerkedésre (bár ezt nem akarják elhinni a jóakarók). Kipróbáltam az internetes társkeresést - nem jött be. És kimozdulok otthonról.

Az internetes keresgélésben nagyon csalódtam. A pasik (akiknek nem ártana tükörbe nézni, mielőtt kitöltik az adatlapjukon, hogy kit is keresnek) csak a 45-60 kg közötti kifejezetten csinos nőket keresik. Azt szoktam mondani, hogy ezeken az oldalakon „Barbi” babának vagy
modellnek kell lennie egy nőnek, hogy találjon valakit.


Látom az ismerős lányokat a legkülönbözőbb korosztályokból. Okosak, szépek, nyitottak és mégsem találnak párt maguknak.
Szívesen beszélgetnék el szingli pasikkal, hogy ők miért vannak egyedül, de őszintén senki sem válaszolt még erre a kérdésemre. A szokásos (ostoba) válasz: ha egy férfi nem nős még 40 éves korára, akkor az vagy defektes, vagy meleg,vagy impotens, - de ez túlságosan leegyszerűsítő. Persze defektesekkel én is találkoztam.

Marad a nős pasi, aki szeretőt keres. Az meg akkor se kell, ha nem defektes. Tényleg vannak elveim. Baj?

Nehéz napról-napra egyedül. A hétköznapokon a barátnők, a tévé, az internet, vagy egy jó könyv átsegíti az embert. De ezek nem pótolnak egy társat. Szerencsére vannak barátnőim. Akinek még a barátnő sem adatik, az nagyon magányos lehet.

Szóval szeressük a szomszéd szingliket is.
Lehet, hogy ők nem olyan szórakoztatók, mint az irodalmi szinglik. Mitől lennének. Ők csak normálisak. Olyanok, mint mi, de ezzel végképp nem szolgáltak rá, hogy Bridgit Jones szintjén butácska kérdésekkel zaklassuk, és puszta tapintatlanságból megalázzuk őket.

Egy kicsit más szempontból itt olvashatsz a témáról: www.medock.hu/tarskeresoben
Ha segítségre van szükséged: http://www.medock.hu/kapcsolat
 
 
[ 4610 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x