Miért lépnek félre a nők? Miért lépnek félre a férfiak?...
Címlap / Te+Én+Szex / Miért lépnek félre a nők? Miért lépnek félre a férfiak?

Gelsei Bernadett

Miért lépnek félre a nők? Miért lépnek félre a férfiak?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

A hűtlenség, megcsalás és félrelépés esetén nagyon szembetűnő a nők-férfiak közötti motivációs különbség. Ezt akár nemi különbözőségként is felfoghatjuk. Érdemes ránézni, hogy mi az oka, illetve miben különbözik a nők hűtlensége a férfiakétól.  

Az első nagy különbség, hogy a nők lelkitársat, míg a férfiak játszótársat keresnek. http://www.harmonet.hu/data/cikkek/69000/69701/02.jpg

Ez a nőknél leggyakrabban úgy alakul ki, hogy a munkahelyén egy kollégával elkezd beszélgetni, majd ebédelni, majd munka után is már elkezdenek levelezni, sms-ezni vagy telefonon beszélni. Végül munka után is találkoznak és észrevétlenül elkezdődik a kötődés és kialakul az érzelem vonzalom a nőben. Fontos kihangsúlyozni, hogy az odafigyelés, jó és tartalmas beszélgetések, érzelmi ráhangolódás megléte nagyon fontos a nőnek.

A hozzám forduló nők zöme kisgyerekes anyuka, akik a munkahelyükre visszamenve egy rég kapott figyelmet, érdeklődést élnek meg a kollégától, amire ki voltak már éhezve, és ilyenkor bizony gyorsan jön az érzelem is. Gyakori még a viszony kialakulásában, hogy játszótéren beszélgetnek apukával és abból alakul ki egy titkos kapcsolat.

A férfiakra jellemző, hogy inkább aktív, non-verbális, játékos tevékenységeket folytatnak a szeretőjükkel. A hozzám forduló hűtlen férfiak legtöbbször azt mesélik el, hogy valójában nem tudtak egy idő után ellenállni egy formás lábnak, mellnek, csípőnek, vagyis nagyon fontos számukra a fizikai vonzalom egy nő iránt. A leggyakrabban a szeretői kapcsolataikat úgy élik meg, hogy olyan nem hétköznapi dolgokat tesznek, amiket már ezer éve nem csináltak a feleségükkel (szex, sport, tánc, buli stb.), ahol a kikapcsolódáson, szórakozáson van a hangsúly, nem a felelősségen és kötelezettségen.

A másik nagy különbség, hogy a nők számára a félrelépés jogosságát az igazolja, hogy szerelmes lett, erős érzelmeket él meg, amit már régóta nem kap meg a társától. Gyakori igazoló mondat: „Én már sokszor jeleztem felé, hogy ha nem változtat ez nekem kevés lesz, és akkor találok majd mást. Hát nem figyelt rám, tessék megmondtam”.

A férfiak számára a félrelépésnek nincs akkora súlya, ha csak a szex miatt teszik. Vagyis könnyedén feloldozzák magukat a hűtlenség alól, ha azért lépnek félre, mert nagyon megtetszik nekik egy nő, szexinek, vonzónak tartják és ráadásul még könnyedén jön az alkalom is erre. A hangsúly náluk a testiségen van, nem az érzelmeken és a szerelmen.

A harmadik különbség, hogy míg a nők gyötrődnek a félrelépés miatt, a férfiak élvezik azt.


Ez azt jelenti, hogy a nők sokkal elégedetlenebbek a házasságukkal, amikor már eljutnak odáig, hogy félrelépnek. A még nem tiszta viszony azonban számukra egy lehetőség is arra, hogy kilépjenek a kapcsolatukból. A férfiakkal szemben jobban függővé válnak a szeretőtől, ami kihat a mindennapjaikra. Gyakran mondják a konzultációk során, hogy még dolgozni sincs erejük, kedvük addig amíg nem jelentkezik , vagy hogy nehezen viselik azt az időszakot, amikor nem tudnak együtt lenni stb. Emellett erős bűntudatot érzenek a család, gyerekek elhanyagolása miatt és a hagyományos női értékek (pl. önfeladás) háttérbe szorítása miatt. Mivel egy pusztán a szexualitáson alapuló kapcsolat ténye elfogadhatatlannak tűnhet egy nő számára, így előfordulhat, hogy a kelleténél több szeretetet és különlegességet tulajdonít a szeretőnek

 
 
Férfiak ezzel szemben a félrelépéssel kapcsolatban inkább jobban élvezik az anonim, kevésé intim szexuális együttléteket. A hűtlenség nem foglal el központi szerepet az életükben, egy lehetséges jó időtöltés. Kivéve természetesen akkor, ha érzelmileg erősen megérintődtek és hűségesebb típusúak.

A nemi különbségek segítenek megérteni bennünket, hogyan látják és élik meg az alkalmi félrelépéseket, titkos viszonyokat a férfiak-nők.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 25151 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x