Végre döntöttem, elhagyom a párom a szeretőm miatt! 5 okos...
hirdetés
Címlap / Te+Én+Szex / Végre döntöttem, elhagyom a párom a szeretőm miatt! 5 okos tanács, hogy jól csináld

Gelsei Bernadett

Végre döntöttem, elhagyom a párom a szeretőm miatt! 5 okos tanács, hogy jól csináld

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-23

Ebben a cikkben arról a tapasztalatomról fogok írni, amit ez elmúlt években észrevettem azokon a hozzám fordulókon, akik kemény munka árán, meghoztak egy nehéz döntést, és elhagyták a családjukat, házastársukat a szeretőjük miatt, azonban az új kapcsolatunk nem sokáig tartott. Elmondható, hogy az esetek 80%-ban a szeretőkkel való párkapcsolat maximum 3 évig tart abban az esetben, ha egyből összebútoroznak a párok. Ez leginkább azokra a helyzetekre jellemző, amikor a férj hagyja el a családját, és egyből összeköltözik a szeretőjével. 

Összeszedem azt az 5 tényt, amire érdemes figyelni, hogy a szeretői kapcsolatból kialakított felvállalt kapcsolat hosszú távon is működni tudjon.

1. Az szeretőddel való kapcsolatod alapvetően meg van terhelve. A leterheltség foka függ attól, milyen hosszú ideig állt fent a szeretői viszony. Ez azt jelenti, hogy a kapcsolatotokat sokáig a bizonytalanság, egyoldalúság, hierarchikus viszony, titkolózás jellemezte. Amikor felvállalttá teszitek ezt a kapcsolatot, ezeket a múltbeli lelki terheket is viszitek magatokkal, ezeket ugyanis nem lehet csak úgy elfelejteni, semmissé tenni.

2. A szeretői viszonyban a szerető fél identitása sérül a leginkább. Ez azt jelenti, hogy ő szabadként érkezett a viszonyba, ő nyíltan felvállalhatta volna az érzéseit. Általában jellemző rájuk, hogy mint párkapcsolat élik meg a viszonyt. Ezáltal az elvárásai is azokhoz idomulnak, azonban a kapcsolat féltése miatt, egy alárendelt, titkolózós helyzetbe tartja magát, identitása ettől a helyzettől instabillá válik. Úgy érzi, van egy párja, azonban nem hívhatja bármikor, nem találkozhat vele bármikor, nyíltan nem lehet felvállalni stb.

3. Minden párkapcsolatnak van egy megismerkedési szakasza. A szeretői viszonyból átalakult párkapcsolatnak is kell, hogy legyen egy ilyen szakasza. Ez alatt azt értem, hogy amikor ismeretlenül elkezdünk megismerkedni valakivel akkor a kapcsolat randevúkból, különböző programokból áll. A viszony hivatalossá tétele után érdemes távolságot tartani a kapcsolatban és nem egyből összeköltözni. Ez a távolság segíthet abban, hogy „tiszta lappal” más alapokra helyezzétek a kapcsolatotokat. Érdemes minimum fél-egy évet adni ennek az új helyzetnek.

4. A titkolózás, lopott idők megszépítik és izgalmassá teszik a viszonyt. A valódi párkapcsolat ennél sokkal józanabb. Ez azt jelenti, hogy az új felállásban már kevesebb izgalom lesz értelemszerűen, mint amit a viszony tudott adni. Mindkét fél megmutatja magát a „szürke hétköznapokban” ami sok esetben csalódást vált ki a partnerekből. „ Mégsem erre számítottam” „Úgy érzem magam vele mintha egy hosszú házasságban lennék megint”, „Cseberből vederbe találtam magam”, „Nem ilyennek mutatta magát eddig” – mondatok jellemezhetik az érzéseiket.

5. A gyerekek láthatását, a régi családdal való kapcsolattartást nagyon egyértelműen le kell kommunikálni az új kapcsolatban. Mivel a szeretőnek rivalizálnia kellett hosszú ideig az ex házastárssal, amitől az önértékelésükben sérültek, ezért ez egy kényes pontja tud lenni a kapcsolatnak. Érdemes végigbeszélni, hogy ki- mitől fél ebben a helyzetben, nyíltan megbeszélni ezeket a félelmeket, szorongásokat. Ehhez azonban elengedhetetlen az őszinteség, hogy aki elhagyta a családját ki tudja mutatni és fejezni a gyászát, a másik megértő legyen ezzel a helyzettel. Illetve a másik fél meg tudja jeleníteni a félelmeit, szorongásait. Arról is fontos beszélni, hogy a gyerekeket mikor, milyen körülmények között mutatja be a partner illetve mire nyitott a másik. Nem szabad, hogy ezeket a kérdéseket evidenciaként kezeljék, vagy arra alapozzanak, amit akkor beszéltek meg, amikor még csak egy lehetőség volt a kapcsolatuk legalizálása. Ezen a ponton nagyon sok múlhat a kapcsolat jövőjét illetően.


 
 
[ 12627 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x