Istennők vetélkedése
Címlap / Te+Én+Szex / Istennők vetélkedése

dr. Valló Ágnes
dr. Szilágyi Zoltán

Istennők vetélkedése

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-30

Az elmúlt hetekben bemutattuk nektek a női személyiséget befolyásoló Istennőket. Megmutattuk legfontosabb vonásaikat, és azt is, hogy miként befolyásolja egy-egy domináns Istennő egy mai nő életét. A mindennapi életben meglehetősen ritka, hogy egy nő személyiségét egyetlen istennő határozza meg. Minden nőben több istennő lakozik. Az istennők voltaképpen személyiségünk részeit, legfontosabb vágyainkat. értékeinket jelképezik. Minden istennőnek vannak pozitív és negatív oldalai. 

Azt reméljük, hogy valamennyien felismertétek a személyiségeteket meghatározó 2-3 istennőt. A legfontosabb, amit ezután tehetünk, ha elfogadjuk őket. Ismerjük fel domináns istennőink a pozitív oldalait, támaszkodjunk képességeikre, de ismerjük fel, és amennyire tudjuk, küszöböljük ki a negatívakat. Arra is módunk van, hogy más istennőket is „megidézzünk”, azaz fejlesszük személyiségünk eddig háttérbeszorult oldalait.

Még nem tudod, hogy, melyik nőtípusba tartozol? Melyik Istennő/mely Istennők vonásait hordozod? Itt találhatod meg a tesztet: >> (A gyorsteszt csak ízelítő, ha pontos tipológiát akarsz, akkor a részletest töltsd ki!)

Ahhoz, hogy egy nő teljes életet éljen, hogy képes legyen kreatív munkára, őszinte, mély szerelemre, hogy elköteleződjön egy monogám kapcsolatban, hogy átélje az anyaság minden kínját és örömét, és önnön lelkébe is betekintsen, minden istennőnek – kisebb nagyobb mértékben – szerepet kell kapnia az életében.

 

Az, hogy mely istennő éled föl egy nő lelkében, az számos tényezőtől függ. Öröklött személyiségvonások, hajlamok határozzák meg domináns istennőinket, és ők az egész életünkön át elkísérnek minket. Jelentős szerepet játszik ezen túl a család, a nevelés, a párkapcsolat, a választott hivatás, de váratlan események is előhívhatnak, felébreszthetnek egy szunnyadó istennőt. Nem elhanyagolható a belső fejlődés, illetve az életkor szerepe sem.

A fiatal lánynak a világ felfedezéséhez Artemiszre, az egyetemi, tanulmányok sikeres elvégzéséhez Athéné segítségére van szüksége. Az igaz szerelem átéléséhez Aphrodíté, a hosszú távú elköteleződéshez Héra, a gyermekvállaláshoz Déméter előhívására van szükség. A változás korában, különösen, ha a nő egyedül marad, nem árt feléleszteni lelkünkben a befelé tekintő Hesztiát, vagy az örökifjú, a világra rácsodálkozni képes Perszephonét. Az istennők ugyanis – ha szükségünk van rájuk – meg is idézhetők.

Ahogy különbözők az erősségeik, minden őstípusnak más és más okoz gondot. Artemisz és Athéné számára a legnagyobb nehézséget az elköteleződés okozza. Nekik bátorságra van szükségük ahhoz, hogy vállalják: egy mély kapcsolatban esetleg sebezhetővé válnak. Hérának, Déméternek és Perszephonénak viszont az önállósághoz, igényeik vállalásához, kell nagy adag bátorság. Ahhoz, hogy kezükbe vegyék a kontrollt, és felelősséget vállaljanak önmagukért. Hesztiának nehezére esik kilépni a világ elé, Aphroditét pedig a hétköznapok megszokott egyhangúsága riasztja. Ahhoz, hogy túllépjenek saját árnyékukon egy másik istennő siethet a segítségükre.

Ha egy nő lelkében több istennő verseng a vezető szerepért, akkor azt kell eldöntenie, hogy az adott időpontban, életszakaszban melyiknek adja kezébe a jogart, vagyis kinek adja át az irányítást. Nagyon fontos azonban, hogy ismerje fel, és fogadja el igényeit, még akkor is, ha azok az adott pillanatban nem időszerűek. Ne fojtsa el vágyait, ne szorítsa teljesen háttérbe a másik istennőt. Inkább kérje meg, legyen türelemmel, és ígérje meg, hogy később, más életszakaszban, alkalmasabb időpontban majd ő is átveheti a vezető szerepet.


Valahányszor fontos döntés, válaszút előtt állunk, viszály támad a lelkünkben a domináns istennők között. És egyáltalán nem mindegy, ki és hogyan simítja el a viszályt. Sok nő hajlamos átengedni a döntést, és mások elvárásai szerint cselekszik. Legyünk főszereplők a saját életünkben! Legjobb, ha fontos döntéseink előtt, vagy akkor, ha nem vagyunk elégedettek az életünkkel, és úgy érezzük, változásra van szükségünk, egy kerekasztal-beszélgetésre hívjuk meg az istennőket – vagyis voltaképpen személyiségünk részeit, különböző, egymásnak gyakran ellentmondó – vágyainkat, igényeinket. Egységes, egészséges énünk (egonk) legyen a vitavezető. Fontos, hogy előítéletek és részrehajlás nélkül vezesse a vitát, amelyben minden istennő szót kaphat. Ha egyik vagy másik istennő veszi kezébe az irányítást, és maga alá gyűri az egész személyiséget, az szükségképpen egyoldalúsághoz, vágyaink, késztetéseink elnyomásához vezet. Ez pedig idővel megbosszulja magát, az elnyomott istennő esetleg testi panaszok szervi betegség formájában jelentkezik, úgy hívja fel magára a figyelmet.

Nem győzzük hangsúlyozni: az istennők voltaképpen személyiséged részeit, legfontosabb értékeidet, vágyaidat, szükségleteidet jelképezik. Ne nyomd el őket, jogod van hozzájuk, megérdemled, hogy kielégüljenek. (Persze nem mások ellenére, vagy kárára.)

Ne add fel Magad, képviseld bátran, fejezd ki őszintén vágyaidat. Hallgass istennőidre, érzéseidre, intuícióidra. Légy Önmagad.

Ha ehhez segítségre van szükséged itt megtalálhatsz minket >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 2369 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x