Búcsúzni csak nagyon szépen szabad, de tudunk-e?
Címlap / Te+Én+Szex / Búcsúzni csak nagyon szépen szabad, de tudunk-e?

dr. Valló Ágnes
dr. Szilágyi Zoltán

Búcsúzni csak nagyon szépen szabad, de tudunk-e?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-28

Manapság a házasságok 65.1 %-a felbomlik. Hatalmas szám! És még hány olyan házasság van, ami nem bomlik fel ugyan, de kiüresedik, és több szenvedést okoz a házastársak számára, mint örömet. A házasság minősége és stabilitása két különböző dolog. Nem minden esetben igaz, hogy a rossz házasságban élők elválnak, mint ahogy az sem, hogy akik nem válnak el, azok jó házasságban élnek.  


Rendezvénynaptár
A házasság minősége merőben szubjektív dolog, és nem feltétlenül azonos a két fél számára. Kis túlzással azt is mondhatjuk, hogy minden házasságban két házasság van: az egyik a feleségé, a másik a férjé. A stabilitást számos külső tényező, például a gyerekek szempontjai vagy gazdasági érdekek is befolyásolják.

Tudnunk kell, hogy a válóperek nagyobbik felét nők indítják. Ebből arra következtethetnénk, hogy a nők számára kevésbé fontos a kapcsolat. Ez azonban tévedés. Nem feltétlenül az a fél kezdeményezi a válást, aki a kapcsolatban kevésbé elkötelezett. Sőt! Aki nagyobb mértékben elkötelezett egy kapcsolatban, az egyúttal érzékenyebb is arra, ha a kapcsolat nem működik megfelelően. A nők általában jobban szenvednek a kapcsolat megromlásától, hiszen számukra létfontosságúak az érzelmek, és azok kifejezése.

Válási helyzetben akár a házasság megmentésére, akár – ha ez nem lehetséges – ahhoz, hogy a felek a legkisebb sérüléssel legyenek képesek elengedni egymást, nagy segítséget nyújthat a párkapcsolati mediáció. Erről itt tudhatsz meg többet >>

A válás mindkét fél számára veszteség, és feldolgozása igen hasonlít a gyászreakcióhoz. Az elvált embernek ugyanis hasonló feladatot kell megoldania, mint egy szeretett hozzátartozó elvesztése esetén. Bármilyen rossz volt – különösen az utolsó időben – a házasság, hiába múlt el a szerelem, hiába adta át helyét a bizalom a gyanakvásnak, a kötődés még sokáig fennmarad. A kötődés, ragaszkodás – éppúgy, ahogy a megvert gyerek ragaszkodik a bántalmazó szülőhöz – akkor is meglepően sokáig fennmarad, ha a házastársak már semmi jót nem kaptak egymástól.


Persze ahány nő, annyiféleképpen érinti a válás, és a maga módján próbálja feldolgozni azt. Reméljük volt már alkalmad tesztünkből megtudni hogy, melyik nőtípusba tartozol, melyik Istennő/Istennők vonásait hordozod. Ha még nem, itt találhatod meg a tesztet>>
(A gyorsteszt csak ízelítő, ha pontos tipológiát akarsz, akkor a részletest töltsd ki!)


Artemisz és Athéné gyakran válás után is jó viszonyban maradnak volt férjükkel. Athéné rendszerint higgadtan fogadja a válást. Hajlamos viszont a munkába menekülni, s ezzel tartós érzelmi magányra ítéli önmagát.

Aphrodité gyakran maga kezdeményezi a válást, ha lángoló érzelmei kihűltek. Másrészt viszont szerelme akkor bizonyul tartósnak, ha nem viszonozzák. Ha elhagyták, szerelme lángolóvá válik, évekre élete középpontjába kerülhet. Mindent megtesz, hogy visszaszerezze, hogy újra elcsábítsa a férfit. Épp ezért nehezen jut túl a váláson, ez lehetetlenné teszi számára az új kapcsolatot.


Ha megcsalták, elhagyták, Héra és Artemisz dühe is tomboló lehet. Azonban míg Artemisz haragja mindig férfi ellen irányul, Héráé a „harmadik” a rivális nő ellen fordul.
Artemisz nem bocsát meg, nem fogadja vissza a férfit. Héra viszont mindent megtesz, hogy visszaszerezze őt. Azonban nem Aphrodité csábító trükkjeit veti be, hanem megkísérli tönkretenni a férfi új párkapcsolatait. A válás, a veszteség feldolgozását, új kapcsolat teremtést szinte lehetetlenné teszi az, hogy gondolatai szinte monomániásan az elvesztett házasság körül forognak.

Hesztia számára nem jelent nagy traumát a válás, köszöni szépen, jól megvan egyedül. Perszephoné pedig passzivitásba süllyed, és várja, hogy újra elrabolják.

Déméter számára gyermekei a legfontosabbak, a válási traumát úgy dolgozza fel, hogy minden érzését gyermekeire fordítja. Ezért ritkán keres és talál új kapcsolatot.

Önmagatok még jobb megismeréséhez itt találhattok olvasnivalókat, teszteket ITT >> 

Ha, akár párkapcsolatotok problémái miatt, akár más okból életetekben olyan fordulat következett be, aminek a feldolgozásához, a tovább lendüléshez jól jönne két tapasztalt szakember segítsége, forduljatok hozzánk bizalommal: medock.medock@gmail.com vagy +36-30-944-4464
Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2531 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x