Mikor született, megállt a Nap, hogy megcsodálja. Athéné...
Címlap / Te+Én+Szex / Mikor született, megállt a Nap, hogy megcsodálja. Athéné - Viktória

dr. Valló Ágnes
dr. Szilágyi Zoltán

Mikor született, megállt a Nap, hogy megcsodálja. Athéné - Viktória

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-30

Athéné születésének sem mindennapiak a körülményei a mitológiában. Apja, Zeusz - mikor azt jósolták, hogy születendő gyermeke okosabb és hatalmasabb lesz nála - lenyelte terhes feleségét Métiszt, hogy elejét vegye a konkurenciának. Métisz, hogy megvédje gyermekét vértet és sisakot kovácsolt neki férje gyomrában. Zeusz nehezen viselte a bensőjében működő kovács műhely munkáját. Kínzó fejfájásától Héphaisztosz, a kovácsisten szabadította meg egy, a fejére mért kalapácsütéssel.  

Athéné ekkor pattant ki Zeusz fejéből, felnőtten, teljes fegyverzetben és olyan gyönyörű nőként, hogy még Héliosz a napisten is megállt égi útján, hogy megcsodálja őt.

Pallasz Athéné (a rómaiaknál Minerva) igen sokrétű istennő. Egyrészt a bölcsesség, a tudomány, a női mesterségek (szövés-fonás, fazekasság), másrészt a hadviselés, a stratégia istennője, számos földi hős védelmezője, tanácsadója.

A mitológia szerint Athéné felnőtt nőként, teljes fegyverzetben pattant ki Zeusz koponyájából, és ő lett apja jobb keze: ő az egyetlen istennő, akinek döntési jogköre volt. Anyja Métisz, titánok leánya, az ész istennője. Ő adta a varázsszert az ifjú Zeusznak, melynek hatására Kronosz kiöklendezte elnyelt gyermekeit. Amikor Métisz teherbe esett, Zeusz parányivá varázsolta, és elnyelte őt, és végül voltaképpen ő „szülte meg” közös gyermeküket. Athéné nem is ismeri el anyját, kizárólag Zeusz gyermekének tekinti magát. Mítoszaiban is kizárólag férfiakat támogat: Ő segített Herkulesnek, hogy tizenkét lehetetlennek tűnő feladatát elvégezze, stratégiai tanácsai segítették a görög sereget Trója legyőzésében, ő vezette haza a bolyongó Odüsszeuszt.


Athéné tehát a tiszta ész, a racionalitás, a gyakorlatiasság megtestesítője. Nagyszerű stratéga, döntéseiben az eszére és nem a szívére hallgat. Jó vezető: céltudatos, előrelátó, gyors, határozott és gyakorlatias. Nem fél a felelősségvállalástól, tud és mer dönteni, nemet mondani. Eszével, előrelátásával képes tisztelet ébreszteni, kompromisszumkészsége, diplomáciai érzéke pedig helyet biztosít számára a legfelső vezető testületekben is.


Párkapcsolataiban Athéné maga választja társát: erős, tehetséges, ambiciózus férfit, olyat, akit tisztel, akire fel tud nézni. Igen fontos számára a közös érdeklődés, ami nemcsak a szórakozás, a szabadidő, hanem a munka területén is érvényesül. Athéné felbecsülhetetlen értékű szellemi segítőtársa férjének, akár közös családi vállalkozásról, akár tudományos kutatómunkáról van szó. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy alárendelné magát neki, sőt nemegyszer a maga okos, diplomatikus módján – anélkül, hogy a férfi észrevenné – átveszi az irányítást, de Artemisszel ellentétben sosem rivalizál partnerével.

ITT olvashatsz többet Athéné tulajdonságairól.

És most lássunk egy valódi nőt, akinek életét Athéné irányítja.

Viktória komoly, kissé koravén kislány volt. Minden érdekelte, tudásszomja szinte csillapíthatatlan volt. Rendszerint apját bombázta kérdéseivel, aki elismert tudós volt, de mindig szakított időt egyetlen lánya számára, és kérdéseire pontos, kielégítő válaszokat adott.

Az iskolában mindig nagyon jó tanuló volt. Tanárai szerették, elismerték, osztálytársai között azonban meglehetősen magányos volt. Barátnői nem voltak, mivel idegenkedve hallgatta, ha a lányok romantikus szerelmekről meséltek egymásnak. A gimnáziumban fiúbarátai voltak, akikkel filozófiáról, tudományról lehetett beszélgetni. Szerelmes is az eszével lett: okos, nagyműveltségű barátaival szeretett volna szorosabb kapcsolatba kerülni, azok azonban inkább más lányokat választottak.

Érettségi után a közgazdasági egyetemen tanult tovább. Itt is az évfolyam legjobbjai közé tartozott. A tudományos diákköri munka során ismerkedett meg Miklóssal, a tehetséges mérnökhallgatóval. Nagyszerűen tudtak együtt dolgozni, és világnézetük, érdeklődési körük is hasonló volt. Hamarosan összeköltöztek, majd össze is házasodtak.

Az egyetem elvégzése után Viktória – számos állásajánlat közül – az elméleti közgazdaságtan, a tudományos karrier mellett döntött. Bent maradt tehát az egyetemen és doktori disszertációját kezdte írni. Miklós egy nagyvállalatnál kapott állást, és gyorsan haladt előre a ranglétrán. Hamarosan két gyermekük született. Viktória nem maradt sokáig otthon, hiányzott neki az egyetem, a tanítás, a gondolatébresztő tudományos viták. A két gyermek azonban – a nagymamák áldásos segítségének köszönhetően – semmiben nem szenvedett hiányt.
A házasság is jól működött. Megbeszélték egymással a munkahelyi problémákat, gondokat, megosztották a háztartás és a gyereknevelés terheit. Sokat játszottak, kirándultak a gyerekekkel.


Miklós sikeres, jóképű férfi volt, és akadt időnként néhány futó kalandja. Viktóriát azonban ez egyáltalán nem érdekelte. Mintha be lett volna oltva féltékenység ellen. Szerette férjét, és tudta, hogy az is szereti őt. Bízott benne, hogy bajtársi szövetségüknek egy-egy félrelépés nem árthat. A szex különben sem volt túlságosan fontos a számára. Bár nem volt frigid, teste nem igényelte a gyakori együttlétet. De megértette, hogy férjének többre van szüksége, és azt is, hogy a férfi önbecsülésének jót tesznek az apró hódítások.

Tudományos karrierje szépen ívelt felfelé. Megírta doktori, majd kandidátusi disszertációját, kinevezték docensnek, tagja volt az egyetem döntéshozó testületeinek. Férfikollegái tisztelték eszét, vezetői képességeit, higgadtságát, ahogy a problémákat kezelte.

A rendszerváltás Miklós cégénél alapvető változásokat hozott. A nagyvállalat több kisebb kft-re esett szét, és az egyiket Miklós vezette. Ezen kívül, találmányainak hasznosítására Miklós – Viktória segítségével és aktív közreműködésével – saját vállalatot is alapított. Nagyon jól tudtak együtt dolgozni. Nem rivalizáltak, a munkamegosztás kitűnően működött.

A gyerekek is szépen cseperedtek. Mindkettő kitűnően érettségizett, és felvették őket az egyetemre. Mikor a kisebbik fiú sorsa is révbe ért, Miklós bejelentette, hogy szerelmes, és válni akar. Úgy tűnt: immár nem elégíti ki az egyenrangú bajtársi szövetség. Dominanciára vágyott, erősebb, szorosabb elköteleződést akart. Egy igazi Hérát választott, aki felnéz rá, lesi minden szavát, vita nélkül elfogadja döntéseit.

Viktóriát megrendítette a közlés. Bár sejtette, hogy férjének külső kapcsolata van, azt hitte, ennek sincs nagyobb jelentősége a többinél. De belátta, ő is hibás: számos szerepe, teendője között elhanyagolta a házastársi kapcsolat ápolását. A válás szemrehányások, könnyes jelenetek nélkül zajlott le, a barátság megmaradt, sőt a közös cégben továbbra is együtt dolgoztak.

Viktória ezután még inkább belevetette magát a munkába. Könyveket írt, szerkesztett, egyre nagyobb tekintélyre tett szert a tudományos közéletben. Több cég igazgatótanácsába, felügyelő-bizottságába is meghívták. És Viktória – aki mindig mindenben tökéletességre törekedett, minden feladatának maximálisan meg akart felelni. Miközben élvezte a nyüzsgést, a változatos, izgalmas munkát, a döntést, a felelősséget, egyszer csak azon kapta magát, hogy képtelen leállítani az agyát. Egyre rosszabbul aludt, egyáltalán nem tudott lazítani. Örökösen valamilyen terv, feladat jár az eszében, feje gyakran majd szétpattant. Kezdte úgy érezni, hogy a munka őt magát falja fel. Barátságai, emberi kapcsolatai meglazultak, az önként vállalt teher egyre nehezebbé vált, váll- és gerincpanaszok jelentkeztek.

Ahhoz, hogy jobban érezze magát Viktóriának először is meg kellett tanulnia lazítani. Jógázni kezdett, és beiratkozott egy meditatív tréning tanfolyamra. Mindez hozzásegítette, hogy közelebb kerüljön önmagához. Egyre inkább érezte, hogy élete nem teljes egy társ, egy új kapcsolat nélkül.
Ehhez azonban a személyiségét uraló Athénének utat kell engednie más istennőknek is. Viktóriának Héra vagy Aphrodité segítségére is szüksége van.

Hány százalék Benned Athéné? ITT megtudhatod. (A gyorsteszt csak ízelítő, ha pontos tipológiát akarsz, akkor a részletest töltsd ki!)

Híres Athéné-típusú nőkről olvashatsz, és sminkelési tanácsokat kaphatsz ITT.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 3784 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x